«علی اصغر خدایاری » روز چهارشنبه در گفت وگو با خبرنگار اقتصادی ایرنا تصریح کرد: قانون شکل گیری سازمان نظام مهندسی معدن ایران که در مجلس ششم تصویب شد( ۱۳۷۹) از بهترین اقدامات در دوران جمهوری اسلامی محسوب میشود، اما در طول دوران نسبت به بیاثر ساختن آن اقدام شد.
وی خاطرنشان ساخت: اکنون سازمان نظام مهندسی معدن ایران تبدیل به حیاط خلوت معاونت امور معادن و صنایع معدنی وزارت صنعت، معدن و تجارت شده و از نقش نظارتی خود فاصله گرفته است.
تازهترین اخبار دریافتی از وزارت صنعت، معدن و تجارت حاکی است که امسال( ظرف ۸۰ روز گذشته) در شرایط تشدید بحران کرونا، حدود ۱۵ تا ۲۰ میلیارد تومان قرارداد بین این وزارتخانه و سازمان نظام مهندسی معدن ایران امضا شده است.
امضای این قرارداد در حالی صورت گرفته که این سازمان در مدت ۲۸ روز ابتدای فروردین فاقد ریاست بوده و در ۲۸ فروردین حکم ریاست آن صادر شد.
علاوه بر این در نهم اردیبهشت ماه امسال حکم رییس سازمان نظام مهندسی معدن توسط وزیر وقت صنعت، معدن وتجارت ابلاغ شد.
«داریوش اسماعیلی» معاون امور معادن و صنایع معدنی وزارت صنعت (رییس پیشین سازمان نظام مهندسی معدن) در روز ۱۹ خرداد از امضای حدود ۱۵ تا ۲۰ میلیارد تومان قرارداد میان وزارت صنعت و سازمان نظام مهندسی معدن خبر داده، اما مشخص نیست که این قراردادها مبتنی بر کدام بررسی و ارزیابی وکار کارشناسی بوده، قرارداد را از سوی وزارت صنعت و سازمان یاد شده چه اشخاصی امضا کردند و جایگاه حقوقی آنها چگونه بوده است. جریان اطلاع رسانی در این زمینه چگونه صورت گرفته، آیا نیازی به مرجع نظارتی برای قراردادهای مربوطه نبوده است؟
«حسین مدرس خیابانی» در اردیبهشت ماه امسال از سوی رییس جمهوری برای سرپرستی وزارت صنعت حکم گرفت و در نخستین احکام صادره ابلاغ کرد که هرگونه امضای قرارداد جدید، تفاهمنامه، لغو یا صدور ابلاغ جدید و نیز جابجایی نیرو در این وزارتخانه تا اطلاع ثانوی ممنوع است.
خدایاری گفت: انتظاری که از سازمان نظام مهندسی معدن می رود، تدوین استانداردهای بهره برداری از معادن، ارتقای ایمنی در معادن و ...است، اما اکنون تبدیل به مجری سیاست های معاونت معدنی شده است.
عضو هیات علمی دانشکده مهندسی معدن دانشگاه تهران افزود: امروز چنانچه از سازمان نظام مهندسی معدن به عنوان اداره نظارت وزارت صنعت یاد کنیم، بی ارتباط نیست، زیرا اساس شکل گیری این سازمان به عنوان یک تشکل مردم نهاد بوده، اما از این وضعیت فاصله گرفته است.
داریوش اسماعیلی در جلسه شورای مرکزی سازمان نظام مهندسی معدن که ۱۹ خرداد ماه جاری به صورت ویدئو کنفرانس برگزار شد، خطاب به «تقی نبئی»، رییس جدید سازمان نظام مهندسی معدن اعلام کرد: به عنوان معاون معدنی وزارت صنعت و همچنین عضو شورای مرکزی سازمان نظام مهندسی معدن، آمادگی همراهی کامل با رییس جدید را دارد.
وی افزوده است: این سازمان با توجه به توانایی فنی و تخصصی که دارد میتواند همکاری تنگاتنگی با وزارتخانه داشته باشد و خود را عضو سازمان نظام مهندسی معدن میداند و از این سازمان میخواهد که به معاونت معدنی کمک کند، زیرا موفقیت هر یک، موفقیت دیگری نیز محسوب می شود.
به گزارش ایرنا، پیش از این اعلام شده بود که سه پروژه ارزیابی ریسک، بازرسی از معادن و مستندسازی فعالیتهای اکتشافی، استخراجی و بهرهبرداری معادن را سازمان نظام مهندسی معدن برای وزارت صنعت انجام داده که تاکنون اطلاعات شفافی در این زمینه نه از سوی وزارت صنعت و یا سازمان نظام مهندسی معدن اطلاعرسانی نشده است.