ساری-ایرنا- در حالی کم کم مازنی‌ها می‌روند تا چهارمین ماه همه‌گیری ویروس کرونا را پشت سر بگذارند که پروتکل‌های بهداشتی به دلیل کاهش آمار بیماران مبتلا نسبت به روزهای اول شیوع کمتر مورد توجه مردم و مسولان قرار می‌گیرد.

به گزارش خبرنگارایرنا ، این روزها به گونه ای پروتکل های بهداشتی در استان مازندران با وجود این که همچنان این خطه شمال کشور در زمره یکی از استان های با آمار بالای بیماران بستری قرار دارد  به دنبال برداشتن اکثر محدودیت ها ، دچار آب رفت شد  که دیگر در کوچه و خیابان و معابر عمومی خبری از بسیج همگانی برای ضد عفونی ، استفاده از ماسک و دستکش حتی در فضای فروشگاهی بسته و تجمعی مردم که داشتن تجهیزات حفاظتی تا حدودی در مرز اجبار قانونی قرار گرفته نیز دیده نمی شود.
عادی سازی رفتاری نسبت به ویروس کرونا در بین مردم در داخل و بیرون منازل و افزایش تردد مسافران به استان مازندران به عنوان دومین استان پرتردد کشور در تعطیلات خردادماه سال جاری و حتی مهمانی ها خانوادگی و دوستانه این روزها به گونه در این خطه شمال کشور مملوس است که گاهی این توهم حتی در بین برخی مسوولان مرتبط که آمار روزانه ابتلا و حتی مرگ مبتلایان به این ویروس در استان را در اختیار دارند نیز جا افتاد که واقعا کرونا با افول انتقال مواجه شد.
شاهد عینی  توهم افول کرونا در بین برخی از مسوولان استان مازندران در روزهای گذشته را می توان به افتتاح ساختمان جدید اتاق ببازرگانی استان اشاره کرد که در آن تمام مسوولان رده اول استانی و مدیران کل اگرچه صرفا ماسک در صورت داشتند ، ولی بدون رعایت فاصله گذاری اجتماعی در یک ردیف کنار هم نشستند که این اقدام پرخطر حتی با انتقاد استاندار مازندران به عنوان رییس ستاد استانی مقابله با کرونا نیز مواجه شد.

این در حالیست که حداقل در هفته جاری به طور میانگین روزانه بیش از ۵۰ بیمار مبتلا به ویروس کرونا  با وضعیت حاد تنفسی در بیمارستان های دو دانشگاه علوم پزشکی بابل و مازندران بستری شدند و طبق آخرین آماری که ۲۴ ساعت گذشته از سوی این دو دانشگاه ارایه شد حدود ۳۰۰  بیمار مبتلا به کرونا در استان بستری هستند که حدود ۱۲ تا ۱۵ درصد مجموع بیماران کرونایی بستری در بیمارستان های کشور را تشکیل می دهد .
اگرچه بنا به اذعان مسوولان بهداشتی و درمانی در استان مازندران  سرعت انتقال ویروس کرونا نسبت به روزهای اول آن در اواخر سال گذشته کاهش چشمگیری داشت ، ولی همچنان این ویروس به دلیل نوع واکنش متفاوت به خصوص برای افراد دارای بیماری پیش زمینه ای چون قلبی و عروقی ، دیابت ، کلیوی ، ام اس و سایر بیماری ها و افراد مسن خطرناک است و عدم رعایت پروتکل های بهداشتی می تواند خطر ابتلا در بین این افراد دو چندان افزایش دهد.
خطر کرونا بیخ گوش ساده انگاران 
یک متخصص بیماری عفونی در استان مازندران گفت : خطر ابتلا به ویروس کرونا همچنان در سطح کشور و استان مازندران برای تمام اقشار وجود دارد و هر گونه بی احتیاطی می تواند فرد را به این ویروس پرخطر با ریسک بالا مبتلا کند و افرادی که توهم از بین رفتن کرونا دارند ، بیش از دیگران در معرض خطر قرار دارند.
دکتر داوود محمدی در گفت و گو با خبرنگارایرنا افزود : تا مادامی که واکسن و یا دارویی  برای پیشگیری و درمان ویروس کرونا در سطح جهان تولید و در دسترس همگان قرار نگیرد ، باید با رعایت پروتکل های بهداشتی با این ویروس زندگی کنیم .
وی خطرناکی این ویروس را  مشخص نبودن علایم ظاهری بیماری در اکثر مبتلایان دانست و اظهارداشت : هشدار پزشکان و درمانگران  و حتی سازمان بهداشت جهانی به مردم برای زدن ماسک ، رعایت فاصله گذاری هوشمند فیزیکی و اجتماعی و شستن مکرر دست و عدم مصافحه با یکدیگر  و ضد عفونی سطوح ناشی از بی علامت بودن این ویروس در اکثر افراد مبتلا است.
این پزشک متخصص بیماری های عفونی خاطرنشان کرد : اگر این تصور در جامعه ما از لحاظ فرهنگی نهادینه شود که دست درمانگران ما در مراکز بستری بیماران کرونایی برای معالجه بیماران خالی است و به دلیل عدم تولید واکسن و دارو ،  برنامه درمانی برای این بیماران  نیز براساس دستاوردهای تجربی  صورت می گیرد ، شاید دیگر دست به رفتار پرخطر نزنند.
 دکتر محمدی یادآور شد : البته اکثر مردم جامعه این روزها پروتکل های بهداشتی  و فاصله گذاری فیزیکی که همان فاصله حدود دو متری است را رعایت می کنند ، ولی عدم رعایت همین اندک افراد ریسک پذیر می تواند جان دیگران را نیز به خطر بیاندازد ، چرا که سرعت انتقال این بیماری از فردی به فرد دیگر بالاست.

 


نگران افزایش سفر به مازندران 
قائم مقام ستاد مقابله با ویروس کرونا دانشگاه علوم پزشکی مازندران گفت : با رعایت پروتکل های بهداشتی از سوی اکثر مردم ، تلاش درمانگران شرایط این خطه شمال کشور از لحاظ ابتلا به ویروس کرونا نسبت به بسیاری از استان های کشور به خصوص استان های حتی با جمعیت کمتر  روند رو به ثبات و کاهشی را طی می کند و این امیدوار کننده است و به گونه ای نشان از رعایت هشدارها از سوی مردم بومی استان دارد.
دکتر حامد روحانی زاده در گفت و گو با ایرنا افزود : آنچه که در آستانه شروع تعطیلات تابستانی متولیان بهداشت و درمان و گاها مردم ما را نگران می کند ، افزایش سفر غیر ضرور از سایر استان ها به مازندران است و این در حالیست که توصیه همیشگی ما به مردم استان های دیگر پرهیز از این مسافرت ها به خصوص مسافرت به منظور تفرج است.
وی خاطرنشان کرد : زمانی ما می توانیم روند ثبات کاهشی بیماری کرونا را در استان مازندران حفظ کنیم و تمام مشاغلی که مجوز قانونی برای فعالیت دریافت کردند به کارشان ادامه دهند که پروتکل های بهداشتی را تمام افراد به خصوص مسافران ما رعایت کنند.
رییس مرکز بهداشت استان مازندران گفت : پروتکل های بهداشتی اعم از ضد عفونی ، شستن مکرر دستها ، عدم مصافحه ، فاصله گذاری فیزیکی به خصوص استفاده از تجهیزات حفاظتی به خصوص ماسک در اماکن تجمعی و عمومی، مکان های سرپوشیده ، باید نهادینه شود و ما نیز در بهداشت و درمان به همراه سایر دستگاهها بر واحدهای صنفی و کارگاهایی نظارت دقیقی برای رعایت پروتکل ها داریم و هر گونه بی دقتی این واحدها منجر به تعطیلی کسب و کارشان می شود.
دکتر روحانی زاده خاطرنشان کرد : ولی دست ما برای برخورد قانونی با اقلیتی که در جامعه رعایت پروتکل های بهداشتی را رعایت نمی کنند، تا حدودی بسته است و در این مرحله ما همچنان مانند روزهای اول نیاز به کمک رسانه ها برای فرهنگ سازی داریم.
وی بار دیگر بهترین راهکار برای ادامه روند کاهشی ابتلا به ویروس کرونا در استان مازندران و حفظ سلامت فردی را رعایت تمام و کمال پروتکل های بهداشتی دانست.
نخستین بار ویروس کرونا سی ام بهمن ماه با شناسایی دو بیمار مشکوک از سوی دانشگاه علوم پزشکی بابل یکی از دو دانشگاه علوم پزشکی استان مازندران شیوع یافت و با گذشت بیش از ۱۱۰ روز از آن زمان تاکنون با وجود روند کاهشی همچنان روزانه بیش از ۵۰ بیمار با وضعیت حاد تنفسی در بیمارستان های این دو دانشگاه بستری می شوند به گونه ای که در ۲۴ ساعت گذشته بیش از ۵۰  بیمار بستری شدند.
هم اکنون حدود ۳۰۰ بیمار مبتلا به ویروس کرونا در سطح بیمارستان های مرتبط در سطح دو دانشگاه علم پزشکی بابل و مازندران بستری هستند که این آمار در سطح کشور دو هزار و ۶۳۹ نفر است.
همچنین تاکنون در سطح کشور ۱۷۵ هزار بیمار کرونایی شناسایی شدند که ۱۳۸ هزار و ۴۵۷ نفر پس از بهبودی از بیمارستان ها مرخص شدند و آمار مرگ بیماران مبتلا به این ویروس در سطح کشور تا ۲۰ خردادماه سال جاری به ۸ هخزار و ۴۲۵ نفر رسید.