علیرضا تکلو روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: کارگروه حافظه جهانی استان به تازگی با هدف شناسایی و معرفی آثار مکتوب و معنوی استان برای ثبت در حافظه ملی و جهانی تشکیل و فعالیت رسمی خود را آغاز کرده است.
وی افزایش آگاهی عمومی درباره اهمیت میراث مستند و ترغیب افراد برای حفاظت آنها، برنامه ریزی برای نگهداری استاندارد اسناد، تسهیل دسترسی به منابع موجود برای محققان و تاریخ پژوهان را دیگر اهداف حافظه جهانی برشمرد و افزود: فهرست برداری منابع موجود و شناسایی و حفاظت اضطراری از میراث مستند در معرض خطر و پیشنهاد منابع با ارزش برای ثبت در فهرست ملی، منطقه ای و جهانی از دیگر مسائلی است که به آن پرداخته می شود.
تکلو خاطرنشان کرد: منابع مکتوب و معنوی بسیار خوبی در همدان وجود دارد که در صورت همگرایی و همفکری متولیان امر در کارگروه حافظه جهانی استان امیدواریم به زودی شاهد ثبت آثار ارزشمند استان در حافظه ملی، منطقه ای و جهانی باشیم.
مدیرکل اسناد و کتابخانه ملی منطقه غرب کشور اضافه کرد: از ۲ سال پیش برنامه های آموزشی، عمومی و تخصصی حافظه جهانی در استان برگزار شده و با حضور اعضای کمیته ملی، منابع آرشیوی و تاریخی موجود مورد بررسی و ارزشیابی قرار گرفته است.
کارگروه حافظه جهانی در همدان به صورت فصلی و به ریاست استاندار همدان با حضور اعضای حقوقی و حقیقی برگزار می شود.
یونسکو برنامه حافظه جهانی را در سال ۱۹۹۲ میلادی (۱۳۷۱ شمسی) با انگیزه آگاهی نسبت به وضعیت وخیم حفاظت از میراث مستند و ایجاد شرایط مناسب برای دسترسی به آن در قسمت های مختلف دنیا تاسیس کرد. جنگ و آشوب های اجتماعی و کمبود منابع، مشکلاتی را که قرن ها وجود داشت، بدتر کرده و مجموعه های مهمی در جهان بر اثر تاراج و پراکندگی، داد و ستد غیرقانونی، خرابی، تعیین نشدن بودجه مناسب و حفاظت نادرست دچار سرنوشت های متفاوتی شده است بنابراین یونسکو وظیفه خود دانست تا برنامه حافظه جهانی را ایجاد کند.