به گزارش روز چهارشنبه پایگاه خبری ساینس، این فناوری که توسط محققان دانشگاه نورث کارولینا و بوفالو و به رهبری میلاد ابوالحسنی صورت گرفته، 'Artificial Chemist' نام دارد.
این ربات کاملا خودکار است و با استفاده از فناوری Solution Processing قادر به تولید مواد دلخواه با سرعتی بسیار بیشتر از روشهای کنونی است. محققان با استفاده از آزمایشهای اثبات مفهوم نشان دادند که این روبات قادر به شناسایی و تولید بهترین نقاط کوانتومی ممکن، نانوکریستالهای نیمههادی کلوئیدی که معمولا در نمایشگرهای LED استفاده میشوند، برای تمام رنگها و در مدت ۱۵ دقیقه یا کمتر است. محققان ادعا می کنند قلمرو این روبات میتواند فراتر از نقاط کوانتومی باشد.
ابوالحسنی نویسنده ارشد این مقاله، 'Artificial Chemist' را یک سیستم کاملا خودکار و هوشمند میداند که میتواند جهان شیمی را پیمایش کند.
این روبات متشکل از بدنه، بازوی رباتیک برای انجام آزمایش و مغز است. مغز این روبات تمام اطلاعات را ثبت کرده و بر مبنای آن تصمیمگیری میکند و همچنین قادر به برنامهریزی آزمایشهای بعدی است.
پلتفرم این روبات قادر به اجرای ۵۰۰ آزمایش سنتز نقاط کوانتومی در روز است و ابوالحسنی معتقد است این مقدار میتواند به هزار مورد در روز افزایش یابد.
تصمیم اینکه کدام واکنش شیمیایی برای تولید ماده مطلوب کارآمدتر است، به عهده هوش مصنوعی این روبات است.
این تیم تحقیقاتی به دنبال شرکای مالی برای انتقال این فناوری به صنعت هستند.
نتایج این مطالعه در نشریه Advanced Materials منتشر شده است.
تاریخ انتشار: ۲۱ خرداد ۱۳۹۹ - ۱۳:۱۶
تهران- ایرنا- محققان موفق به طراحی رباتی شدهاند که با استفاده از هوش مصنوعی، قادر به انجام واکنشهای شیمیایی برای تسریع تحقیقات در زمینه تولید مواد جدید و دلخواه با قابلیتهای تجاری است.