بجنورد- ایرنا- یک کارشناس رسمی دادگستری در خراسان شمالی گفت: در یک ماه گذشته، چهار حادثه غرق در استان رخ داده است که این امر در آستانه فصل گرم سال می‌تواند نگران کننده باشد.

قربان نباتیان روز جمعه به خبرنگار ایرنا اظهار داشت: متاسفانه قریب به اتفاق حوادث غرق شدگی، در استخرهای کشاورزی روی داده است و در این زمینه، مسوولیت با سازندگان این سازه ها است.

وی افزود: به کشاورزان توصیه می شود اطراف استخرهای ذخیره آب مزارع خود را با فنس، محصور کنند تا دسترسی به آن میسر نباشد و علاوه بر آن در ورودی استخرها هم برای ورود افراد متفرقه، بسته باشد.

وی با اشاره به ناامن بودن استخرهای کشاورزی برای شنا اظهار داشت: در بسیاری از موارد، کشاورزان در به کار بستن نکات ایمنی سهل انگاری می کنند، فنس ها در اطراف استخر باز بوده و یا دچار پارگی شده و نوجوانان و یا کودکان به راحتی برای شنا وارد استخر می شوند.

نباتیان افزود: در ساخت استخرهای کشاورزی از موادی به نام ژئوممبران استفاده می شود که بسیار لغزنده است و حتی شناگران ماهر هم نمی توانند از استخر کشاورزی، بدون کمک دیگران و یا ابزاری همچون طناب خارج شوند.

این کارشناس رسمی دادگستری با اشاره به اینکه بیشتر کسانی که جان خود را در استخرهای کشاورزی از دست می‌دهند، کودکان و نوجوانان هستند، گفت: استخر کشاورزی مکان مناسبی برای شنا نیست و حتی برای افراد آشنا به شنا، خطرات غرق شدن را به همراه دارد که ضروری است خطرات شنا در این مکان ها با نصب تابلو، هشدار داده شود.

وی درباره حادثه غرق شدن یک کودک در استخر محوطه بیمارستان جاجرم نیز که چند ماه پیش صورت گرفت، گفت: در این حادثه، بخش زیادی از تقصیر، متوجه بیمارستان بوده است.

این کارشناس رسمی دادگستری در خراسان شمالی افزود: این استخر، برای ذخیره آب مورد نیاز آبیاری فضای سبز بیمارستان ایجاد شده و باز بودن بخشی از فنس اطراف استخر، سبب شده بود تا کودک، بتواند وارد آن شود.

بر اساس این گزارش در ۲ هفته گذشته یک جوان ۱۸ ساله شیروان در استخر آب کشاورزی و یک کودک چهارساله در آب خروجی سد بارزوی شیروان غرق شد و مدتی پیش از آن نیز دو نوجوان ۱۳ و ۱۴ ساله مانه و سملقانی در استخر آب کشاورزی جان باخته بودند.