بیرجند - ایرنا - معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی گفت: تاکنون از محل تسهیلات ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) در استان، ۳۴۵ نفر شتر وارد خراسان جنوبی و بین متقاضیان پرورش شتر توزیع شده است.

محمود اشرفی گل روز چهارشنبه در جمع خبرنگاران افزود: همچنین برای ورود بیش از یک هزار و ۶۰۰ راس دام سبک به استان اعتبار لازم اختصاص یافت که تاکنون ۵۲۰ پرونده پرورش دام سبک (هر پرونده ۴۰ میلیون تومان) تشکیل شده است.

وی تصریح کرد: طرح هاب منطقه‌ای شتر از سال گذشته و طی تفاهم‌نامه‌ای بین ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره)، وزارت جهاد کشاورزی و استانداری خراسان‌ جنوبی در دستور کار قرار گرفت.

معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی گفت: در قالب طرح هاب شتر به زودی ۱۰۰ نفر شتر از استان سیستان و بلوچستان وارد ایستگاه نگهداری دشت بُجد بیرجند می‌شود و در صورتی که این محموله دامی استانداردهای لازم را داشته باشد، واردات ادامه خواهد داشت.

وی درباره فعالیت کارخانه فرآوری شیر شتر عنوان کرد: قرار بود از ظرفیت کارخانه‌های فعال یا نیمه فعال استان در این خصوص استفاده شود اما کارخانجات با ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) توافق نکردند.

وی ادامه داد: در نهایت با یک کارخانه لبنیاتی تفاهم‌نامه منعقد شد تا شیر شتر با برند همین کارخانه توزیع و زنجیره شیر شتر نیز تکمیل شود.

اشرفی گل گفت: مقرر شد شیر شتر به ازای هر کیلوگرم ۱۰ هزار و ۵۰۰ تومان درب کارخانه خریداری شود و برای تعیین قیمت شیر شتر بررسی‌های فراوانی انجام شد اما چون در کشور دارای رقیب هستیم نمی‌توانیم قیمت را بیشتر تعیین کنیم.

وی افزود: جمع آوری شیر شتر توسط مرکز پیام دام شهرستان خوسف انجام می‌شود و در اختیار کارخانه مربوطه قرار خواهد گرفت.

مدیر شیلات و آبزیان سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی هم با اشاره به اقدامات انجام شده در حوزه توسعه آبزی پروری گفت: اکنون ۱۶۸ باب استخر با ظرفیت هزار و ۲۰۰ تن پرورش ماهی در استان موجود است.

محمد مهدی سعیدی افزود: سال گذشته ۱۱ مجوز پرورش ماهی تیلاپیا در استان اخذ شد همچنین ۱۰۰ هزار قطعه بچه ماهی تیلاپیا وارد شده و آماده توزیع است.

وی بیان کرد: از سال ۹۳ پیگیری اخذ مجوز پرورش ماهی تیلاپیا شدیم و به عنوان نخستین استان مجوز را دریافت کرد و اردیبهشت امسال ۱۵۰ میلیون تومان اعتبار به استان اختصاص یافت.

مدیر شیلات و آبزیان سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی تصریح کرد: امید است تا افق ۱۴۰۴ با توسعه آبزی پروری با اولویت پرورش بچه ماهی از یک هزار و ۵۴۹ تن در سال ۹۹ به ۱۰ هزار تن برسیم.

وی با بیان اینکه به زودی نخستین مزرعه حد واسط استان در شهرستان قاینات افتتاح می‌شود گفت: این مزرعه به مساحت ۲ هزار و ۵۰۰ مترمربع دارای چهار باب استخر گرد و سه استخر مستطیل است.

سعیدی گفت: با بهره‌برداری از این مزرعه، بچه ماهی وارداتی به مرحله تولید گوشت می‌رسد و ظرفیت این مزرعه ۱۰ میلیون بچه ماهی در سال است.

مدیر صنایع تبدیلی و فرآوری سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی هم گفت: سال گذشته ۲۰۰ فقره مجوز در بخش صنایع تبدیلی و غذایی صادر شد که ۳۵ مورد به بهره‌برداری رسیده است.

احمد بیکس افزود: همچنین پارسال ۶۲ هزار تن مواد خام در بخش صنایع تبدیلی و غذایی استان جذب شده است.

وی بیان کرد: در حال حاضر ۱۱ باب کارخانه شیر در استان فعال است اما هنوز کارخانه‌ای برای تولید شیر خشک شتر اعلام آمادگی نکرده اما مجوز آن دریافت شده است.

مدیر صنایع تبدیلی و فرآوری سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی تصریح کرد: برای محصولات استراتژیک استان از جمله زرشک، زعفران، عناب و گیاهان دارویی نیز طرح‌های صنایع تبدیلی تهیه شده است.

وی افزود: سال گذشته در مجموع ۷۲ میلیارد تومان طرح مصوب صنایع تبدیلی به بانک‌های عامل استان ارسال شده است.

معاون مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی گفت: تاکنون بیش از ۵۰ هزار هکتار از مراتع و اراضی استان به آفت ملخ صحرایی آلوده شده که مبارزه با آفت در سطح ۲۱ هزار و ۹۷۴ هکتار انجام شده است.

مریم امینی نسب افزود: در حال حاضر شهرستان‌های نهبندان، سربیشه، زیرکوه و درمیان به آفت ملخ صحرایی آلوده شده‌اند که بیشترین سطح آلودگی مربوط به نهبندان است.

وی اظهار داشت: امسال به دلیل بارندگی‌های مناسب و تغییرات آب و هوایی مطلوب، ملخ‌های مهاجر از سمت استان کرمان و سیستان و بلوچستان به شمال استان و شهرستان نهبندان هجوم آوردند و سطح و کانون آلودگی نسبت به سال گذشته بسیار افزایش داشته است.

وی تصریح کرد: با توجه به تجربه سال گذشته، قبل از هجوم ملخ‌ها به استان به ویژه شهرستان نهبندان، جلسات هماهنگی و برنامه‌ریزی برای جلوگیری از هجوم ملخ‌ها در استان انجام شده بود اما هنوز استان در این زمینه کم تجربه است.

امینی نسب عنوان کرد: این گونه نیست که خللی در مبارزه با آفت ملخ صحرایی ایجاد شود چون امکانات و تجهیزات لازم به ویژه در شهرستان نهبندان بسیج شده است.

وی گفت: مقداری کمبود امکانات در بخش خودرویی داشتیم که از ظرفیت سایر دستگاه‌های اجرایی استفاده شد همچنین از توان نیروی انتظامی، ارتش و سپاه نیز استفاده می‌شود.

معاون مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی گفت: به دلیل اینکه این نوع حشره مهاجر دشت‌های دارای خاک نرم، محیط‌های مرطوب و رودخانه‌ها را انتخاب کرده ۲۰ روز بعد شاهد پوره‌های ملخ هستیم لذا کار پایش و سم پاشی توسط‌ اکیپ‌ها در حال انجام است.

وی افزود: آنچه مهم است اینکه توانسته‌ایم آفت را کنترل کنیم و اجازه نداده‌ایم تاکنون آفت پیشروی کرده یا به مرحله پرواز برسد و در حال مشکلی در این خصوص وجود ندارد.

وی اظهار داشت: سه دستگاه سم پاش از استان خراسان رضوی به استان اختصاص یافته و سموم مورد نیاز برای مبارزه با این آفت تهیه شده و در اختیار شهرستان‌ها قرار گرفته است.