اراک - ایرنا - معاون امور معادن وزارت صنعت، معدن و تجارت گفت: ذخایر سنگ‌های تزئینی کشور چهار میلیارد تن برآورد می‌شود که برخی از آنها در دنیا بی‌نظیر است.

« داریوش اسماعیلی» عصر چهارشنبه در نشست با تشکل‌های معدنی استان مرکزی در اراک افزود: فرآوری سنگ‌های تزئینی از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است و وزارت صنعت از هر سرمایه‌گذاری که بتواند فناوری‌های روز دنیا را در این بخش عرضه کند، حمایت می‌کند.

وی بیان کرد:  وزارت صنعت با توجه به ارزش افزوده صنعت سنگ از سرمایه‌گذاران فرآوری سنگ تزئینی حمایت جدی می‌کند.

اسماعیلی تصریح کرد: بحث کاهش عوارض سنگ‌های تزئینی در سال جاری پیشنهاد شده و تحقق این مهم در رونق این بخش و خارج شدن از رکود معادن نقش موثری دارد.

معاون امور معادن وزارت صنعت، معدن و تجارت ادامه داد: فعال کردن ۲۵ درصد از معادن غیرفعال کشور در سال جهش تولید در کشور هدف‌گذاری شده و در اولویت برنامه‌ها قرار دارد.

اسماعیلی اظهار داشت: حدود ۱۰ هزار و ۵۰۰ معدن در کشور وجود دارد که حدود چهار هزار و ۵۰۰ معدن غیرفعال است.

معاون امور معدنی وزارت صنعت، معدن و تجارت اضافه کرد: معادن کوچک از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است و این معادن نسبت به معادن بزرگ، اشتغال بیشتر و دردسرهای کمتر دارد.

اسماعیلی عنوان کرد: استان مرکزی به لحاظ معدنی از جمله استان‌های مستعد است و در زمینه سنگ‌های تزئینی نیز ظرفیت‌های ارزنده‌ای دارد.

وی گفت: ایمنی معدن عباس‌آباد محلات در استان مرکزی مطلوب نیست و اگر مشکلات ایمنی این معدن رفع نشود، فعالیت آن متوقف می‌شود.

استاندار مرکزی هم در این نشست گفت: مشکلات معادن استان مورد توجه است اما حل برخی از آنها در توان استان نیست و باید از وزارت‌خانه‌های مختلف پیگیری شود.

سید « علی آقازاده» افزود: ایران اسلامی در شدیدترین و ظالمانه‌ترین تحریم‌ها قرار دارد اما به راحتی می‌توان تحریم‌ها را با استفاده از توان و ظرفیت داخلی به فرصت تبدیل کرد.

وی بیان کرد: برخی مشکلات و تنگناهای داخلی معدنکاران را رنج می‌دهد و باید همه تلاش‌ها برای سهولت کارها به کار گرفته شود.

استاندار مرکزی بیان کرد: بهره‌گیری از ظرفیت‌های بکر معدنی استان مرکزی و اقدام برای افزایش بهره وری اقتصادی در این بخش به حمایت و عزم جدی دستگاه های مرتبط ملی دارد.

در این نشست نماینده تشکل‌های معدنی استان مرکزی مسایل و مشکلات خود در حوزه معادن را مطرح و خواستار حل مکشلاتشان شدند.

استان مرکزی با دارا بودن ۱۲ شهرستان دارای بیش از یک میلیون و ۴۰۰ هزار نفر جمعیت است.

استان مرکزی با حدود ۵۵۰ معدن رتبه هفتم کشور در این زمینه را به‌خود اختصاص داده و تاکنون از ۵۷ نوع ماده معدنی موجود در کشور ۴۲ نوع آن در استان مرکزی شناسایی شده است که  ۳۵ ماده معدنی در این خطه بهره‌برداری می‌شود.

بیش از چهار هزار نیروی کار در معادن استان مرکزی فعالیت دارند.