بیرجند - ایرنا - استاندار خراسان جنوبی گفت: تعامل خوبی با بخش‌های مختلف دولتی، حاکمیتی، نمایندگان مجلس، دستگاه قضایی، روحانیون، ائمه جمعه و نیروهای مسلح در استان وجود دارد و نگاه ما همواره این بوده است که با دوری از حاشیه، به وظیفه اصلی خدمتگزاری به مردم بپردازیم.

به گزارش روز چهارشنبه روابط عمومی استانداری خراسان جنوبی، محمد صادق معتمدیان در گردهمایی ائمه جمعه استان افزود: در این مسیر از حمایت‌ها و مساعدت‌های آیت الله عبادی، نماینده ولی فقیه در استان صمیمانه سپاسگزاریم.

وی گفت: خراسان ‌جنوبی استان تازه تاسیسی است و در حوزه منابع انسانی نیاز به کادرسازی داریم و در انتصابات نیز تلاش شده، افرادی به کارگیری شوند که به دنبال حاشیه نبوده و اراده خدمت به مردم داشته باشند. 

نماینده عالی دولت در استان با اشاره به سفرهای شهرستانی و حضور در میان مردم تصریح کرد: در سفر به مناطق مختلف و حضور در شهر و روستاهای استان، شناخت و اشراف خوبی به مشکلات و پتانسیل‌های استان پیدا کردیم و محوریت برنامه‌ریزی‌ها، کاهش شکاف بین مناطق کمتر برخوردار با توسعه زیرساخت‌هاست.

وی ادامه داد: نقشه راه محرومیت‌زدایی را ترسیم کردیم و چهار شهرستان، جامعه هدف هستند که طی تفاهم‌نامه با ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره)، کمیته امداد امام خمینی (ره)، قرارگاه بسیج سازندگی و بنیاد مستضعفان، طرح محرومیت‌زدایی را دنبال می‌کنیم و این موضوع، نافی برنامه‌های دولت نیست و زیرساخت‌های کلان همچنان اولویت دولت است اما بدون هم‌افزایی و تمرکز جمعی، روند توسعه زمان‌بر و دشوار خواهد بود.

استاندار خراسان جنوبی افزود: مرزنشینان استان حق بزرگی بر گردن همه دارند، زیرا از مرزهای جمهوری اسلامی ایران صیانت می‌کنند و تلاش ما نیز حمایت از این عزیزان و طرح‌هایی همچون «یارانه سوخت مرزنشینان» و «مهاجرت معکوس به روستاها» بوده است.

وی گفت: در حوزه راه‌های استان سال گذشته بیش از چهار برابر نسبت به سال ۹۷ جذب اعتبار داشتیم و معادل همه بزرگراه‌هایی که در استان ایجاد شده، عملیات اجرایی در بزرگراه‌های استان آغاز شده است و این در شرایطی بود که سال ۹۸ بدترین سال از نظر تامین اعتبار بود و مسائلی از جمله کرونا، تحریم‌ها و کاهش بی سابقه قیمت نفت، کشور را با چالش مواجه کرد.

معتمدیان ادامه داد: اگر اقدام دولت در عمل به توصیه‌های مقام معظم رهبری درخصوص کاهش وابستگی کشور به فروش نفت نبود، در شرایط کرونایی امروز با چالش‌های بزرگی روبه‌رو می‌شدیم اما  در وضعیتی که کشورهای پیشرفته در مقابله با کرونا عاجز شده و به حرکت‌های غیرانسانی روی آوردند، جمهوری اسلامی ایران نشان داد که از حیث توان علمی، تامین مواد اولیه خوراکی، بهداشتی و ذخایر استراتژیک، متکی بر توان داخلی است.

وی سفر روز پنجشنبه دکتر نوبخت به استان را در راستای عملیاتی کردن شعار جهش تولید برشمرد و خاطرنشان کرد: با حضور رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور در استان، تفاهم‌نامه احداث هفت هزار و ۵۰۰ نیروگاه خورشیدی خانگی ۵ کیلوواتی با اختصاص ۵۰ درصد یارانه دولتی و ۵۰ درصد وام قرض الحسنه امضا می‌شود که حدود ۴۰ هزار کیلووات در استان تولید برق به دنبال دارد و حداقل یک میلیون تومان در ماه برای هر خانواده ایجاد درآمد می‌کند.

استاندار خراسان جنوبی افزود: امضای تفاهم‌نامه ایجاد سه هزار شغل در حوزه صنایع دستی از دیگر برنامه‌های سفر دکتر نوبخت به استان است و بر این اساس چرخه محصولات صنایع دستی از آموزش تا تولید، بسته‌بندی و فروش، متناسب با ظرفیت‌های هر منطقه تکمیل خواهد شد و اعطای وام قرض الحسنه ۱۰ الی ۱۵ میلیون تومانی و بیمه رایگان یکساله، از مزایای این طرح است.

وی گفت: ساخت ۱۰ هزار واحد مسکن روستایی در کمتر از یک سال، نشاط و پویایی خاصی در روستاها ایجاد کرد که ۲ هزار واحد در اختیار مردم قرار گرفته و مابقی نیز طی سه ماه آینده تحویل خواهد شد و در سفر روز پنجشنبه معاون رئیس جمهوری به استان، پنج هزار واحد مسکونی آماده شده، مورد بهره‌برداری قرار می‌گیرد.

وی اضافه کرد: سال ۹۹ به شهرهای کم جمعیت و تازه تاسیس نیز توجه ویژه خواهیم داشت و امیدواریم طرح ساخت پنج هزار واحد مسکن برای اقشار کم درآمد در شهرهای استان عملیاتی شود.

نماینده عالی دولت در استان با تاکید بر ضرورت توجه به اشتغال و تولید به عنوان ۲ رویکرد اصلی دولت در استان گفت: برای توسعه استان در هر سه مقطع کوتاه مدت، میان مدت و بلندمدت برنامه داریم و جهش تولید در خراسان جنوبی از سال گذشته با برنامه‌هایی همچون نهضت گلخانه، تدوین سند سازگاری با کم آبی، هاب منطقه ای شتر و غیره ریل‌گذاری شده است.

وی ادامه داد: با اجرای طرح‌های آبخیزداری و ایجاد بندهای متعدد، احیای قنوات در استان را شاهد بودیم و در افق ۱۴۰۴ حدود ۶۰ میلیون متر مکعب کسری آب خواهیم داشت که با انتقال آب از دریای عمان، این کسری جبران می‌شود اما اگر مدیریت روان آب‌ها را ادامه دهیم، بخش قابل توجهی از این کمبود قابل جبران است.

معتمدیان اظهار داشت: استان خراسان جنوبی برخوردار از مواهب الهی و قطب چهارم معادن کشور است و در منطقه شاهکوه نهبندان ۵۰ معدن داریم که متاسفانه به دلیل نبود زیرساخت برق با معضل خام‌فروشی مواجه است، لیکن با مشارکت ایمیدرو تحول خوبی در حوزه زیرساخت‌ها و فرآوری محصولات معدنی ایجاد خواهد شد.

وی گفت: کارهای زیرساختی به دلیل پهناوری و تراکم جمعیت پایین استان، هزینه‌بر و زمان‌بر است اما خدمت رسانی با سرعت و قوت ادامه دارد و نهضت گازرسانی و آبرسانی به روستاهای استان در همین راستاست.

وی ادامه داد: حل مشکل آبرسانی به روستاها مطابق برآوردها ۱۲ سال زمان نیاز دارد اما با تشکیل سندیکای بانکی و اختصاص ۵۰۰ میلیارد تومان اعتبار، امیدواریم طی ۲ سال با ایجاد مجتمع‌های آبرسانی، این مشکل را به شکل ریشه‌ای برطرف کنیم.

استاندار خراسان جنوبی گفت: سیاست ما فرار از معضلات نیست و از قرار گرفتن در دل مشکلات اِبایی نداریم در عین حال مدعی حل همه مشکلات نیستیم اما به مردم قول می‌دهیم کم کاری نکرده و با تمام توان کنارشان باشیم.

وی تاکید کرد: دولت بخشی از نظام جمهوری اسلامی است و نباید این دو را جدا از هم ببینیم و هرکس اولویتی بالاتر از خدمت به مردم داشته باشد، به خطا رفته است.

معتمدیان افزود: توسعه بدون توجه به مسائل دینی موفق نخواهد بود و معتقدیم هر پروژه باید پیوست فرهنگی داشته و پایبندی به ارزش‌ها سرلوحه کار باشد.

ابتدای این نشست که با حضور نماینده ولی فقیه در خراسان جنوبی و امام جمعه بیرجند برگزار شد، ائمه جمعه استان نیز مشکلات و خواسته‌های مردم را با استاندار خراسان جنوبی در میان گذاشتند.