مدیر جهاد کشاورزی باخرز روز جمعه با بیان این مطلب به خبرنگار ایرنا گفت: کشت این گیاه دارویی در بخشهای مرکزی، بالا ولایت و حومه این شهرستان افزایش یافته است.
محمد دوستخواه احمدی افزود: متوسط عملکرد این محصول در هر هکتار به ۷۰۰ کیلوگرم میرسد و پیشبینی میشود در سال زراعی جاری بیش از ۱۲۸ تن زیره سبز در این شهرستان برداشت شود.
وی ادامه داد: مهمترین استفاده از این گیاه، مصارف خوراکی، صنعتی و دارویی است و عواملی همچون فصل کوتاه رشد، نیاز اندک به آب، اشتغال زایی، ارزش افزوده و درآمد مطلوب از ویژگیهای قابل توجه گیاه زیره برای بهره برداران بخش زراعی است.
مدیر جهاد کشاورزی باخرز گفت: عدم خرید تضمینی، ثبات نداشتن قیمت و نبود کارگاههای فرآوری و بسته بندی از مهمترین مشکلات حوزه کاشت این محصول در باخرز است و در حال حاضر فقط پنج درصد محصول تولید شده در شهرستان به مصرف میرسد.
وی افزود: تولید زیره سبز در این شهرستان بدون استفاده از کود و سموم شیمیایی میباشد و ۱۰۰ درصد این محصول در این منطقه سالم است.
احمدی به کمبود منابع آب در باخرز اشاره و بیان کرد: با توجه به افت منابع آب و کاهش ذخایر زیرزمینی، کشت و توسعه محصولات کم آب طلب یکی از مهمترین برنامههای جهاد کشاورزی این شهرستان است.
مرکز شهرستان ۵۸ هزار نفری باخرز در ۲۱۵ کیلومتری جنوب مشهد واقع است. باخرز متشکل از دو بخش مرکزی و بالاولایت ۵۸ روستا دارد که ۴۵ هزار نفر از جمعیت شهرستان ساکن آنها هستند.
باخرز یکی شهرستانهای باغی خراسان رضوی است که ۸۴ درصد جمعیت آن در بخش کشاورزی و زیربخش باغداری اشتغال دارند.