سنندج - ایرنا - مدیرکل گمرکات کردستان گفت: ۶۸۵ هزار و ۷۹۳ تُن به ارزش ۲۵۸ میلیون و ۴۸۰ هزار و ۷۸۵ دلار از ابتدای فروردین تا پایان اردیبهشت از گمرکات این استان به خارج از کشور صادر شد.

بختیار رحمانی‌پور روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: میزان صادرات انجام شده طی ۲ ماهه نخست امسال نسبت به مدت مشابه آن در سال گذشته از لحاظ وزنی ۶۹ درصد و از نظر ارزش دلاری هم ۱۳ درصد رشد داشته است.

وی اضافه کرد: در این مدت میزان صادرات انجام شده از گمرک سیرانبند بانه ۷۸ هزار و ۷۹۲ تُن به ارزش ۲۴ میلیون و ۶۰۸ هزار و ۵۸۳ دلار بوده که از لحاظ ارزش وزنی هشت درصد و ارزش ریالی ۱۴ درصد رشد داشته است.

مدیرکل گمرکات کردستان افزود: از گمرک سنندج هم در ۲ ماهه نخست سال جاری چهار هزار و ۱۴۷ تُن کالا به ارزش ۳۲۴  هزار و ۴۶۷ دلار صادر شده که از لحاظ ارزش وزنی ۳۶ درصد افزایش داشته است.

رحمانی‌پور میزان صادرات گمرک باشماق را ۴۳۳ هزار و ۷۲۷ تُن کالا به ارزش ۱۴۵ میلیون و ۵۳۵ هزار و ۷۰۸ دلار اعلام کرد و گفت: میزان صادرات از این گمرک از لحاظ وزنی ۱۰۹ درصد و از نظر ارزش دلاری هم ۲۷ درصد افزایش داشته است.

وی  با اشاره به اینکه صادرات سایرگمرکات هم از گمرک باشماق و بانه انجام می شود، یادآور شد: میزان صادرات سایر گمرکات در استان ۱۶۹ هزار و ۱۲۸ تُن کالا به ارزش ۸۸ میلیون و ۱۲ هزار و ۲۷ دلار بوده که از این میزان ۱۶۴ هزار و ۶۵۷ تُن به ارزش ۸۶ میلیون و ۹۵۸ هزار و ۴۶۹ دلار آن از مرز باشماق  صادر شده است.

مدیرکل گمرکات کردستان تاکید کرد: در مرز باشماق این میزان کالای صادر شده نسبت به مدت مشابه آن در سال گذشته ۴۵ درصد از نظر وزنی و هفت درصد از لحاظ دلاری افزایش داشته است.

رحمانی‌پور با اشاره به اینکه بعد از شیوع کرونا حجم کار مرزهای بسته شده کشورمان با عراق به مرزباشماق اضافه شد، افزود: طی ۲ ماهه نخست امسال روزهایی بود صف کامیون‌ها در مرز باشماق تا ۲۰ کیلومتر هم کشیده می‌شد که این مساله برای مردم مریوان مشکلاتی را ایجاد کرد لذا برای رفع آن، فعالیت در باشماق ۲۴ ساعته شد تا وضعیت به روال عادی آن بازگشت.

مرز رسمی باشماق مریوان در کردستان یکی از مهمترین مرزهای رسمی زمینی ایران با اقلیم کردستان عراق به شمار می‌آید.

گمرکات استان کردستان با شعبه های فعال در سنندج، باشماق مریوان، سیرانبند بانه به فعالان اقتصادی خدمات گمرکی ارائه می‌کند.

گمرک سیرانبند و باشماق از مرزهای گمرکی فعال رسمی و بین المللی استان هستند و گمرک مریوان در زمینه ترانزیت، صادرات، امور مسافری و مقدار قابل توجهی در بخش واردات فعال است.