دکتر مهدی قائمی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به بازگشایی دانشگاهها و خوابگاههای دانشجویی به عنوان دغدغه اصلی در این حوزه افزود: با توجه به شرایط کرونایی، حضور دانشجویان در دانشگاهها، دانشکدهها و خوابگاهها موجب تجمع میشود و بر این اساس طبق دستورالعمل های اعلام شده خوابگاهها با ظرفیت ۵۰ درصدی پذیرش خواهند کرد.
وی اضافه کرد: این واحد دانشگاهی علاوه بر دغدغه کیفیت آموزش دانشجویان سلامت آنان را مد نظر قرار داده و در این خصوص با تشکیل جلساتی، برگزاری کلاسها و حضور دانشجویان بررسی و این نتیجه حاصل شد که با برگزاری کلاسهای مجازی، نیازی به حضور دانشجویان نیست چراکه حضور دانشجویان در دانشگاهها مساوی با تراکم جمعیت در خوابگاهها است که این موضوع به جهت پیشگیری از انتقال ویروس کرونا، مهم است.
این مسؤول ادامه داد: در راستای بازگشایی دانشگاهها از ۱۷ خرداد، ۲ اصل کلی مبنی بر اینکه دروسی که از زمان تعطیلی دانشگاهها به صورت مجازی برگزار شده بود، همچنان به صورت مجازی ادامه یابد و دروس آزمایشگاهی و عملی که امکان برگزاری مجازی دارند هم، به دروس تئوری اضافه و مجازی برگزار شود، مورد توجه قرار گرفت.
وی اظهار داشت: بنابراین عدهای از دانشجویان برای گذراندن دورههای کارآموزی و کارورزی در دانشگاه حضور پیدا کردند و این دورهها طبق برنامهای که دانشکدهها اعلام کردند به صورت مرحلهبندی و فشرده برگزار میشود.
معاون آموزشی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی زنجان ادامه داد: طبق برنامه ریزی ها به احتمال خیلی زیاد، آزمون دروس تئوری و آزمونهای انگلیسی دانشجویان به صورت مجازی برگزار خواهد شد که نحوه برگزاری آن نیز طی روزهای آینده برای دانشجویان اطلاعرسانی خواهد شد.
قائمی افزود: هر چند با اقدامات انجام گرفته زیرساخت های اینترنتی برای برگزاری کلاسهای آموزشی دانشجویان روند خوبی داشته اما برای رسیدن به حد ایدهآل به ویژه برای برگزاری امتحانات باید این مهم لحاظ شود، چرا که هرگونه خلل در این برنامه ها می تواند مشکلاتی را بوجود آورد.
وی اضافه کرد: درخصوص نحوه برگزاری و کاستن از نواقص کلاسها از ظرفیت و نقطه نظرات دانشجویان در برگزاری هرچه بهتر آموزش استقبال می شود که در این راستا این قشر، هرگونه ایرادی بر کیفیت محتواها، آموزش مجازی و زمانبندی را اعلام کنند، تا به مرور این موانع کمتر شود.
به گفته این مسؤول، در این خصوص با بازخوردی که از دانشجویان گرفته می شود، اطلاعاتی که در جهت اصلاح این فرآیند و برنامهها میدهند، برای بهتر شدن آموزش استفاده می شود تا کار با حداقل ایراد و مشکل پیش برود.
معاون آموزشی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی زنجان ادامه داد: حدود ۳۰ درصد دانشجویان این واحد دانشگاهی را بومی و ۷۰ درصد دیگر را غیربومیها تشکیل میدهند و بر این مبنا برنامه ریزی ها طبق این رویه انجام میشود.
وی خاطرنشان کرد: سلامت دانشجویان مهمترین اصل است و در کنار آن، تامین وسایل حفاظت برای دانشجویان نیز مهم است که در این خصوص، دانشگاه در حد توان وسایل حفاظتی را تهیه کرده و به دانشکدهها تحویل می دهد که دانشجویان هنگام مراجعه این بسته ها را دریافت می کنند.
در زمان حاضر چهارو هزار و ۲۰۰ دانشجو و ۴۰۰ هیات علمی در دانشکده های مختلف دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان زنجان مشغول تحصیل و تدریس هستند.