مشهد- ایرنا- مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی گفت: این استان با ۱۲۶ هزار هکتار سطح زیر کشت گندم یکی از مهمترین قطب‌های تولید این محصول راهبردی در کشور است.

حمید حاجی‌نژاد روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: با توجه به گرایش کشاورزان به کاشت محصولات کم‌آب طلب و تغییر الگوی کشت به سوی باغبانی، طی پنج سال اخیر سطح زیر کشت گندم در خراسان رضوی تا هفت درصد کاهش یافته است.

وی ادامه داد: با وجود کاهش سطح زیر کشت گندم در این استان، بهره‌گیری از ارقام مناسب بذر برای تولید این محصول موجب افزایش عملکرد گندم در مزارع استان شده است. 

مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی گفت: پیش‌بینی می‌شود امسال افزون بر ۷۳۰ هزار تن گندم از مزارع استان برداشت و روانه مراکز نگهداری این محصول شود.

وی افزود: برداشت گندم از کشتزارهای خراسان رضوی از ۲۰ اردیبهشت آغاز شده و تا اول مرداد ماه ادامه دارد.
حاجی‌نژاد ادامه داد: بارش‌های بهاری در سال زراعی جاری باعث عملکرد مناسب در مزارع کشت غلات این شهرستان شده است.

وی گفت: طی ۶ ماه نخست سال زراعی جاری از ابتدای مهر تا پایان اسفند ماه پارسال ۱۳۰ میلیمتر بارندگی در خراسان رضوی به ثبت رسید در حالی که میزان بارش طی ۲ ماه نخست امسال ۱۶۵ میلیمتر بود. 

مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی افزود: میزان بارش‌های اخیر در خراسان رضوی نسبت به دوره آماری ۵۰ درصد افزایش و در مقایسه با پارسال چهار درصد بیشتر شده است.

وی به آغاز خرید تضمینی گندم در استان خراسان رضوی اشاره کرد و ادامه داد: همزمان با فصل برداشت گندم ۶۰ مرکز خرید در این استان در نظر گرفته شده که انتظار می‌رود افزون بر ۵۵۰ هزار تن گندم مازاد بر نیاز کشاورزان استان خریداری شود.

حاجی‌نژاد گفت: در حال حاضر قیمت هر کیلو گرم گندم با افت مفید چهار درصد و غیر مفید ۲ درصد ۲۵ هزار ریال است و هر کیلو گرم جو هم به قیمت ۱۶ هزار و ۳۰۰ ریال خرید و فروش می‌شود که قیمت خرید گندم نسبت به سال گذشته ۳۷ درصد افزایش یافته است.

وی افزود: برای برداشت گندم در استان خراسان رضوی در مجموع ۳۲۵ دستگاه کمباین مهاجر و بومی در نظر گرفته شده است.

مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی ادامه داد: بر اثر سیل و سرمای سال زراعی جاری به برخی مزارع گندم و جو در استان بین ۳۰ تا ۴۰ درصد خسارت وارد شد.

وی به کشت مکانیزه غلات در مزارع استان اشاره و بیان کرد: ۵۵ درصد از مزارع غلات استان به روش مکانیزه کشت می‌شود و شهرستان تایباد در این حوزه از مناطق پیشرو است.

حاجی‌نژاد گفت: پارسال ۵۲۰ هزار تن گندم از کشاورزان خراسان رضوی خریداری شد که با این میزان رتبه دوم خرید کشور از آن این استان شد.

شهرستان تایباد با ۱۳ هزار هکتار سطح زیرکشت گندم و جو یکی از قطب‌های تولید غلات در استان خراسان رضوی است و پیش‌بینی می‌شود امسال افزون بر ۳۰ هزار تن گندم در این شهرستان تولید شود.

شهرستان ۱۲۰ هزار نفری تایباد در ۲۲۵ کیلومتری جنوب شرقی مشهد قرار دارد.