قم ـ ایرنا ـ استاندار قم گفت: مردم می‌توانند با انجام کارهای کوچک همچون تفکیک زباله در مبدا، از بحران‌های محیط زیستی در کشور جلوگیری کنند.

بهرام سرمست روز پنجشنبه در دیدار کارشناسان و فعالان زیست‌محیطی استان قم به مناسبت «هفته محیط‌زیست» افزود: امروز همه مردم و مسئولان باید اهمیت و جایگاه محیط‌زیست را به‌خوبی بشناسند و آن را باور کنند تا بتوانیم به توسعه پایدار دست پیدا کنیم.

وی بابیان این‌که انسان زمانی به آرامش می‌رسد که ارتباط درستی با طبیعت داشته باشد، اظهار داشت: انسان در روند توسعه و پیشرفت صنعتی، تعادل طبیعت را برهم زده و در نظریه‌ها و مدل‌های توسعه‌ای خود، جایگاه محیط‌زیست را به‌درستی روشن نکرده است.

استاندار قم بابیان این‌که انسان درگذشته مقهور طبیعت بوده، اما اکنون با انسان‌محوری به دنبال تسخیر طبیعت است، خاطرنشان کرد: بشر همواره در بهره‌مندی از عناصر طبیعت، افراط‌وتفریط داشته و هنوز راه استفاده درست از طبیعت را نیاموخته است.

وی در ادامه افزود: دولت‌ها نیز باوجود استفاده از فنّاوری‌ها و ابزارهای نوین، همچنان نتوانسته‌اند انسان را با طبیعت آشتی بدهند و این تناقض‌ها در ذهن بشر امروزی ایجادشده است و راهبرد مشخصی برای گذر از آن ندارد.

سرمست، بر ضرورت توجه به توسعه همه‌جانبه و پرهیز از نگاه تک‌بعدی تأکید کرد و گفت: انسان در میان مثلث توسعه سیاسی، اقتصادی و فرهنگی قرارگرفته و آنچه این سه‌ضلعی را احاطه کرده است، محیط‌زیست است و انسان باید آن را باور کند تا به توسعه پایدار دست یابد.

وی در بخش دیگری از سخنان خود عملکرد اداره کل حفاظت محیط‌زیست استان قم را قابل‌قبول دانست و گفت: همه دستگاه‌های اجرایی باید برای تحقق اهداف زیست‌محیطی، همکاری و مشارکت داشته باشند و همواره مؤلفه‌ها و ملاحظات زیست‌محیطی را رعایت کنند.

استاندار قم مساله پیشگیری و اطفاء حریق در مناطق طبیعی و لزوم هماهنگی نهادهای ذی‌ربط در این رابطه را موردتوجه قرار داد و گفت: ما باید با توجه به اقلیم متنوع استان قم در کنار توسعه گردشگری زیارتی، به دنبال توسعه گردشگری طبیعی و بوم گردی باشیم.

وی در پایان بابیان این‌که برای دفع پسماندهای ویژه و صنعتی استان قم مکان‌یابی شده و عملیات اجرایی آن باید پیگیری شود، تصریح کرد: کارگروه ملی تالاب‌ها با موضوع دریاچه نمک و حقابه های زیست‌محیطی تالاب‌ها و رودخانه‌های استان باید هرچه سریع‌تر تشکیل شود.

استاندار قم همیار محیط بان شد

همچنین در این نشست، کارت «همیار محیط بان» به‌صورت افتخاری به استاندار قم اهدا شد.

مدیرکل حفاظت محیط‌زیست استان قم در رابطه با کارت «همیار محیط بان» در گفت‌وگو با ایرنا گفت: در راستای تحقق اهداف اصل پنجاهم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران و بهره‌مندی از مشارکت‌های مردمی و توسعه فرهنگ زیست‌محیطی، کارت «همیار محیط بان» به علاقه‌مندان اهدا می‌شود.

سید رضا موسوی مشکینی بابیان این‌که داوطلبان در صورت برخورداری از شرایط لازم و در چارچوب ضوابط و مقررات، برای همکاری انتخاب می‌شوند و کارت همیار محیط بان دریافت می‌کنند، گفت: این افراد باید با قوانین زیست‌محیطی و مقررات شکار و صید آشنایی کلی داشته و هرگونه سابقه کیفری در زمینه محیط‌زیست نداشته باشند.

 وی افزود: همیاران محیط بان می‌توانند در سرشماری حیات‌وحش، شناسایی زیستگاه‌ها و پایش مناطق و همچنین مقابله با بحران‌های زیست‌محیطی، گزارش تخلفات شکار و صید و همکاری در جهت آموزش، آگاهی بخشی و فرهنگ‌سازی با این اداره کل مشارکت داشته باشند.

 وی برخی دستورالعمل‌ها در رابطه با همیاران محیط بان را نیز موردتوجه قرار داد و گفت: علاقه‌مندان می‌توانند با مراجعه به پایگاه اطلاع‌رسانی اداره کل حفاظت محیط‌زیست استان قم به نشانی qom.doe.ir بخش میز خدمات الکترونیکی، دستورالعمل و برگه‌های مربوطه را مشاهده و نام‌نویسی کنند.

 موسوی بابیان این‌که کارت همیار محیط بان توسط یگان حفاظت سازمان محیط‌زیست صادر می‌شود، تصریح کرد: فعالیت در این زمینه کاملاً داوطلبانه بوده و هیچ‌گونه حق استخدامی یا درخواست ملبوس و تجهیزات برای همیار ایجاد نمی‌کند و انجام هرگونه تخلف زیست‌محیطی و سوءاستفاده از کارت موجب اتمام همکاری خواهد شد.

از روز ۱۷ الی ۲۳ خردادماه به‌عنوان «هفته ملی محیط‌زیست» نام‌گذاری شده است.