آیتالله محمدرضا ناصری یزدی روز پنجشنبه در دیدار جمعی از اعضای نظام پرستاری استان با وی با اشاره به اینکه شیوع کرونا دوران امتحان بزرگی برای ما بود، افزود: کادر درمانی و پرستاری در این ایام بسیار خوب عمل کردند و زمانی که دیگران در سایر کشورها از کار خود فرار میکردند در ایران شاهد مجاهدت کادر درمانی ایران بودیم.
وی ادامه داد: در ایران اسلامی پرستاران و پزشکانی داشتیم که در کنار تخت بیماران مبتلا به این ویروس شدند ولی حاضر نبودند کارشان را ترک کنند و جهادی بسیار بزرگ از آنها را در این ایام شاهد بودیم.
امام جمعه یزد بیان کرد: در کنار کادر پرستاری اقشار مختلف گروههای جهادی از جمله روحانیون به میدان آمدند و برای مبارزه با این ویروس و خدمترسانی به بیماران به صورت شبانهروزی تلاش کردند.
ناصری یزدی با بیان اینکه بسیاری از طلاب در ایام کرونا در حال خدمت رسانی به بیماران بودند گفت: این افراد در این ایام در هر کاری از حضور در بیمارستان و تامین مایحتاج پرستاران و بیماران تا حضور در خیابانها برای ضدعفونی معابر و اماکن و تولید ماسک و تغسیل اموات کرونایی حضور و فعالیت داشتند.
نماینده ولیفقیه در یزد به حضور بیماران دیگر استانها در یزد برای دریافت خدمات درمانی اشاره کرد و گفت: این موضوع دارای محاسنی است و در کنار آن مشکلاتی هم به وجود میآید که باید مسوولان نسبت به رفع این مشکلات توجه لازم را داشته باشند.
ناصری یزدی، اسکان همراهان بیمارانی که از استان های دیگر به یزد میآیند را یکی از مشکلات دانست و گفت: باید تدابیر لازم اندیشیده شود که برای آنها اماکن اقامتی از مهمان سراها تا هتلهای خوب و با کیفیت احداث شود.
امام جمعه یزد با بیان اینکه در ایام کرونا با وجود تمامی مشکلات و سختی ها یک سری تغییراتی در عادات زندگی افراد جامعه به وجود آمد اظهار کرد: در کنار حذف بسیاری از تشریفات از مجالس جشن و عزا، مردم به بهداشت فردی خود نیز در این ایام توجه بسیاری کردند.
ناصری یزدی افزود: رعایت بهداشت فردی باید در بین تمام افراد جامعه نهادینه شود و به گونهای فرهنگ سازی کنیم که پس از پایان خطر کرونا باز هم مردم نسبت به این موضوع توجه لازم را داشته باشند و همیشه بهداشت فردی را رعایت کنند.
همچنین رییس هیات مدیره نظام پرستاری یزد گفت: در ایام شیوع کرونا کادر پزشکی و پرستاری استان بسیار مجاهدانه برای مبارزه با این ویروس و درمان بیماران خدمت کردند.
علی اکبر جراحی با تاکید بر اینکه هیچ کوتاهی از سوی جامعه پرستاری در این ایام مشاهده نشد افزود: در کل کشور کادر درمانی یزد به خوبی شناخته میشود و خدمات درمانی که در استان ارائه شد از جمله خدمات پرستاری در کل کشور سرآمد است.
وی با اشاره به قرار گیری استان در محور مواصلاتی کشور گفت: همین ویژگیها سبب شده که استان از کل کشور پذیرای بیماران باشد و بسیاری از تختهای بیمارستانی در خدمت به بیماران غیریزدی قرار دارد.
این مسوول ادامه داد: ضریب پرستار به تخت در استان یک است و به ازای هر تخت یک پرستار در یزد فعالیت دارد در حالی که حد استاندارد این ضریب، یک و هشت دهم درصد است و در یزد با کمبود پرستار مواجه هستیم ولی در همین ایام کرونا با وجود کمبود نیرو پرستاران جانفشانی کردند.
جراحی با بیان اینکه نه تنها شیوع کرونا سبب کاهش فعالیتهای پرستاران نشد بلکه همه بیش از قبل ه فعالیت پرداختند خاطر نشان کرد: مردم هم در این ایام کمکهای بسیاری به کادر درمانی استان کردند.
استان یزد با یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر جمعیت دارد.
همچنین سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اعلام کرد: تاکنون ۱۷۷ هزار و ۹۳۸ نفر در کشور به طور قطعی به ویروس کرونا مبتلا شده اند و با فوت ۸۱ نفر در ۲۴ ساعت گذشته، تعداد افراد متوفی به هشت هزار و ۵۰۶ تن رسیده است.
سیما سادات لاری دیروز( چهارشنبه )اظهار کرد: از روز قبل تا ظهر ۲۱ خرداد ۱۳۹۹ و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۲ هزار و ۱۱ بیمار جدید مبتلا به کووید - ۱۹ در کشور شناسایی شدند که ۸۱۱ بیمار مربوط به موارد بستری است و بقیه از افراد سرپایی و در تماس با بیماران هستند.
وی افزود: تاکنون ۱۴۰ هزار و ۵۹۰ نفر از بیماران، بهبود یافته یا از بیمارستانها ترخیص شدهاند که تاکنون یک میلیون و ۱۵۱ هزار مورد آزمایش تشخیصی در کشور انجام شده است.
لاری با اظهار اینکه وضعیت خوزستان همچنان در حالت قرمز و ۶ استان نیز در وضعیت هشدار قرار دارد ادامه داد: کردستان، خوزستان و کرمانشاه در وضعیت قرمز و سیستان و بلوچستان، کرمان، آذربایجان شرقی، اصفهان و یزد در وضعیت هشدار قرار دارند.
سخنگوی وزارت بهداشت گفت: راهبرد اصلی وزارت بهداشت، قطع زنجیره انتقال عفونت برای کنترل ، مدیریت و شکست کووید - ۱۹ است. مردم از تجمع غیرضروری و سفرها خودداری و در فضاهای عمومی از ماسک استفاده کنند.