به گزارش روز پنجشنبه وزارت جهاد کشاورزی، «کریم احمدی صومعه» به بررسی نقش سامانه بازارگاه در تأمین و توزیع نهادههای دامی پرداخت و افزود: سامانه بازارگاه از چهار ماه پیش راهاندازی شده، ابتدا کنجاله سویا سپس جو در این بازه زمانی عرضه شد و اخیراً نیز عرضه ذرت در این سامانه الزامی شده است.
وی با اشاره به اینکه این سامانه بستر عرضه کالا و خرید و فروش آن است، افزود: در مدت زمان ایجاد این سامانه دو میلیون و ۵۰۰ هزارتن کالا در این سامانه عرضه و خرید و فروش شده است.
رییس مرکز فناوری اطلاعات و ارتباطات وزارت جهاد کشاورزی ادامه داد: همه ذینفعان اعم از مرغدار، دامدار، کارخانههای خوراک دام، بازرگانان، اتحادیهها، تشکلها و زنجیرهها در این سامانه در حال ساماندهی هستند تا بتوانند همه نیازهایشان را از این سامانه تامین کنند.
وی افزود: زمانی که کالا بهصورت آزاد عرضه میشود، نمیتوان بر روی آن نظارت سیستمی داشت؛ بنابراین ممکن است فردی بیش از قیمت مصوب و یا خارج از میزان نیاز خود کالا را تأمین کند بنابراین، سامانه میتواند این مساله را مدیریت کند.
احمدی صومعه خاطرنشان کرد: سال گذشته عرضه کنجاله سویا در سامانه اجباری و شرایط عرضه کالا بهصورت عادی طی شد؛ این موضوع سبب شد تا قیمت عرضه کنجاله سویا از قیمت مصوب دو هزار و ۷۰۰ تومان به دو هزار و ۳۵۰ تومان برسد.
رییس مرکز فناوری اطلاعات و ارتباطات وزارت جهاد کشاورزی دلیل کاهش قیمت این محصول در سامانه بازارگاه را شفافیت ایجادشده در این سامانه عنوان کرد و گفت: وزیر جهاد کشاورزی تأکید دارد، نظارت بر روی تمام فعالیتها بهصورت سیستمی انجام شود.
احمدی صومعه گفت: در نشستهای مختلفی با تجار، اتحادیهها، تشکلها و بازرگانان پیگیر مشکلات این قشر هستیم تا اگر ایرادات فنی در سامانه وجود دارد و یا فرآیندی پیادهسازی نشده است آن را عملیاتی کنیم.
به گفته وی، همچنین جامعیت سامانه را بالا ببریم تا همه ذینفعان بتوانند نقش خود را در داخل سامانه ایفا کنند.
احمدی با تاکید بر اینکه سقف تراکنشهای مالی اینترنتی نیز در درگاه این سامانه رفع خواهد شد، گفت: بانک کشاورزی با بانک مرکزی در حال رایزنی برای دریافت مجوز افزایش پرداخت در درگاههای بینبانکی است.