ساسان کفایی روز پنجشنبه در نخستین نشست خبری خود پس از انتصاب افزود: سازمان حفاظت محیط زیست گیلان دستگاهی نظارتی و حاکمیتی است و اجازه نخواهد داد از خطوط قرمزش عدولی صورت گیرد اما این بمنزله فقدان تعامل نیست.
وی اضافه کرد : در رفع مشکلات زیست محیطی استان با دستگاه های مختلف تعامل خواهیم داشت و کلام خردمندانه آن است که قابل پذیرش بوده و منطق هم می گوید که یک تعامل سازنده و موثر با دیدگاه نظارتی و حاکمیتی ودر عین حال نظارت اجرایی به رفع مشکل کمک خواهد کرد.
وی ادامه داد : به ماهیت فوق العاده موثر و کارای رسانه ها و مطبوعات در تبیین و تشریح عملکرد مدیران و نیز بعنوان پل ارتباط بین مردم و مسئولان معتقدیم و شفاف سازی در رفع مشکلات زیست محیطی استان اولویت است زیرا موضوعی برای پنهان کاری نداریم.
وی، شعاربرنامه ریزی شده در حوزه کاری حفاظت محیط زیست استان را با عنوان " گیلان؛ قلب محیط زیست ایران " ذکر کرد و گفت : اصل و خط قرمز ما حفظ محیط زیست و رعایت سلامت مردم است.
خبری خوش برای رفع مشکل پسماند
مدیرکل حفاظت محیط زیست گیلان، موضوع پسماند را مطالبه ملی دانست و افزود: چالش پسماند یکی از مشکلات استان های شمالی است و به همت معاون رئیس جمهوری و رئیس حفاظت محیط زیست برای اولین بار بودجه ای معادل یک هزار میلیارد تومان برای رفع مشکل پسماند استان های شمالی از محل صندوق ملی محیط زیست تخصیص داده شده است.
کفایی ادامه داد: تمام تلاش ما در این اداره کل آن است که رقم قابل توجه ای از این بودجه به این استان اختصاص یابد و در این راستا کمک های مدیران ارشد استانی یاریگر و موثر است.
وی با انتقاد از اینکه رفع معظل پسماند نباید دهه ها بطول می انجامید، اظهار داشت : علی رغم اینکه در سه یا چهار دهه گذشته کار برجسته ای در برای رفع مشکل پسماند انجام نشده است اما امیدواریم با فضای بوجود آمده، گام موثری در این زمینه برداشته شود.
تالاب انزلی اولویت ویژه است
کفایی با بیان اینکه با تمام توان نفس تازه ای به ستاد احیای تالاب انزلی دمیده شده است، اظهار داشت : با اعتقاد به خرد جمعی و کار تیمی در حل مشکلات زیست محیطی، کارگروه های هفت گانه ای در زیر گروه دبیرخانه احیای تالاب انزلی شکل گرفته که با حضور دستگاه های متولی گام های موثری در راستای حفاظت و احیای تالاب انجام می شود.
وی تالاب انزلی را تالابی با ارزش جهانی دانست و گفت: این تالاب و جنگل های هیرکانی که ثبت جهانی شده، متعلق به همه مردم جهان است و این موضوعات باید موجب دغدغه بیشتر در حفظ و احیا باشد.
وی در زمینه آلوده شدن منابع آبی استان به آلایندگی های مختلف و نیز تالاب عینک رشت گفت: متاسفانه در این زمینه کم و کاستی هایی وجود دارد و این تالاب شاخص فوق العاده ای برای جذب توریسم، اشتغالزایی و حفظ محیط زیست است.
وی ادامه داد : در این راستا جلسات متعددی با مدیرعامل آبفای استان برگزار و قرار شد برنامه زمانبندی مدون منطقی را ارائه نمایند.
کفایی افزود : اگر چه در راستای رفع مشکلات زیست محیطی استان دارای تعامل هستیم، اما خطوط قرمز تعریف شده ای داریم که در راستای حفظ سلامت مردم و حفظ محیط زیست استان اهل هیچ گونه تساهل و تسامحی نخواهیم بود.
برداشت شن و ماسه رودخانه ای نیازمند ساماندهی است
مدیرکل حفاظت محیط زیست گیلان، برداشت شن و ماسه رودخانه ای را یکی دیگر از دغدغه های زیست محیطی استان دانست و افزود: در همین مدت کوتاه پس از انتصاب علی رغم فشارهایی که بوده از حجم وسیع پروانه های برداشت شن و ماسه کاسته شده و فقط در راستای کارهای عام المنفعه و عمرانی استان مجوز داده می شود و این موضوع در حال ساماندهی و نیازمند کمک همه دستگاههاست.
کفایی تاکید کرد: حتی برداشت های شن و ماسه رودخانه ای برای فعالیت های عمرانی هم باید به طور قطع استانداردهای زیست محیطی، سازمان آب و نیرو را اخذ نمایند و مهمتر اینکه نظارت و پایش دقیقی است که بعد از صدور مجوز انجام می شود.
وی در زمینه مناطقی که حفاظتش با محیط زیست گیلان به وسعت حدود ۹ درصد سطح استان گیلان است هم گفت : با تمام توان و با رعایت حفظ خطوط قرمز به هیچ عنوان اجازه تخریب مناطق را به بهانه های تغییر کاربری نخواهیم داد.
وی اضافه کرد: در سازمان محیط زیست با حق مالکیت افراد هیچ مشکلی نداریم و این حق محترم است؛ اما مالکیت افراد در این مناطق که بعضا هویت بین المللی برای کشور ایجاد کرده، ملزم به رعایت استانداردهاست و با توجه به حساسیت های ملی و بین المللی به طور قطع باید با نظارت دستگاه های متولی باشد که یکی از این دستگاه ها اداره کل محیط زیست است.
نخستین نشست خبری مدیرکل حفاظت محیط زیست گیلان پس از گذشت سه ماه از انتصاب وی با حضور جمعی از مدیران و فعالان خبری و با رعایت پروتکل های بهداشتی برگزار شد.