سنندج - ایرنا - مدیر جهادکشاورزی بیجار گفت: ۲۳ پروژه با اعتباری بیش از ۳۱ میلیارد ریال در این شهرستان به بهره‌برداری رسید.

پیمان قمری روز شنبه در گفت و گو با خبرنگاران اظهار داشت: این طرح‌ها شامل هفت پروژه عمرانی ویژه هفته جهادکشاورزی و در شرایط شیوع بیماری کرونا با مشارکت بخش خصوصی و اعتبار ۳۱ میلیارد و ۵۵۰ میلیون ریال به بهره‌برداری رسیدند.

وی افزود: جهت بهره برداری از این تعداد پروژه جهادکشاورزی، ۱۱ میلیارد و ۳۰۰ میلیون ریال کمک دولت تدبیر و امید، ۱۸ میلیارد و ۱۵۰ میلیون ریال تسهیلات ارزان قیمت و حدود ۲ میلیارد و ۱۰۰ میلیون ریال مشارکت بخش خصوصی هزینه شده است.

مدیر جهادکشاورزی بیجار یادآور شد: تولیدات بخش کشاورزی شهرستان پارسال به بیش از ۲۹۳ هزار تن رسید که بخش عمده آن را تولیدات زراعی با ۲۵۵ هزار تن، دامی ۲۴ هزار تن، باغی با ۱۴ هزار تن، گوشت سفید (مرغ و ماهی) هشت هزار تن و گوشت قرمز سه هزار و ۳۰۰ تن بود.

قمری تاکید کرد: احداث کانال آبرسانی روستای خسروآباد با اشتغالزایی ۵۰ نفر، حفر ۲ حلقه چاه مجتمع گلخانه ایی قباسرخ با اشتغالزایی ۲۲۵ نفر، استخر ذخیره آب و بازسازی قنات حسن آباد یاسوکند با تثبیت شغل ۶۰ نفر، احداث و بهسازی کانال آبرسانی روستایی آغبلاغ طغامین با تثبیت شغل ۵۰ نفر، بازسازی قنات روستای خانباقی با تثبیت شغل ۳۰ نفر، بازسازی قنات آغبلاغ چنگ الماس با تثبیت شغل ۲۰ نفر، برق رسانی چاه آب روستای زاغه فولاد با تثبیت شغل ۵۰ نفر و بازسازی و نوسازی کانال آب رسان مجتمع پروژش ماهی روستای قم چقای با تثبیت شغل ۶۰ نفر از جلمه پروژه‌های افتتاح شده بخش کشاورزی شهرستان بیجار است.

وی گفت: احداث پرواربندی بره ۱۰۰ راسی روستای ندری با اشتغالزایی ۲ نفر، ایجاد واحد پرورش زنبور عسل ۶۰ کلنی روستای خسروآباد با اشتغالزایی یک نفر، احداث جایگاه ۵۰ راسی روستای ینگی ارخ با اشتغالزایی یک نفر، احداث جایگاه ۱۰۰ راسی دام روستای ولی بیگ با اشتغالزایی ۲ نفر، احداث پرواربندی بره ۷۵ راسی روستای محمدآباد علی اکبرخان با اشتغالزایی یک نفر، احداث پروار بندی بره ۱۰۰ راسی روستای قشلاق نوروز، روستای ینگی ارخ و روستای چشمه کاظم با اشتغالزایی ۶ نفر، جایگاه و خرید ۱۰ راس گاو شیری روستای نجف آباد با اشتغالزایی ۲ نفر، ساخت و خرید میش مولد به ظرفیت ۷۵ راس روستای کاکاعباس و قزانقره با اشتغالزایی چهار نفر، جایگاه و خرید بره پرواری ۱۰۰ راسی روستای آله کبود با اشتغالزایی ۲ نفر و پروژه پرورش قارچ روستای گراچقا با اشتغالزایی یک نفر از جمله طرح‌های دیگری است که هفته جهادکشاورزی به بهره‌برداری رسید.

وی با اشاره به اینکه استان کردستان در بخش تولید گندم در کشور رتبه دوم را کسب کرده است، افزود: ابن شهرستان با تولید ۲۳۱ هزار تن گندم با کیفیت رتبه اول استان کردستان را به خود اختصاص داده است.

قمری اظهار داشت: در راستای افزایش کیفیت و سلامت گندم، بیش از ۱۹ هزار هکتار مبارزه با سن مادر، ۲۷ هزار هکتار مبارزه با علف هرز و ۵۳ هزار هکتار مبارزه با پوره سن در اراضی کشاورزی شهرستان انجام شده است.

او تاکید کرد: در صورت اهتمام کشاورزان به اهمیت مبارزه با سن مادر در مرحله اول مبارزه با آفت های گندم، هزینه سم پاشی، آسیب به ساقه گندم و سختی های مبارزه با پوره سن به میزان قابل توجهی کاهش خواهد یافت.

قمری یادآور شد: پارسال بیش از ۲۳۱ هزار تن گندم در سطح اراضی کشاورزی شهرستان تولید شد که با توجه به اقدامات مناسبی که امسال در بخش کشاورزی صوت گرفته، پیش بینی تولید حدود ۲۵۰ هزار تن گندم را داریم.

وی ادامه داد: در حال حاضر ظرفیت ذخیره سازی گندم در سیلوها و مراکز خرید گندم، حدود ۱۷۰ تا ۱۹۰ هزار تن است که حدود ۷۰ تا ۸۰ هزار تن دیگر نیاز است که در شهرستان با مشارکت بخش خصوصی احداث شود.

تعداد ۴۵۰ دستگاه کمباین، یک هزار و ۸۴۵ دستگاه سمپاش تانکر با شیلنگ و لانس، یک هزار و ۹۷۰ دستگاه بذرکار غلات، ۱۷۰ دستگاه ادوات کم خاکورزی، ۱۱۱۰ دستگاه کودپاش شیمیایی و سایر ادوات کشاورزی در بخش کشاورزی بیجار فعالیت دارند.

استان کردستان یکی از مناطق دام خیز و دامپروری کشور محسوب می شود که سالانه نزدیک به ۲۲ هزار تن گوشت قرمز و ۱۸۱ هزار تن شیر در این استان تولید می شود.
جمعیت دامی استان کردستان حدود ۲ میلیون راس دام سبک (گوسفند و بز) و ۲۰۰ هزار راس دام سنگین (گاو و گوساله) است.

شهرستان بیجار با داشتن بیشترین گستردگی جغرافیایی و ۸۹ هزار نفر جمعیت در ۱۴۲ کیلومتری شرق شهر سنندج مرکز استان کردستان واقع است و غالب کشاورزی این منطقه به صورت دیم و کشت سنتی است.

هفته جهاد کشاورزی ۲۱ تا ۲۷ خرداد نامگذاری شده که امسال بدلیل شیوع ویروس کرونا، طرح ها بدون حضور مسوولان افتتاح شد.