مشهد- ایرنا- مدیر جهاد کشاورزی خلیل‌آباد گفت: با پیگیری‎های انجام شده کشمش سبز قلمی این شهرستان وارد بازار بورس می‌شود.

محمود شبان روز پنجشنبه در نشست با خبرنگاران افزود: با توجه به مشکلات فراوان در زمینه بازاریابی محصولات کشاورزی تلاش می‌شود امسال به مشکلات پس از تولید به خصوص بازاریابی محصولات توجه بیشتری شود.
وی ادامه داد: گرچه سال گذشته قیمت تمام شده هر کیلو کشمش برای کشاورز حدود ۱۲ تا ۱۳ هزار تومان بود اما پیش‌بینی می‌شود این رقم امسال به بیش از ۱۵ تا ۱۷ هزار تومان برسد.
مدیر جهاد کشاورزی خلیل‎آباد گفت: تمام دغدغه و نگرانی کشاورزان با توجه به وجود ۶ هزار هکتار باغات انگور شهرستان، فروش محصول کشمش است لذا باید در حوزه بازاریابی محصولات کشاورزی تلاش کنیم.

وی افزود: در این راستا تغییر ارقام انگور در دستور کار است و تاکنون در ۱۵۰ هکتار از باغات این شهرستان رقم انگور ترکمن ۴، فلیم و رشه که مخصوص تازه خوری می‌باشد کشت شده است.
شبان با بیان اینکه تلاش می‌شود برای کاهش حجم تولید کشمش، سطح تازه‎خوری افزایش یابد ادامه داد: هم اکنون ۳۰ درصد انگور عسکری و پیکامی برای تازه‌خوری و ۷۰ درصد برای تولید کشمش استفاده می‌شود که این درصد باید به نسبت برابر ۵۰ درصد برسد.
وی گفت: چهار واحد سردخانه با ظرفیت میانگین ۱۰ هزار تن در این شهرستان فعال است که ظرفیت خوبی برای صادرات انگور محسوب می‌شود.

مدیر جهاد کشاورزی خلیل‎آباد افزود: ورود تشکل‌ها و سرمایه‌گذاران جدید را برای سرمایه‌گذاری در بخش‌های صنایع تبدیلی و تکمیلی ویژه انگور و کشمش در دستور کار داریم و تاکنون پنج دستگاه سورت کالر در این شهرستان راه‌اندازی کرده‌ایم که در شبانه‌روز ۲۵ تن بار را برای صادرات آماده‌سازی می‌کند که نقطه عطفی در حوزه صنعت و صنایع وابسته به کشمش در این شهرستان است تا تولید سالانه ۲۰ هزار تا ۳۰ هزار تن کشمش به ‌صورت مستقیم صادر شود و به جای سود دلال، نفع اصلی به کشاورز و باغدار برسد.

وی با اشاره به اولویت توسعه گلخانه‌ها ادامه داد: پارسال پنج هکتار گلخانه در این شهرستان احداث شد که در سال‌های قبل سه هکتار بود و اکنون با تفویض اختیاری که صورت گرفته صدور مجوز گلخانه‌های کوچک‌ مقیاس به شهرستان واگذار شده است.
شبان همچنین گفت: برای جبران خسارات ناشی از سیل فروردین پارسال حدود ۴۷۰ میلیون تومان کمک بلاعوض و ۶۷۰ میلیون تومان تسهیلات کم‌بهره به کشاورزان پرداخت شد و ۳۰۰ میلیون تومان اعتبارات عمرانی برای پروژه‌های زیربنایی پیشگیری از وقوع سیلاب به شهرستان تخصیص یافت.
وی افزود: هم‌زمان با هفته جهاد کشاورزی پنج پروژه با هزینه ۳۰۰ میلیون تومان در این شهرستان به بهره‌برداری می‌رسد که مهم‌ترین آن جاده بین مزارع در دهستان کویر به طول سه کیلومتر با هزینه ۱۷۰ میلیون تومان است که بالغ‌ بر ۳۰۰ خانوار از این پروژه بهره‌مند می‌شوند.

شهرستان خلیل‌ آباد با ۱۸ هزار هکتار اراضی باغی و زراعی حدود ۲۳۸ هزار تن محصولات دامی، زراعی و باغی تولید می‌کند.
انگور، زعفران، انار و پسته از مهمترین محصولات این شهرستان است که جنبه صادراتی دارد.
 شهرستان خلیل آباد با ۲ بخش ششطراز و مرکزی در ۲۴۲ کیلومتری جنوب غرب مشهد واقع است.