سنندج - ایرنا - مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی کردستان گفت: برگزاری پانزدهمین جشنواره بین المللی تئاتر خیابانی مریوان با رعایت نکات بهداشتی و بخش‌های کمتر و استفاده از ظرفیت فضای مجازی دغدغه هنرمندان و مردم است.

عبیدالله رستمی روز پنجشنبه در جلسه مشترک با اعضای دبیرخانه تئاتر خیابانی مریوان و رییس انجمن هنرهای نمایشی استان و کارشناسان حوزه تئاتر اظهار داشت: مسوولان استانی و کشوری برگزاری جشنواره بین المللی تئاتر خیابانی مریوان با رعایت نکات بهداشتی و اجرای بخش های از آن در فضای مجازی را یک ضرورت می‌دانند.

وی افزود: در این شرایط شیوع کرونا، متولیان امر فرهنگ و هنر استان و کشور بویژه اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی در برگزاری جشنواره ها و همایش‌ها اولویت را به سلامتی مردم و هنرمندان می‌دهد لذا با این شرایط و با بررسی بعمل آمده در این زمینه، امکان برگزاری جشنواره تئاتر خیابانی مریوان همچون پارسال ممکن نخواهد بود.

مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی کردستان در خصوص استفاده از فضای مجازی برای برگزاری بخش هایی از جشنواره گفت: بخش‌های طرح و ایده، آموزش و پژوهش و آسیب شناسی جشنواره همچنین تولید آثار مکتوب علمی در رابطه با تئاتر خیابانی، امکان برگزاری در فضای مجازی را دارد.

وی یادآور شد: اجرای نمایش خیابانی به جهت ساختار و موضوع تئاتر در فضای مجازی ممکن است با استقبال روبرو نشود اگر چه در صورت فیلمبرداری با روش‌های حرفه‌ای ویژه تئاتر خیابانی می‌توان بخشی از آثار نمایشی را در فضای مجازی پخش کرد.

رستمی تاکید کرد: بحران جهانی شیوع کرونا و تحریم های ظالمانه قدرت‌های جهانی از جمله آمریکای جهانخوار علیه کشورمان، ما را در شرایط سختی برای برگزاری جشنواره های قرار داده اما این به معنی عدم برگزاری جشنواره بین المللی تئاتر خیابانی مریوان که از جمله برندهای مهم و تأثیرگذار استان محسوب می‌شود، نیست.

رییس انجمن هنرهای نمایشی استان و دبیر جشنواره چهاردهم مریوان هم گفت: با این وضعیت بیماری کرونا و مشکلات موجود در این خصوص برگزاری جشنواره به شکل و شمایل پارسال ممکن نیست اگر چه برگزاری جشنواره جزو دغدغه های مهم هنرمندان، مردم و مسوولین این شهر است.

فاتح بادپروا افزود: در جلساتی که با حضور گروه های تئاتری شهرستان مریوان و با حضور اعضای دبیرخانه جشنواره برگزار شد قرار بر این گذاشته شده که برگزاری جشنواره با روش هایی از جمله اجرای بخشی از آثار تئاتر خیابانی در فضای مجازی، برگزاری با بخش های کمتر نسبت به سال‌های قبل و بخش‌های آموزش، طرح، ایده و پژوهش در فضای مجازی پیگیری شود.

اعضای حاضر در جلسه به فراخور موضوع و مسوولیت در جشنواره قبلی تئاتر خیابانی مریوان به ارائه نقطه نظرات و پیشنهادات خود پرداختند.

تهیهر پروپوزال برگزاری جشنواره براساس شرایط کرونای، ضرورت نظرخواهی از اعضای دبیرخانه و هنرمندان تئاترکار مریوان در همه مراحل جشنواره، برگزاری جشنواره با وجود بحران، معرفی دبیر و دبیراجرایی جشنواره، فعال سازی اینستاگرام و سایت جشنواره به عنوان تنها منابع اخباری و اطلاعیه های جشنواره، دعوت از دانشگاه‌های سطح استان برای کمک در برگزاری بخش آموزش جشنواره، دعوت از گروه‌های خارجی برجسته در بخش خارجی جشنواره بدلیل عنوان بین المللی، تهیه بولتن برگزیده ۱۴ جشنواره برگزار شده قبلی، اندیشیدن تدابیر ویژه برای اختصاص ردیف بودجه برای جشنواره تئاتر خیابانی از جمله مهمترین مباحث کارشناسان و فعالان عرصه تئاتر خیابانی مریوان بود.