مارک اسپر روز پنجشنبه در نشست خبری مشترک با وزیران خارجه و دادگستری و مشاور امنیت ملی ترامپ، افزود: تلاشهای دیوان بینالمللی کیفری در تحیق و تعقیب قضایی آمریکاییها با اصول بنیادی قانون بینالملل و اقدامات دادگاههای بینالمللی تناقض دارد.
وی ادامه داد: همانگونه که دستور اجرایی(ترامپ) آورده است، آمریکا بخشی از موسسان دیوان بینالمللی کیفری نیست و هیچگاه پیگرد قضایی آن را بر نیروهایمان نپذیرفتهایم.
وزیر دفاع آمریکا اضافه کرد: انتظار داریم اطلاعات سوءرفتار ادعایی نیروهایمان به مقامات آمریکا ارسال شود چرا که خودمان میتوانیم اقدام مناسب را اتخاذ کنیم.
اسپر تاکید کرد: آمریکا از حق حاکمیتی و تعهد لازم برای تحقیق مناسب و رسیدگی به هرگونه ادعای نقض قوانین جنگی از سوی نیروهایمان برخوردار است. ما سابقه انجام این کار را از طریق سیستم قضایی آمریکا داریم.
وی بدون اشاره به دلایل لشکرکشی به افغانستان و حضور ۲۰ ساله در آن کشور، اظهار کرد: نزدیک به ۸۰۰ هزار نیروی ما در افغانستان برای بیش از ۱۹ سال خدمت کردهاند و بیش از ۲۰ هزار نفر از آنها در این نبرد، زخمی شدهاند.
وزیر دفاع آمریکا با این ادعا که نزدیک به ۲ هزار نفر از آمریکاییها به خاطر مبارزه با تروریسم جان خود را از دست دادهاند، گفت: این کار برای حفاظت از شهروندان آمریکایی و متحدانمان اعم از آنهایی که در لاهه هستند و دادن فرصت زندگی بهتر به افاغنه انجام شده است.
اشاره به لاهه برای آن است که مقر دیوان بینالمللی کیفری در این شهر هلند قرار دارد.
اسپر تاکید کرد: اجازه نخواهیم داد با این نیروها یا دیگر نیروهای آمریکایی که خود را برای عدالت، امنیت و فرصت برای همه فدا کردهاند، چنین رفتار ناعادلانهای انجام شود.
وی افزود: به این خاطر است که وزارت دفاع به طور کامل از دستور اجرایی رئیس جمهوری(علیه آی سی سی) حمایت میکند و هر اقدامی را برای دفاع از نیروهای خود به کار میگیرد.
وزیر دفاع دولت ترامپ تصریح کرد: اطمینان داشته باشید مردان و زنان نیروی نظامی آمریکا هرگز در دادگاه بینالمللی کیفری حاضر نخواهند شد و هیچگاه موضوع قضاوت این نهاد بینالمللی مطرود، نخواهند بود.
اسپر هدف از دستور اجرایی ترامپ را حمایت از نیروهای آمریکایی در اقصی نقاط این جهان اعلام کرد بدون آنکه به کشتار میلیونها بیگناه در جنگهای خونینی که این کشور رهبری آن را به عهده داشته است، اشاره کند.
دادستانی دیوان بینالمللی کیفری از ۲ سال پیش اعلام کرد نسبت به جنایت جنگی سربازان آمریکایی در افغانستان تحقیق میکند.
این نهاد بینالمللی همچنین به تازگی اعلام کرد قصد دارد درباره جنایت رژیم صهیونیستی در تداوم اشغالگری و کشتار مردم بی گناه فلسطین تحقیق کند.
آمریکاییها در سه سال گذشته نشان دادهاند هرگاه پای رژیم صهیونیستی به محاکم بینالمللی باز شود، ضمن آنکه از آن نهاد خارج میشوند، اقدامات یکجانبه قهریه علیه آنها هم به کار میگیرند.
خروج از یونسکو و شورای عالی حقوق بشر هم در این رابطه انجام شد.