علی دیانتی روز شنبه در حاشیه بازدید از یک باغ پسته واقع در روستای "ملاشهابالدین" از توابع بخش مرکزی میاندوآب در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: به دلیل تغییرات اقلیمی در سالهای اخیر و محدودیت در منابع آبی، در راستای مدیریت مصرف بهینه آب کشاورزی، کشت و ترویج گیاهان کمآببر به یکی از اولویتهای مهم مدیریت جهاد کشاورزی این شهرستان تبدیل شده است.
وی افزود: در سالهای اخیر ۳.۵ هکتار باغ پسته در میاندوآب احداث شده است که پس از پرورش و گذراندن دوره باردهی، امسال برای نخستین بار این درختان به باردهی اقتصادی رسیده و پیشبینی میشود محصول پسته از آن برداشت شود.
مدیر جهاد کشاورزی میاندوآب با اشاره به اینکه پسته یک محصول اقتصادی است، بیان کرد: این محصول تحمل زیادی به شوری دارد و سازگار با شرایط کمآبی و مقاوم به خشکی است.
"دیانتی" افزود: توسعه کشت محصولاتی با نیاز آبی کم، نظیر پسته میتواند در کاهش مصرف آب، پایداری تولید، اشتغالزایی، افزایش درآمد کشاورزان و رونق اقتصادی بخش کشاورزی شهرستان مفید واقع شود.
این باغ پسته به مساحت ۲.۵ هکتار و ۹۵۰ اصله درخت با پایه بذری رقم "اکبری"، مجهز به سیستم آبیاری قطرهای است و جهت تأمین بخشی از برق مورد نیاز باغ، از پنل خورشیدی نیز در آن استفاده میشود.
وی افزود: بکارگیری فنون جدید علمی در باغ مذکور باعث شده در مصرف انرژی و آب صرفهجویی قابل توجهی صورت گیرد.
میاندوآب با وجود ۸۲ هزار هکتار اراضی زیر کشت شامل ۵۲ هزار هکتار اراضی آبی و ۳۰ هزار هکتار دیم در تولید نهال، شیر، علوفه و زراعت چوب دارای برند ملی و منطقهای است.