به گزارش روز جمعه رسانههای هند، از سال ۲۰۱۴میلادی تاکنون، انتقادات زیادی از دولت هند به دلیل حملات به اقلیتهای مذهبی و همچنین رواج اسلام هراسی و خشونت علیه مسلمانان مطرح شده است.
کمیته دولتی آزادی مذهبی آمریکا پیش از این خواستار قرار گرفتن هند در گروه "کشورهای نگران کننده" از نظر آزادی مذهبی و همچنین تحریم مقامات این کشور شده بود.
اس جایشانکار وزیر امور خارجه هند گفت: دولت هند به شدت گزارشهای این کمیته که براساس اطلاعات ضعیف از حقوق شهروندان هند تنظیم شدهاند را رد میکند. این گزارشها مغرضانه است و یک پیش داوری محسوب میشود.
وی افزود: ما با صدور روادید برای این کمیته مخالفت کردهایم زیرا دولت هند معتقد است این سازمانهای خارجی از جمله کمیته آزادی مذهب آمریکا دارای موقعیت مشروع برای بررسی و اظهار نظر در مورد حقوق مردم هند نیستند.
کمیته آزادی مذهب آمریکا، یک کمیته مشورتی دولت آمریکا محسوب میشود که برای سیاست گذاری آمریکا در قبال کشورها به رییس جمهوری این کشور و همچنین سایر مقامات از جمله وزیر امور خارجه آمریکا و کنگره مشورت میدهد. توصیههای این گروه در دولت آمریکا لازم الاجرا نیستند.
این اولین باری نیست که هند از کمیته آزادی مذهب آمریکا انتقاد کرده و با سفر اعضای این کمیته به هند مخالفت کرده است.
این کمیته آمریکایی در ماه گذشه میلادی در واکنش به چند خبر منتشر شده در "توییتر" مبنی بر تفکیک مسلمانان و هندوها در بیمارستانهای ایالت گجرات ابراز نگرانی کرده بود.
پس از انتشار گزارش این کمیته، هند کمیته آزادی مذهبی آمریکا را به انتشار اخبار جعلی و دروغ متهم کرده و به شدت از آن انتقاد کرد.
همچنین در ماه دسامبر گذشته(آذر-دی)، این سازمان آمریکایی از تصویب اصلاحات قانون شهروندی هند ابراز نگرانی کرده و خواهان تحریم "آمیت شاه" وزیر کشور هند شد.
دولت هند همواره با گزارشهای این کمیته آمریکایی در زمینه آزادی مذهبی مخالفت کرده و این گزارشها را غیرمعتبر دانسته است.