گزارش ساوث چاینا مورنینگ پست حاکی است این نرم افزار که «آمریکن ماتلب» نام دارد دیگر در اختیار دانشجویان این دانشگاه ها که نامشان در فهرست امنیتی آمریکا درج شده است قرار نخواهد گرفت.
این فهرست نام مراکزی را در بر می گیرد که به اعتقاد آمریکا با نیروهای مسلح چین ارتباطاتی دارند، اما دانشجویان دانشگاه ها گفته اند که توقف دسترسی به این نرم افزار مشکلی برای آنها ایجاد نمی کند و راه های دیگری برای استفاده های علمی و فنی وجود دارد.
با افزایش تنش ها بین چین و آمریکا در زمینه های علمی و فنی، از دسترسی دانشجویان به این نرم افزار رایانه ای ساخت آمریکا جلوگیری شده است.
وزارت بازرگانی آمریکا به نام دو دانشگاه موسسه فناوری هاربین و دانشگاه مهندسی هاربین اشاره کرده است که در فهرست شناسایی هویت آمریکا که یک لیست امنیتی است ، قرار گرفته اند.
ماتلب یک نرم افزار ویژه برای تحلیل های مهندسی، علمی و اقتصادی است و از یک هفته قبل از دسترسی این دو دانشگاه چین خارج شده است و مشخص نیست که چه تعداد دانشجو تحت تاثیر این اقدام قرار گرفته اند.
"هوا چون اینگ" سخنگوی وزارت خارجه چین نیز روز گذشته /جمعه/ گفت که از این موضوع اطلاعی ندارد اما می داند که آمریکا در روابط عادی دو کشور چند مورد اقدام بی اساس داشته است که البته ریشه در ذهنیت جنگ سرد آمریکا و تلاش آن کشور برای سرکوب سیاسی چین دارد.
او یاداوری کرد این اقدام آمریکا به روابط دو کشور لطمه می زند ولی جلوی پیشرفت علمی و فنی چین را نمی گیرد.
بر اساس این گزارش در سال ۲۰۲۰ میلادی، ۲۴ موسسه و شرکت چینی در فهرست شناسایی هویت و امنیتی آمریکا قرار گرفته اند که به باور واشنگتن با ارتش چین در ارتباط هستند.