به گزارش سی ان ان، محققان در فلوریدا معتقدند ویروس جدید کرونا به جهشی (موتاسیون) دست یافته که آن را قادر میسازد راحت تر سلولهای انسانی را درگیر کند.
هرچند این محققان میگویند تحقیقات بیشتری لازم است تا نشان دهد که آیا این جهش باعث تغییر در روند همه گیری بیماری شده است یا خیر، اما دستکم یکی از محققان درگیر در این مطالعه بر این باور است که به احتمال زیاد همین جهش سبب شمار بالای مبتلایان به کووید-۱۹ در ایالات متحده و آمریکای لاتین است. درواقع این همان جهشی است که دانشمندان از مدتها پیش نگران آن بودند.
محققان پژوهشگاه تحقیقاتی "اسکریپس" در فلوریدا پس از انجام تحقیقات مورد نظر گفتند که این جهش بر روی ساختار بیرونی ویروس تاثیر گذاشته؛ ساختاری که از طریق آن ویروس میتواند وارد سلول زنده میزبان شود. لذا در صورت تایید این یافتهها، این نخستین بار است که ثابت میشود تغییرات مشاهده شده در ساختار ویروس در همه گیری آن اهمیت دارد.
در روزهای اخیر، سازمان جهانی بهداشت اعلام کرد که جهشهایی که تاکنون در ویروس کرونا دیده شده، تاثیری در اثربخشی واکسنهای در حال ساخت ندارند. هفته گذشته، نیز این نهاد جهانی اعلام کرد که جهشها نه سرایت این ویروس را آسانتر کرده و نه وخیمتر شدن بیماری را در پی داشته است.
«ویلیام هاسلتین» محقق آمریکایی که به دلیل تحقیقاتش بر روی ویروس اچ آی وی و بیماری ایدز شناخته شده است، در خصوص تحقیقات تیم اسکریپتس ضمن ابراز امیدواری در این خصوص که ویروس کرونا بهاندازه سایر ویروسها متمایل به جهش نباشد، تاکید کرد: ما باید برای هرگونه تغییر و جهش در ساختار این ویروس آماده باشیم.
وی افزود: این ویروس به هر کاری که ما برای کنترل آن انجام میدهیم، واکنش نشان میدهد؛ ما دارو درست میکنیم، ویروس به آن مقاوم میشود. واکسن میسازیم، ویروس راهی برای مقابله با آن پیدا میکند. حتی در خانه میمانیم اما کرونا باز هم در محیط اطراف ما پرسه میزند.
از زمان آغاز همه گیری ویروس کرونا، تاکنون بیش از ۷ میلیون و ۷۰۹ هزار نفر در سراسر جهان به ویروس کرونا مبتلا شده و از این میان بالغ بر ۴۲۷ هزار نفر جان خود را از دست دادهاند.
تاریخ انتشار: ۲۴ خرداد ۱۳۹۹ - ۱۱:۱۷
تهران - ایرنا - تحقیقات تازه نشان میدهد ویروس کرونا دستخوش جهشی (موتاسیون) شده که آن را مسریتر از پیش کرده و به گفته دانشمندان، همین امر سبب شمار بالای مبتلایان در ایالات متحده و آمریکای لاتین است.