به دنبال احساس نیاز شهروندان ملایر به ایجاد یک مکان بزرگ و در خور شان مردم این شهرستان برای اقامه نماز جمعه، در سال ۱۳۸۴ محلی مناسب در ۳۰ متری شهید تاجوک این شهر شناسایی و عملیات اجرایی مصلای حضرت ابوالفضل(ع) ملایر در زمینی به مساحت بیش از چهار هزار مترمربع در ۲ طبقه آغاز شد.
مصلای ملایر در مسیر احداث، مشکلات ریز و درشت فراوانی را پشت سر گذاشت، سرما و گرمای زیادی را متحمل شد، اما تاب آورد و اگرچه با وجود نیمهکاره بودن، ماه رمضانهای زیادی را میزبان نمازگزاران این شهر بود، امروز در اولویت مسوولان شهر قرار گرفته و امیدوار است بهزودی مامنی برای اقامه نماز جمعه و برگزاری برنامههای متعدد و متنوع فرهنگی و مذهبی باشد.
آجر به آجر و مرحله به مرحله ساخت این مصلا با کمکهای مردمی و خیران رقم خورد و هم اکنون نیز طبق تاکید و درخواست امام جمعه ملایر، ملایریهای مقیم این شهرستان و یا سایر نقاط کشور و تمامی کسانیکه به این شهر تعلق خاطر دارند، می توانند در پویش کمک به تکمیل مصلا عضو شوند و هر نفر در یک آجر برای تکمیل مصلا سهیم باشند.
حجت الاسلام محمدباقر برقراری روز شنبه در این باره در جمع خبرنگاران با اشاره به آغاز ساخت مصلای بزرگ ملایر به همت مردم و مسوولان این شهر از چند سال پیش گفت: با توجه به اینکه در برههای از زمان مصلی تا اندازهای برای نمازگزاران در طول تابستان قابل استفاده بود، برای حفظ وضعیت موجود و تکمیل مصلا آستین همت را با همکاری مسوولان و خیران بالا زدیم.
وی بیان کرد: به منظور جلوگیری از هدر رفت کمکهای مردمی و وجود اشکالعدیدهای بر وضع موجود مصلا طبق نظر مهندسان، تصمیم بر این شد با ایجاد یکسری اصلاحات و تغییرات نوین، وضعیت فضای داخلی مصلا ساماندهی شود تا بتوان از فضا استفاده بهینه شود.
امام جمعه ملایر افزود: طبق نظر مهندسان و نقشه جدید، ۱۸ ستون واقع در پشت گنبد که قسمت انتهایی مصلا و روبروی جایگاه خطابه است، حذف شد و با نقشه جدید فضای مصلا وسیع و از انتهای مصلا نیز جایگاه خطابه قابل رویت است.
کمک ۲ میلیارد تومانی استاندار همدان به مصلی
حجت الاسلام برقراری با بیان اینکه از نیمه بهمن سال گذشته عملیات تکمیل مصلای حضرت ابوالفضل(ع) به طور رسمی آغاز شد اظهار داشت: با اعتبار ۲ میلیارد تومانی که سیدسعید شاهرخی استاندار همدان از محل متوازن در نظر گرفت، عملیات تکمیل مصلا کلید خورد و تاکنون ۲۵ درصد از این مبلغ اختصاص یافته است.
وی یادآور شد: این مبلغ از طریق اوراق مشارکت و با همکاری شهرداری ملایر جذب و برای خرید مصالح ساختمانی هزینه شد.
امام جمعه ملایر گفت: طبق روال سالهای گذشته مردم و خیران نیز پای کار آمدند و از بهمن سال گذشته تاکنون همزمان با آغاز تکمیل مصلی، ۶۰۰ میلیون تومان کمک کردند.
تیر؛ پایان تکمیل مصلای ملایر
حجت الاسلام برقراری، قرار گرفتن مصلا در بهترین نقطه شهر، وجود محلهای مناسبی برای پارک خودروها، تعبیه شدن ورودی و خروجیهای مناسب و جلوگیری از تراکم جمعیت و مقاوم سازی را از ویژگیهای مصلای ملایر برشمرد و ابراز امیدواری کرد: تا پایان تیرماه امسال مصلای ملایر تکمیل و همزمان با سالروز برپایی نماز جمعه در پنجم مرداد شاهد برگزاری جشن بازگشایی مصلای حضرت ابوالفضل(ع) ملایر باشیم.
وی بیان کرد: هم اکنون حدود ۵۵۰ مترمربع و در مجموع یکهزار و ۱۰۰ مترمربع در ۲ طبقه در قسمت انتهایی مصلا برای برخورداری بیشتر نمازگزاران در ماه مبارک رمضان جانمایی شده که همراه با جایگاه خطابه بتنریزی شده و آماده بهرهبرداری است.
به گفته امام جمعه ملایر گنبد مصلا نیز در حال مدلسازی و نواقص در حال رفع است و با رایزنی با یکی از مهندسان مطرح کشوری ۲ ستون دیگر واقع در روبروی جایگاه خطابه حذف خواهد شد و تعداد ستونهای حذف شده فضای داخلی مصلا به ۲۰ ستون میرسد.
حجت الاسلام برقراری ایزوگام سقف مصلا در اولین فرصت، تجهیز مصلی به سیستم گرمایشی و سرمایشی و کفسازی را از مهمترین اولویتها و نیازهای ضروری مصلا عنوان کرد و خواستار کمکهای مردمی و خیران شد.
همچنان نیازمند کمک مردم و خیران هستیم
وی اجرای کارها به صورت مرحلهای و امانی با استفاده از بهترین مصالح و هزینههای حداقلی زیر نظر مهندسان مجرب و بستن قرارداد با گروههای مختلف در تکمیل مصلا را از نکات مهم روند اجرایی این طرح عنوان و بیان کرد: فقط برای تکمیل ساختمان مصلا ۲ میلیارد تومان اعتبار نیاز است که امیدواریم هر چه سریعتر این مبلغ جذب شود.
امام جمعه ملایر با تاکید بر اینکه ما همچنان برای تکمیل مصلا نیازمند کمکهای مردمی و خیران به هر اندازهای هستیم گفت: سهم یک آجر برای هر نفر را یکصد هزار تومان در نظر گرفتهایم و از همه شهروندان، جوانان و خانوادههای ملایری میخواهیم با تقبل این هزینه در تکمیل مصلا سهیم باشند.
حجت الاسلام برقراری همچنین از اصحاب رسانه خواست: شما سخنگوی مصلا باشید و نیازهای اصلی آن را به سمع و نظر مردم برسانید و در فضای مجازی جذب کمکها برای تکمیل مصلا را استمرار بخشید.
وی در عین حال از مسوولان این شهرستان به ویژه اداره امور دارایی خواستار شد: کسبه، بازاریان، صاحبان کارخانجات و واحدهای تولیدی، بخشی از مالیات پرداختی خود را برای تکمیل مصلا اختصاص دهند.
امام جمعه ملایر ادامه داد: خانوادههایی که عزادار هستند نیز میتوانند بخشی از هزینه جاری مراسم ترحیم متوفی خود را صرف کمک به مصلا کنند که این باقیات و صالحات یک صدقه جاریه برای اموات است.
حجت الاسلام برقراری ضمن تقدیر از اعلام آمادگی دانشگاههای ملایر برای کمک به مصلا به ویژه دانشگاه ملی ملایر گفت: رییس دانشگاه ملایر اعلام آمادگی کرد با همکاری اعضای هیات علمی و اساتید این دانشگاه مبلغ یکصد میلیون تومان وام در نظر گرفته و به مصلا کمک کنند که تاکنون ۷۰ میلیون تومان آن نهایی شده و امیدواریم هفته جاری این مبلغ به حساب مصلا واریز شود.
وی از سایر مراکز علمی و دانشگاهی ملایر خواست: وعدههایی که برای کمک به مصلا دادند را زودتر اجابت کنند و خیران و مردم نیز به هر میزان کمکهای نقدی و غیرنقدی خود را همچون تهیه مصالح ساختمانی در اختیار مصلا قرار دهند.
امام جمعه ملایر مساعدتهای استاندار همدان، پیگیریهای فرماندار ویژه ملایر، همکاری شهرداری و شورای اسلامی شهر ملایر، مهندسان، خیران و همچنین حوزههای علمیه، هیاتهای مذهبی، هیات رزمندگان اسلام، خانوادههای معظم شهدا، ایثارگران و جانبازان در حمایت مالی و فیزیکی برای تکمیل مصلا و تشویق و ترغیب مردم در جذب کمکها، فرهنگیان و دانشگاهیان و دیگر دستاندرکاران این طرح بزرگ را ستودنی خواند.
حجت الاسلام برقراری اظهار داشت: پس از تکمیل مصلا، طرح تجمیع آیینهای ختم را در دستور کار داریم تا افرادی که جان خود را به دلیل ویروس کرونا از دست دادهاند، طبق دستور ستاد ملی مقابله با کرونا و پس از برپایی نماز جمعه، یک مجلس تجمیع مراسم ختم با حضور صاحبان عزا در مصلای حضرت ابوالفضل(ع) برگزار کنیم.
وی یادآور شد: مردم می توانند کمک های خود را به شماره حساب مصلای حضرت ابوالفضل(ع) ۰۱۸۵۲۰۸۵۲۰۰۰۴ نزد بانک ملی و شماره کارت ۶۰۳۷۹۹۱۸۹۹۹۷۰۹۱ واریز کنند.