به گزارش روز شنبه فرانس ۲۴، «دیودونه دزیره سوگوری - Dieudonné Désiré Sougouri» سفیر بورکینافاسو در سازمان ملل در این نامه که آن را به نمایندگی از ۵۴ کشور آفریقایی خواند، از شورای حقوق بشر سازمان ملل، خواستار گفتوگوی فوری درباره نژادپرستی سیستمی، وحشیگری پلیس علیه مردم آفریقا و خشونت علیه اعتراضهای مسالمتآمیز شد.
وی تصریح کرد: حوادث غمانگیز ۲۵ می(۵ خرداد) در مینیاپولیس که به مرگ جورج فلوید انجامید اعتراضهای جهانی را علیه بیعدالتی و وحشیگری علیه ملت آفریقاییتبار که در بسیاری از مناطق جهان هر روز با آن مواجهاند، برانگیخت.
سفیر بورکینافاسو به نمایندگی از سفیران کشورهای آفریقایی در سازمان ملل تاکید کرد: مرگ جورج فلوید متاسفانه یک اتفاق متمایز{از این مساله} نیست.
این نامه که خطاب به «الیزابت تیچی فیسلبرگر - Elisabeth Tichy-Fisslberger» رئیس اتریشی کمیسیون حقوق بشر نگاشته شده، خواستار برگزاری این نشست فوری همزمان با از سرگیری چهل و سومین دوره این شورا در هفته آینده شد که به دلیل شیوع بیماری کووید-۱۹ به تعویق افتاده بود.
درخواست نمایندگان کشورهای آفریقایی از شورای حقوق بشر سازمان ملل پس از آن صورت میگیرد که خانواده جورج فلوید، خانوادههای دیگر قربانیان ناشی از خشونت پلیس و بیش از ۶۰۰ سازمان غیردولتی، از کمیسیون حقوق بشر سازمان ملل خواستار رسیدگی فوری به مساله نژادپرستی و مصونیت نداشتن پلیس در برخورد با اعتراضها در آمریکا شدند.
فرانس ۲۴ نوشت: برای اینکه شورای حقوق بشر سازمان ملل چنین درخواستی را بررسی کند به تصویب دستکم یک کشور نیاز دارد.
سخنگوی شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد به خبرگزاری فرانسه گفت: از آنجایی که بسیاری از کشورها این درخواست را داشتهاند، شانس انجام این گفتوگو را افزایش میدهد.
اعتراضهای ضد نژادپرستی در سراسر آمریکا درپی قتل فلوید شهروند سیاهپوست این کشور به دست یک پلیس سفیدپوست آمریکایی دو هفته پیش آغاز شد؛ افسر پلیس پس از بازداشت فلوید، زانویش را روی گردن او گذاشت و با وجود اینکه فلوید میگفت «نمیتوانم نفس بکشم» زانویش را بر گردن او فشار داد.
فلوید براثر شدت فشار وارده در بیمارستانی در آمریکا جان سپرد و در پی مرگ وی، موجی از اعتراضهای گسترده این کشور و سراسر جهان را فرا گرفت.
خانواده «جورج فلوید» هفته گذشته، از سازمان ملل متحد خواست تا درباره قتل وی تحقیق کند.
در حالی که بیش از دو هفته از این رویداد میگذرد، اعتراضهای سراسری آمریکاییان و محکومیتهای جهانی همچنان ادامه دارد.
تارنمای خبری گاردین نیز شنبه گذشته گزارش داد: یک گروه ۶۶ نفره از ناظران حقوق بشر سازمان ملل با امضای بیانیهای به شدت منتقدانه، آنچه آن را «ترور نژادی یک گروه» در آمریکا خواندند، محکوم کردند.
دیروز(جمعه) یک کمیته سازمان ملل متحد از دولت آمریکا خواست که اصلاحاتی را برای حذف نژادپرستی ساختاری در سیستم پلیس اعمال کند.
2023