میزان مصرف برق که از ابتدای اردیبهشت ماه روند فزایندهای به خود گرفته، در ماه خرداد و در چندین بازه زمانی رکورد ۵۳ هزار مگاواتی را پشت سر نهاد و این در حالی استکه در سالهای گذشته چنین روند فزاینده مصرفی از تیر آغاز میشد.
تداوم روند فزاینده مصرف ازیک طرف به دلیل افزایش دمای هوا و از جهتدیگر بازگشت فعالیتهای راکد شده اقتصادی و صنعتی به واسطه شیوع گسترده بیماری کرونا است.
گسترش بیماری کرونا در کشورمان گرچه در ابتدا مصرف برق را کاهش داد اما بنا به ضرورت رعایت بهداشت فردی و شست و شوی دستها، مصرف آب را به بالاترین میزان خود رساند.
همین مصرف بیش از اندازه آب از همان ابتدا با واکنش متولیان بخش تامین آب روبرو شد به گونهای که همواره به مردم توصیه مصرف بهینه آب صورت گرفت.
گرچه همواره به مردم برای رعایت مصرف آب توصیه شده است اما تازهترین گزارش بخش آب بیانگر آن است که مصرف روزانه آب در تهران روز گذشته به سه میلیون ۶۱۱ هزار مترمکعب رسیده که نسبت به مدت مشابه پارسال از رشد هشت درصدی برخودار شده است.
عملکرد سایر استانهای کشور نیز بیانگرآن است که مصرف بیش از حد آب همچنان ادامه داشته و این درحالی است که وضعیت بارشها حکایت از کاهش بارش در بسیاری از مناطق کشوردارد.
مصرف برق نیز برخلاف روزهایی که به دلیل کرونا کاهش یافته بود، روند افزایشی خود را از همین فصل بهار که درسال های گذشته وضعیت متعادلی داشت آغاز کرده و به سرعت پله های ترقی را طی میکند.
پیش بینیهای صورت گرفته بیانگر آن است که دمای هوا در روزهای آینده مجدد افزایش خواهد یافت و این امر میتواند میزان مصرف برق را افزایش داده و به ۶۰ مگاوات و بیشتر برساند.
گرچه بنابه گفته مسوولان تامین برق و آب مورد نیاز بدون هیچ مشکلی انجام خواهد شد اما صرفه جویی در میزان مصرف یکی از بهترین راهکارهایی است که میتوان برای بهینه مصرف کردن در پیش گرفت.
برهمین اساس پیش از این، رضا اردکانیان وزیر نیرو گفته بود که سیستم تشویقی برای مردم طراحی شده تا هر مصرفکننده با تنظیم دمای سیستم سرمایشی مصرف ماهانه را کاهش دهد پاداشی دریافت کند، سال گذشته در بخش مصرف خانگی صد میلیارد و در بخش مصرف صنعتی ۵۰ میلیارد تومان پاداش پرداخت شده است.
اردکانیان با بیان اینکه شرایط در تابستان امسال با توجه به آغاز زود هنگام گرما دشوار است، ادامه داد: از ۵۷ هزار مگاوات اوج بار تابستان حدود ۲۱ هزار مگاوات آن مربوط به دستگاههای سرمایشی است و هر میزان در این زمینه به صنعت برق کمک شود میتوان بدون هرگونه اختلال در عرضه انرژی تابستان را با آرامش سپری کرد. روز ۱۲ خرداد منحنی نشان میدهد که در مقایسه با سال گذشته بیش از ۱۲ درصد افزایش اوج بار محقق شده است.