تهران – ایرنا – "قاسم جومارت توقایف" رئیس جمهوری قزاقستان طی حکمی اعلام کرد که انتخابات مجلس سنا این کشور در تاریخ ۱۲ اوت (۲۲ مرداد) برگزار خواهد شد.

به گزارش خبرگزاری "تنگرینیوز- tengrinews" قزاقستان، در متن این حکم امضاء شده تسط رئیس جمهوری آمده است: "انتخابات نمایندگان سنای پارلمان جمهوری قزاقستان برای تاریخ ۱۲ آوت برگزار خواهد شد."

در این حکم خاطر نشان می شود که علت تعیین این تاریخ برای برگزاری انتخابات به اتمام رسیدن دوره اختیارات نمایندگان در تاریخ ۲۰ اکتبر ۲۰۲۰ است.

در همین راستا از همه ارگان های دولتی و حکومتی شهرهای بزرگ قزاقستان همچون نورسلطان و آلمآتی، شیمکنت و استانداران خواسته شده است تا انجام اقدامات لازم برای برگزاری انتخابات را آغاز کنند.

مجلس سنا با ۴۹ نماینده را نمایندگانی از هر ۱۴ استان قزاقستان به تعداد ۲ نفر برای هر استان، دو شهر با اهمیت جمهوری (آلماآتی و چیمکَند) و همچنین نور سلطان تشکل می دهند.

علاوه بر این، ۱۵ نماینده مجلس سنا با توجه به لزوم اطمینان از تامین منافع ملی، فرهنگی و سایر منافع مهم جامعه توسط رئیس جمهوری این کشور منصوب و بقیه ۳۴ نفر نیز با انتخابات عمومی تعیین می شوند. مدت تصدی این پست ۶ سال است.

مطابق قوانین قزاقستان، شهروندان این کشور که به عنوان نمایندگان نهاد "مصلحت" این جمهوری محسوب می شوند می توانند در انتخابات شرکت کنند.

نیمی از نمایندگان منتخب سنا هر سه سال باید دوباره انتخاب شوند. علاوه بر این، انتخابات دوره ای آنها حداکثر دو ماه قبل از پایان دوره اختیارات آنها برگزار می شود.

پیش تر در تاریخ ۲ ماه مه (۱۳ اردیبهشت) به دنبال گمانه زنی‌های تازه در مورد آغاز مبارزات قدرت در کشور غنی از انرژی قزاقستان در منطقه آسیای میانه بود که رئیس جمهوری قزاقستان فرمان پایان اختیارات نماینده مجلس سنا "دریغا نظربایف" دختر ارشد نور سلطان نظربایف، رئیس جمهوری سابق و مستعفی را صادر کرد و مولن آشیم بایف به عنوان رئیس جدید سنا انتخاب شد.

نورسلطان نظربایف رییس جمهوری پیشین قزاقستان که تقریباً ۳۰ سال بر این کشور حکومت کرد در تاریخ ۲۰ مارس ۲۰۱۹ (۲۹ اسفند سال ۹۷) از سمت ریاست جمهوری کناره گیری کرد.

پس از آن «قاسم جومارت توقایف» رئیس مجلس سنا در پارلمان قزاقستان، به صورت موقت رئیس دولت این کشور شد. 

وی در تاریخ ۲۲ خرداد سال ۹۸ پس از پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری ضمن ادای سوگند، رسما دومین رییس جمهوری تاریخ قزاقستان بعد از استقلال ناشی از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی (سابق) شد و از مردم کشورش به دلیل حمایت و اعتماد به وی در انتخابات "عادلانه و دموکراتیک" این کشور تشکر کرد.

دریغا پیشتر رئیس خبرگزاری فزاقستان (قازتاک) نیز بود.