فرهاد سیف اللهی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: همکاران ما پس از بازرسی، گشت و کنترل مناطق مختلف و همچنین حین زنده گیری کبک ها، پنج نفر از متخلفان صیاد را دستگیر کردند.
وی با بیان اینکه پرونده متخلفان به مراجع قضایی ارسال شد، افزود: با هر نوع شکار و افرادی که بصورت غیرمجاز اقدام به صید پرندگان و شکار حیوانات میکنند برخورد قاطع میشود.
سیف اللهی با اشاره به اینکه جدا از ۱۶ قطعه کبک، یک قطعه جغد هم از شکارچیان کشف گردید، یادآور شد: این پرنده هم بعد از آزادسازی، بر فراز آسمان منطقه حفاظت شده عبدالرزاق بال گشود.
وی با بیان اینکه تعداد زیادی قفس را هم بعد از آزادسازی کبکها آتش زدیم، تاکید کرد: هشدارهای لازم در خصوص عواقب شکار غیرمجاز پرندگان در مناطق حفاظت شده، داده شده و چنانچه گزارشی مبنی بر تخلف دریافت کنیم با مسببین برخورد قانونی خواهد شد.
رییس اداره حفاظت محیط زیست سقز گفت: تاکنون بیش از ۸۰ نوع پرنده و ۱۷ گونه پستانداران از جمله لک لک، عقاب طلایی، هما، قرقی، مرغ حق، کبک، قوچ و میش، شغال و میش مرغ در منطقه حفاظت شده عبدالرزاق شناسایی شده اند.
سقز با بیش از ۲۲۶ هزار نفر جمعیت دومین شهرستان پر جمعیت استان کردستان است که در ۱۹۰ کیلومتری شمال سنندج مرکز این استان قرار دارد.
۱۰ قطعه کبک در طبیعت مریوان رهاسازی شدند
رییس محیط زیست شهرستان مریوان نیز گفت: یکی از دوستداران طبیعت تعداد ۱۰ قطعه کبک را برای رهاسازی در دامان طبیعت تحویل اداره محیط زیست این شهرستان تحویل داد.
ابراهیم همت افزود: ماموران یگان حفاظت از محیط زیست همراه با این دوستدار طبیعت کبک ها را به منطقه ای امن در منطقه حفاظت شده این شهرستان منتقل و در انجا رهاسازی کردند.
رییس اداره حفاظت از محیط زیست مریوان یادآور شد: این دوستدار طبیعت برای سلامتی دخترش که در بستر بیماری است نذر کرده بود که ۱۰ قطعه کبک را در دامان طبیعت رهاسازی کند لذا این کبک ها را از سودجویان و شکارچیان متخلف خریداری کرده بود.
وی اضافه کرد: طی هفته های اخیر نیز هفت قطعه کبک که از ۶ شکارچی متخلف کشف شده بود در دامان طبیعت رهاسازی شدند و از این شکارچیان متخلف یک قبضه اسلحه شکاری، ۳۸ هزار متر تور صیادی قاچاق، تعداد ۹ عدد قفس چوبی، تبر، ضبط صوت، کوله پشتی و بیش از ۹۰ رشته دام زنده گیری کبک کشف و ضبط شد.
همت بلند گفت: شهرستان مریوان با قرار گرفتن در کنار تالاب بین المللی زریبار و منطقه حفاظت شده شاهو و کوسالان از دیر باز دارای شکارچی بوده اما در چند سال اخیر نهضت شکستن اسلحه توسط یکی از شکارچیان به نام احمد عزیزی آغاز و این حرکت زیبا در جهت حفظ گونههای حیات وحش شهرستان همچنان ادامه دارد و این نشان از فرهنگ بالای مردم منطقه است.
کردستان دارای پنج منطقه حفاظت شده شامل منطقه چلچمه و سارال، منطقه حفاظت شده بیجار با وسعت ۳۲ هزار هکتار، منطقه بدر و پریشان قروه با وسعت ۴۳ هزار هکتار، منطقه حفاظت شده شاهو و کوسالان با وسعت ۵۷ هزار هکتار و منطقه عبدالرزاق سقز با وسعت ۳۹ هزار هکتار و پناهگاه حیات وحش زریوار با وسعت سه هزار هکتار و چندین منطقه شکار ممنوع است که این استان را در زمره منحصربفرد ترین نقاط کشور به لحاظ تنوع گونه های جانوری و گیاهی قرار داده است.
شهرستان مرزی مریوان با ۱۵۳ هزار نفر جمعیت در فاصله ۱۲۰ کیلومتری از سنندج مرکز استان کردستان واقع شده است.