محمد مهدی جوادیانزاده روز شنبه در حاشیه نشست رویداد آبی مهریز در گفت و گو با ایرنا افزود: با همکاری بهرهبرداران و شرکت توزیع برق، کار هوشمندسازی تمامی چاههای بخش کشاورزی و صنعت با جدیت پیگیری و اقدام مناسب به عمل میآید .
وی ادامه داد: برای مدیریت مصرف آب به خاطر شرایط خاص استان، راههای مختلفی به خصوص صرفهجویی با فرهنگسازی رسانهها توسط مردم و همچنین نصب کنتورهای هوشمند در اولویت است که همکاری جدی مردم و مسوولان را میطلبد.
این مسوول به اهمیت طرح آبیاری به روش نوین و اصلاح الگوی کشت را از مواردی ذکر کرد که باید در تمامی مناطق استان به صورت جدی مدنظر متولیان و شهروندان قرار گیرد تا بتوان در طول سال به خصوص در فصل تابستان بر مشکلات کمآبی غلبه کرد.
جوادیانزاده همچنین با اشاره به اینکه مهریز از مناطقی است که دچار کمآبی است بر همکاری مردم با مسوولان در مدیریت مصرف تاکید کرد و همچنین همکاری در هوشمندسازی کنتور آب چاههای کشاورزی و صنعتی شهرستان را خواستار شد.
طرح هوشمندسازی چاهها که با هدف اعمال مدیریت بهینه بر برداشتهای بخش کشاورزی از منابع آب زیرزمینی از سال ۱۳۹۰ در دستورکار وزارت نیرو قرار گرفت اکنون و به دلیل افزایش قیمت تجهیزات ناشی از افزایش قیمت ارز با چالشهای جدی مواجه شده و تداوم این امر زنگ خطری برای سفرههای زیرزمینی آب خواهد بود.
مرکز شهرستان مهریز با ۵۵ هزار نفر جمعیت در ۳۰ کیلومتری جنوب شهر یزد قرار دارد و دارای پنج شهرک صنعتی و افزون بر چهار هزار نیرو در واحدهای تولیدی است .
سطح اراضی کشاورزی مهریز ۱۷ هزار و ۵۰۰ هکتار است که حدود ۱۵ هزار بهره بردار در کاشت، داشت و برداشت محصولات باغی و زارعی در این شهرستان فعالیت دارند که ۱۰ هزار هکتار آن باغی و بقیه زراعی است و میانگین سهم هر کشاورز ۱۱ هزار و ۶۶۷ مترمربع است.
مهریز شامل یک شهر و یک بخش مرکزی با پنج دهستان و ۴۶۷ آبادی است.