درحالی که کاربران شبکههای اجتماعی در توییتر اعلام کردهاند، مراسم حج امسال لغو شده است، اما تاکنون منابع رسمی این خبر را تأیید نکردهاند.
این درحالی است که برخی رسانههای غیر رسمی سعودی با انتشار اخباری گزارش دادهاند، با رشد مداوم شمار مبتلایان به کرونا در این کشور، دولت ریاض در حال بررسی لغو مراسم حج امسال است.
براساس تازهترین گزارش وزارت بهداشت سعودی، در ۲۴ ساعت گذشته تست سه هزار و ۳۶۶ تن دیگر از شهروندان این کشور مثبت اعلام شد تا مجموع مبتلایان در این کشور به ۱۲۳ هزار و ۳۰۸ نفر برسد.
در این مدت ۳۰ نفر نیز به شمار فوتشدگان ناشی از ابتلا به کرونا اضافه شد تا شمار کلی این افراد به ۹۳۲ نفر برسد.
روزنامه انگلیسی" فاینانشال تایمز" انگلیس پیشتر به نقل از یک مسؤول در وزارت حج و عمره سعودی اعلام کرده بود که عربستان در اندیشه لغو مراسم حج سال ۲۰۲۰ است.
در گزارشی که "احمد العمران" خبرنگار این نشریه و مستقر در ریاض منتشر کرد، آمده است که دولت سعودی برای نخستین بار از زمان تأسیس این پادشاهی در سال ۱۹۳۲ در صدد است، بزرگترین تجمع مسلمانان را لغو کند، مراسمی که طی آن حدود دو میلیون نفر عازم سرزمین وحی میشوند.
این روزنامه به نقل از یک مقام مسؤول در وزارت حج و عمره سعودی که خواست نامش فاش نشود، اعلام کرد که عربستان به آرامی درحال بررسی لغو مراسم حج است و انتظار میرود که تصمیم رسمی در یک هفته اتخاذ شود.
عربستان پس از آن که ژاپن تصمیم گرفت المپیک تابستانه که قرار بود، تابستان امسال در این کشور برگزار شود، به خاطر پیامدهای ناشی از شیوع کرونا به تعویق بیندازد، زیر فشار شدید برای لغو مراسم حج امسال قرار گرفت.
این مقام مسؤول گفته است: تمام گزینهها مطرح است اما اولویت ما سلامتی و امنیت حاجیان است.
از جمله پیشنهادات مطرح شده این است که ضمن رعایت اقدامات پیشگیرانه بهداشتی ، تعداد کمی از زائران از داخل سعودی بتوانند مراسم حج را انجام دهند.
زمزمه لغو مراسم حج درحالی رخ میدهد که عربستان سالانه ۱۲ میلیارد دلار از حج و عمره درآمد دارد و این کشور برنامهریزی کرده بود گردشگری مذهبی خود را تا پایان سال ۲۰۲۰ میلادی، سالانه به ۱۵ میلیون نفر افزایش دهد.
در صورت لغو مراسم حج، فشار مالی بیشتری به سعودی وارد خواهد آمد که در شرایط کنونی با توجه به شیوع ویروس کرونا و اعمال محدودیت و نیز سقوط زیاد قیمت نفت، با بحران جدید مالی روبرو ست و سیاست ریاضت اقتصادی را در پیش گرفته است، این فشارها طوری بود که عربستان را مجبور کرد بنزین را گران کند.
براساس نرخ جدید در ماه ژوئن (خرداد/تیرماه) هر لیتر بنزین ۹۱، از ۶۷ هلاله به ۹۰ و بنزین ۹۵ نیز از لیتری ۸۲ هلاله به یک ریال و ۸ هلاله فروخته خواهد شد.
این اقدام پس از آن انجام گرفت که صادرات نفت عربستان در سه ماهه اول سال جاری میلادی ۱۴۹.۹۵ میلیارد و ۹۵۰ میلیون ریال سعودی بود، در حالی که این رقم در همین دوره در سال گذشته میلادی، ۱۹۲ میلیارد و ۳۰ میلیون ریال بوده است.
"محمد بن جدعان" وزیر دارایی سعودی ۲۲ اردیبهشت ماه اعلام کرد که مالیات بر ارزش افزوده را افزایش و پرداخت هزینه معیشتی را متوقف خواهد کرد.
دولت سعودی ۱۷ اردیبهشت امسال نیز با صدور مصوبهای تصمیم گرفت برای مقابله با شرایط سخت شیوع «ویروس کرونا» و شدت گرفتن بحران اقتصادی در عربستان، حقوق کارکنان بخش خصوصی در این کشور را به میزان ۴۰ درصد کاهش دهد.
تاریخ انتشار: ۲۵ خرداد ۱۳۹۹ - ۰۰:۰۵
تهران-ایرنا- با عبور شمار مبتلایان به ویروس کرونا در عربستان از مرز ۱۲۳ هزار نفر، گمانهزنیها در مورد لغو مراسم حج امسال برای نخستین بار از سال ۱۹۳۲ میلادی و زمان تأسیس دولت جدید سعودی شدت گرفته است.