تاریخ انتشار: ۲۵ خرداد ۱۳۹۹ - ۱۰:۵۶

کرج - ایرنا - رییس انجمن گل و گیاهان زینتی ایران اعلام کرد: بر اساس مطالعات انجام شده، وجود گل و گیاه در محیط منازل و مراکز درمانی در روند بهبود بیماران به خصوص در شرایط کنونی تاثیر گذار است و روند درمان را تسریع می کند.

پژمان آزادی روز یکشنبه به مناسبت روز ملی گل و گیاه به خبرنگار ایرنا گفت: گل ها به بهبود روحیه بیماران و مثبت شدن روحیه شان کمک کرده و به همین لحاظ افرادی که در خانه خود گل دارند، احساس شادی و آرامش بیشتری می­­کنندو از طریق این انرژی مثبت، شانس ابتلا به افسردگی ناشی از استرس کاهش می­­یابد.

وی افزود: داشتن روحیه مثبت، به قرار گرفتن وقایع زندگی در یک چشم انداز گسترده­تری کمک کرده و اثرات منفی ناشی از احساسات منفی را کاهش می­دهد.

احساسات مثبت مانند قدردانی­، امید­، همدلی­، شادی­، عشق­، غرور­ و آرامش با گلها مرتبط هستند.

وی اظهار داشت: داشتن حس خوشبختی، آرامش و صمیمیت از فواید ارتباط با گلها و گیاهان است و از طرفی گل ها تأثیرات آنی و بلندمدت بر احساسات، خلق و خوی و حتی حافظه زنان و مردان دارند همانطور که زنانی که گل دریافت می کنند تا چندین روز، از روحیه مثبت بیشتری برخوردار هستند.

گل ها روند درمان بیماران را تسریع می کنند

آزادی گفت: گل ها و گیاهان به دلیل تحریک چشم انداز مثبت، بهبود بیماری را تسریع می­کنند به طوریکه بر اساس ارزیابی های صورت گرفته بر خلق و خوی، ارتباط با گلها و گیاهان، باعث افزایش احساسات مثبت و کاهش استرس ناشی از بیماری می ­شود.

وی اضافه کرد: برای افراد بیمار، فضای سبز تأثیر بسیار مثبتی بر وضعیت روحی و بهبودی آنها دارد زیرا با قرار گرفتن در کنار گلها و گیاهان،  تمرکز افراد بیمار از درد و ناراحتی کاسته می شود ضمن اینکه با حضور گل و گیاه در اتاق، توانایی افراد بیمار برای تحمل درد ناشی از بیماری افزایش پیدا کرده و نیاز آنها به مسکن کاهش می یابد.

رییس انجمن گل و گیاهان زینتی ایران ادامه داد: هدیه گل به افراد مسن باعث ایجاد روحیه مثبت و بهبود حافظه اپیزودیک (حافظه وقایع روزمره) می­شود؛ گل ها روحیه همه افراد را بالا برده اما تأثیر آنها بر روی افراد سالخورده بسیار شگرف است.  

وی گفت: انسان می تواند ارتباط حسی شدیدی با گلها برقرار ­کند. طبق بررسی های صورت گرفته، فقط دیدن و بوییدن گل باعث بهبود خلق و خوی حدود ۷۰ درصد از خریداران گل می­شود و افراد با دریافت گل، کمتر دچار افسردگی و اضطراب شده و احساس لذت و رضایت بیشتری از زندگی نشان

می ­دهند.

بررسی تاثیر  کرونا بر صنعت گل و گیاه

آزادی در ادامه با اشاره به شیوع بیماری کرونا از اواخر سال گذشته، افزود: برای بررسی تاثیر کرونا و خسارات وارده برصنعت گل و گیاه، این انجمن اقدام به توزیع فرم های نظرسنجی در شبکه تولیدکنندگان گل کرده است.

وی تصریح کرد:‌هدف از این کار بررسی ابعاد دقیق تاثیر این بیماری بر این صنعت و احراز دقیق خسارت های وارد شده در گل های شاخه بریده و زینتی است زیرا بر اساس بررسی های اولیه این صنعت به  دلیل اینکه به ایام نوروز و آخر سال برخورد، خسارت زیادی دید.

وی گفت: در این ایام خیلی از گل های تولیدی حذف شده و از بین رفتند که خسارت بزرگی را تولیدکنندگان متحمل شدند.

آزادی بیان داشت که تا یک ماه آینده نتایج این نظرسنجی منتشرخواهد شد.

۵۰ هزار نفر در عرصه تولید گل و گیاه زینتی فعال هستند

رییس انجمن گل و گیاهان زینتی ایران ادامه داد: در کشور ۵۰ هزار نفر در عرصه تولید گل و گیاه زینتی فعالیت می کنند که ۱۰ هزار نفر از آنان تولید کننده هستند و مابقی در عرصه فروش و... فعالیت دارند.

وی گفت: گل های شاخه بریده در سطح ۱۸۰۰ هکتار، درخت و درختچه های زینتی در سطح ۱۹۰۰ هکتار تولید شده و ۴۷۰ هکتار از اراضی نیز به کشت گیاهان فصلی و نشایی اختصاص دارد.

آزادی افزود: سالانه حدود ۱.۵ میلیون شاخه گل شاخه بریده، ۳۰۰ میلیون اصله درخت و درختچه تزیینی و ۵۰۰ میلیون گیاهچه فصلی و نشایی تولید می شود.

سومین کنگره بین المللی و چهارمین کنگره ملی دوسالانه گل و گیاهان زینتی ایران بهمن ماه سال جاری در دانشگاه اهواز برگزار خواهدشد.