حجت الاسلام والمسلمین غلامحسین محسنی اژهای روز یکشنبه در مراسم تکریم و معارفه معاونان قضایی، منابع انسانی و امور فرهنگی و رئیس مرکز توسعه حل اختلاف قوه قضاییه افزود: در گام دوم انقلاب باید تلاش کنیم افراد غافل از غفلت بیرون بیایند و آنها که نمی خواهند از غفلت خارج شوند، مجازات بازدارنده و عبرت آموز شوند.
وی یادآور شد: در گام دوم انقلاب هستیم و از سال ۵٧ تا امروز، تفاوت هایی در طول این سالها وجود داشته است؛ چهل سال قبل مسائل جهانی و منطقه ای تفاوت با امروز تفاوت داشت همچنین مردم ما و جوانان ما هم متفاوت بودند اما امور ثابتی هم وجود دارد و هر مقدار جلو برویم سنت های ثابتی داریم.
معاون قوه قضاییه ادامه داد: یکی از وظایف مهم این است که در گام دوم انقلاب بررسی شود چه چیزهایی ثابت مانده و چه چیزهایی با توجه به تحولات باید تغییر کند و سازوکارهای مناسب برنامهریزی کنیم.
محسنی اژه ای اظهار داشت:در طول این مدت برای گسترش عدالت، نظام جمهوری اسلامی گام های بلندی برداشته است همچنین اگر نگاه منصفانه داشته باشیم برای توزیع منابع و فرصتها، استیفا حق مظلوم از ظالم، برای کوتاه کردن چپاولگران به بیت المال و حقوق مردم گام های بلندی برداشته شده است اما همه قبول داریم برای گسترش عدالت در همه ابعاد باید تلاش وافر داشته باشیم.
معاون اول قوه قضاییه اضافه کرد: هر مقدار به مقصد اعلاء نزدیک می شویم توجه و مراقبت بیشتر می خواهد و باید نسبت به آنچه امروز رسیدیم آگاه باشیم زیرا شرایط سخت تر و دشمنی ها بیشتر شده است.
وی افزود: افق دید ما تغییر کرده و به کم ها قانع نیستیم اگر می گوییم عدالت توسعه نیافته و در بخش هایی موفق نبوده ایم انتظارها به حق بالاتر رفته است.
محسنی اژهای اظهارداشت: در گام دوم انقلاب باید آنچه قانون اساسی بر ما تکلیف کرده و بر دوش قوه قضاییه گذاشته شده، در زمینه تحقق عدالت ببینیم چه کار هایی باید انجام شود.
وی ادامه داد: یکی از مسائلی که از ابتدای جمهوری اسلامی مطرح بوده است، تربیت و تعالی انسان است تا انسانها را به سمت کمال سوق دهد و امروز نسبت به همه مردم جمهوری اسلامی تکلیف دارد و موظف هستیم که انسان را به سعادت ابدی برسانیم البته به زور نمی خواهیم کسی را به بهشت ببریم اما اگر تلاش نکنیم به خود و دیگران ظلم کرده ایم و کوتاهی و اجحاف کرده ایم بنابراین ما وظیفه داریم در جهت رشد فضائل و جلوگیری از رذایل اخلاقی تلاش کنیم.
معاون اول قوه قضاییه تصریح کرد: وظیفه داریم برای رشد انسانها در همه ابعاد تلاش کنیم و یکی از وظایف ما در قوه قضاییه، پیشگیری از وقوع جرم است.
وی ادامه داد: باید به سمتی حرکت کنیم که در گام دوم انقلاب، افراد غافل از غفلت بیرون بیایند و آنهایی هم که موعظه پذیر نیستند به گونه ای مجازات شوند که دیگر به سمت جرم نروند.
محسنی اژه ای اظهار داشت: نمی شود امسال بگوییم این میزان اختلاس شد و سال بعد بگوییم میزان اختلاس ها بیشتر شده است. باید ببینیم کجای کار کم کارکردی داشتهایم که فردی مجدد به سمت جرم رفته است.
وی گفت: ما امروز مجازات می کنیم اما مجدد جرم تکرار می شود. کم نداریم انسانی که بار اول دزدی کرده و مجازات شده اما باز هم سمت جرم رفته است.
معاون اول قوه قضاییه گفت: سرمایه اصلی نظام ما سرمایه انسانی است همچنین سرمایه اصلی هر سازمانی هم نیروی انسانی آن است و نمی شود بدون داشتن انسان های سالم، آگاه، بصیر، منصف، دانشمند و متعالی به سمت احقاق حقوق مردم رفت.
وی ادامه داد: اگر می خواهیم قوه قضاییه سالم و مقتدر و ملجا مردم باشد باید به نیروی انسانی به همین اندازه وسیع توجه کنیم.
محسنی اژهای اضافه کرد: اگر کارمند و قاضی، انسانی باشد که خودسازی نکرده باشد چگونه می تواند دیگران را بسازد و چگونه می تواند از یک انسان آلوده انسانی پاک و سالم بسازد.
معاون اول قوه قضاییه اظهارداشت: این قاضی که خود را نساخته است چگونه می تواند در قبال فساد چشم خود را ببندد؟ باید نسبت به نیروی انسانی حواسمان را جمع و تلاش کنیم تا معیشت و فرهنگ قاضی مورد توجه قرار گیرد.
به گزارش ایرنا، غلامحسین اسماعیلی سخنگوی قوه قضاییه در نشست خبری ٢٠ خرداد ماه انتصابات جدید در قوه قضاییه را اعلام کرد و گفت: با گرامیداشت یاد حجت الاسلام والمسلمین خلفی که عهده دار معاونت قضایی قوه بود و در سال گذشته دعوت حق را اجابت کرد، از سوی ریاست قوه قضاییه حجت الاسلام مظفری که عهده دار شوراهای حل اختلاف بود به سمت معاونت قضایی قوه منصوب شد.
اسماعیلی افزود: همچنین امیرحسین رحیمی به عنوان مشاور عالی رییس قوه و رابط قوه در امور نمایندگان به عنوان معاون منابع انسانی و امور فرهنگی قوه قضاییه منصوب شد.
وی اضافه کرد: حجت الاسلام والمسلمین امینی که عهده دار معاونت منابع انسانی بود، مشاور قوه قضاییه شده است همچنین حجت الاسلام والمسلمین هادی صادقی که عهده دار معاونت فرهنگی قوه بود از این پس رییس مرکز توسعه حل اختلاف قوه قضاییه که مرکب از شوراهای حل اختلاف و داوری و میانجی است، خواهد بود.
ادامه دارد...