محمد درهوزمی روز یکشنبه در جلسه کارگروه تنظیم بازار استان با اشاره به اینکه مرغ منجمد موجود در سردخانههای کشور برای کمک به اقشار آسیب پذیر اختصاص پیدا کرده است، اظهار داشت: در این راستا سهم استان ۳۵۰ تن است که بین خانوارهای زیرپوشش کمیته امداد امامر(ره) و بهزیستی توزیع میشود.
رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان افزود: به ازای هر خانوار قرار شده چهار کیلوگرم مرغ منجمد اختصاص داده میشود که مقدمات توزیع آن انجام شده است.
درهوزمی در ارتباط با هزینه کشتار در کشتارگاههای مرغ هم گفت: هزینه کشتار در کشتارگاههای مرغ سال گذشته در استان ۲۹۰ تومان بود که اسفند ماه به ۳۵۰ تومان به طور موقت افزایش یافت تا قیمت نهایی آن اعلام شود.
وی افزود: به عنوان مثال کشتارگاهی که روزی ۱۰ تن کشتار میکند و ۱۰۰ نفر نیرو دارد بیشک فعالیت آن صرفه اقتصادی ندارد و مردم هم نباید هزینه غیراقتصادی چنین واحدی را پرداخت کنند.
رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان اضافه کرد: با توجه به این موارد به طور اصولی اقدام به بررسی موارد لازم کردیم و در نتیجه پیشنهاد ۵۰۰ تومان بابت هزینه کشتار تصویب شد.
غرفههایی برای عرضه مازاد محصولات کشاورزی در استان ایجاد شود
مدیرتعاون روستایی کردستان در این جلسه اظهار داشت: سازمان تعاون روستایی در خواستی از ستاد تنظیم بازار کشور در ارتباط با اختصاص محل و غرفههایی به کشاورزان برای عرضه محصولات میوه و ترهبار آنها داده است.
پیمان اسکندری اضافه کرد: مصوبهای در چند سال گذشته در کارگروه تنظیم بازار استان مبنی بر اختصاص پنج نقطه در سطح شهر سنندج برای عرضه میوه و صفیجات به طور مستقیم وبدون واسطه به تصویب رسید ولی اجرایی نشد.
وی با اشاره به اینکه نظام توزیع میوه نه تنها در استان ما بلکه در کل کشور مشکلات و اشکالاتی دارد، افزود: اگر غرفههایی به عرضه مستقیم میوه و ترهبار اختصاص پیدا کند بی شک تجمعات در هسته مرکزی شهر هم کاهش پیدا میکند.
مدیرتعاون روستایی کردستان با بیان اینکه مردم از بازارچههای میوه و ترهبار استقبال میکنند، گفت: قرارداد بازارچه حاجی آباد ۳۱ خرداد امسال به اتمام میرسد و باید تکلیف نحوه واگذاری واحدها در این بازارچه مشخص شود.
بیش از ۲۵ هزارتن جو، سویا و ذرت از سامانه بازارگاه خریداری شد
مدیر امور بازرگانی سازمان جهاد کشاورزی کردستان هم در این نشست اظهار داشت: سه هزار و ۳۸۵ تن جو، ۱۱ هزار و ۵۱۶ تن ذرت و ۱۰ هزار و ۵۷۸ تن کنجاله سویا از طریق سامانه بازارگاه خریداری شده و در حال حمل به استان است.
شهریار حنیفی با اشاره به اینکه یکی از مشکلات کردستان را حمل نهادههای دام و طیور از بندر به استان خواند و اضافه کرد: سیستم حمل و نقل استان باید ساماندهی شود تا در زمان برداشت گندم هم با مشکلات بیشتری مواجه نشویم.
وی یادآور شد: پیشبینی شده بیش از یک میلیون تن گندم در کردستان تولید شود و از این میزان هم ۷۰۰ هزار تن آن به خارج از استان صادر میشود لذا میطلبد تمهیدات لازم برای حمل و نقل آن انجام شود.
مدیر امور بازرگانی سازمان جهاد کشاورزی کردستان گفت: سردخانههای محصولات کشاورزی در استان میزان هزینه مصرف برق آنها در سال گذشته هشت میلیون تومان بود و در ۵۰ روز سال ۹۹ به ۱۶ میلیون تومان رسیده است.
حنیفی اضافه کرد: در سنوات گذشته هزینه برق سردخانه جزو صنعت کشاورزی و برهمین مبنا محاسبه میشد که امسال وزارت نیرو این مهم را در بخش تجاری قرار دادند که این اقدام در راستای حمایت از تولید و مصرف کنندگان نیست.