سنندج - ایرنا - معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار کردستان گفت: براساس ارزیابی‌های انجام شده توسط کارشناسان هزینه کشتار در کشتارگاه‌های مرغ استان از ۳۵۰ تومان به ۵۰۰ تومان افزایش یافت.

خالد جعفری روز یکشنبه در جلسه کارگروه تنظیم بازار استان در ارتباط با تعیین هزینه کشتارگاه‌های طیور اظهار داشت:  در کشتارگاه‌های استان چون از تکنولوژی و دستگاه‌های اتوماتیک استفاده نمی‌شود هزینه آنها به مراتب بیشتر است.

وی با اشاره به اینکه عمده کشتارگاه‌های استان زیر ظرفیت خود کار می‌کنند، افزود: هزینه کارگری، سرمایه‌گذاری و بسته‌بندی در این واحدها افزایش داشت و براساس ارزیابی کارشناسان هزینه کشتار در کشتارگاه‌های استان از ۳۵۰ تومان به ۵۰۰ تومان افزایش یافت.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار کردستان با اشاره به اینکه این افزایش هزینه در کارگروه تنظیم بازار به تصویب می‌رسد، اضافه کرد: کشتارگاه‌های دام و طیور تامین کننده سلامت مردم هستند بنابراین دیدگاه ما در ارتباط با این واحدها صرفا اقتصادی نیست.

جعفری در ارتباط با دستور کار دوم جلسه مربوط به درخواست تعاون روستایی برای ایجاد غرفه‌های عرضه مستقیم میوه و تره‌بار در استان گفت: یکی از دلایل افزایش دستفروشان و وانت‌بارهای عرضه میوه در استان، نداشتن میادین و مکان‌هایی برای عرضه مستقیم این محصولات توسط خود کشاورزان و تولیدکنندگان است.

وی با بیان اینکه از ۱۰ روز گذشته برداشت میوه در استان آغاز شده و تا چهار ماه آینده هم به طول می‌انجامد، افزود: برای ایجاد غرفه‌های توزیع میوه اتحادیه تعاون روستایی به عنوان بازوی کمکی، سازمان جهاد کشاورزی به عنوان متولی تولید با شهرداری همکاری لازم را داشته باشند.

شناسایی ۲۹ نقطه در شهر سنندج برای ایجاد غرفه‌ 

شهردار سنندج هم در این جلسه مشکل اصلی ایجاد بازارچه و غرفه‌های عرضه محصولات کشاورزی را تامین زمین اعلام کرد و گفت: ۲۹ نقطه در سطح شهر سنندج شناسایی شده که مالکیت آنها یا برعهده ادارات ‌کل راه و شهرسازی و اوقاف استان یا فضای سبز است.

حشمت‌اله صیدی اضافه کرد: در فاز نخست تلاش می‌کنیم  از تعداد مذکور ۱۰ نقطه را با ایجاد سازه‌های سبک و با هماهنگی با معاونت عمرانی استانداری اجرایی کنیم.

وی یادآور شد: ۲ تا سه ماه آینده پیاده راه خیابان فردوسی آماده می‌شود بنابراین باید غرفه‌هایی در سطح شهر برای ساماندهی دستفروشان و توزیع میوه و موادپروتئینی ایجاد کنیم.

هزینه حمل و نقل گندم کردستان در سال گذشته به رانندگان پرداخت شد

مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای کردستان هم در این نشست با اشاره به اینکه سیستم بارنامه سازمان راهداری برخط است، اظهار داشت: مراکز خرید گندم استان اگر به سامانه جامع انبارها متصل باشند می‌توانند با سامانه بارنامه هم لینک شوند.

محمد راشد مدرس گرجی با اشاره به اینکه هزینه کرایه حمل نقل گندم در سال زراعی گذشته طی ماه اخیر به رانندگان پرداخت شده است، اضافه کرد: انتظار می‌رود مراکز خرید گندم به موقع کرایه حمل را به رانندگان پرداخت کنند تا در این بخش مشکلی پیش نیاید.

وی با اشاره به اینکه بارنامه برای حمل هر نوع کالایی در خارج از شهر صادر می‌شود، گفت: ۳۰ درصد هزینه حمل برای خودروهایی که بارنامه اخذ می‌کنند افزایش یافته و از ابتدای تیر امسال هم اجرایی می‌شود.