ابوذر ابراهیمیترکمان روز یکشنبه در دیدار با عزیزالله حبیبی، رییس دانشگاه خوارزمی درباره ظرفیتهای موجود جهت برطرف کردن نیازهای متقابل در عرصه روابط فرهنگی بینالمللی، تاکید کردند.
وی با اشاره به اهمیت توسعه روابط فرهنگی ایران و کشورهای خارجی گفت: سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی به عنوان مرکز دیپلماسی عمومی جمهوری اسلامی ایران، معرفی فرهنگ و تمدن ایرانی ـ اسلامی به جهانیان را دنبال میکند که این مهم از طریق امضا و انعقاد موافقتنامه و تفاهمنامه ها صورت میگیرد.
ترکمان یادآور شد: رایزنان فرهنگی ایران با نظارت این سازمان به گسترش و تحکیم پیوندهای اسلامی در خارج از کشور میپردازند و توانستهاند با توجه به جایگاه و رشد علمی روزافزون و ظرفیتهای موجود در دانشگاههای سراسر کشور، نسبت به گسترش همکاریهای علمی ـ دانشگاهی بین ایران و سایر کشورها اقدام کنند.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی پیشنهاد داد بروشوری از اهم فعالیتهای دانشگاه خوارزمی تهیه و برای توزیع در خارج از کشور به زبانهای دیگر، ترجمه شود.
وی تأکید کرد: دانشگاه خوارزمی میتواند پایگاههای اینترنتی را که به عنوان مرجع در اختیار دانشجویان خارجی قرار میگیرد به زبانهای مختلف دنیا به روزرسانی کند تا تعامل روزافزون را میان دانشجویان غیرایرانی با این دانشگاه داشته باشیم.
ابراهیمیترکمان اظهار داشت: اگر قرار است دانشگاهی داشته باشیم که در عرصه بینالمللی گام بردارد باید زمینه زیرساختهای ارتباطات خارجی و بینالمللی (ارتباط با دانشجویان غیر ایرانی) را مهیا سازیم.
وی با ابراز خرسندی از همکاری دانشگاه خوارزمی با دانشگاههای اتریش گفت: برخی کشورهای اروپایی در شرایط مختلف روابط مطلوبی با ایران داشتند و موضعگیریهای آنها نسبت به کشور، انقلاب و نظام ایران معتدلتر و مناسبتر بوده که اتریش جزو این دسته از کشورهای اروپایی است.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی در بخش دیگری از سخنان خود به زمینههای همکاری سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و دانشگاه خوارزمی اشاره و بر ضرورت تشکیل کارگروهی فی مابین تأکید کرد.
تاکید بر برداشتن گامهای سازنده برای تحقق برنامههای علمی و فرهنگی مشترک
براساس اعلام سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، رئیس دانشگاه خوارزمی با بیان سیر تحولات دانشگاه خوارزمی تا یکصد سالگی آن گفت: دانشگاه خوارزمی، اولین نهاد آموزش عالی در ایران که در سال ۱۲۹۷ شمسی در تهران تأسیس شده است و با هدف کمک به تأمین نیروی انسانی متخصص و متعهد مورد نیاز جمهوری اسلامی ایران، رسالت خطیر تربیت دانشجو و پژوهشگر را در تمامی مقاطع تحصیلی و رشتههای مختلف توسط مدرسین و اساتید فرهیخته خود برعهده دارد.
عزیزالله حبیبی اظهار کرد: سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و دانشگاه خوارزمی بر سر برنامههای علمی و فرهنگی مورد علاقه طرفین اشتراک نظر دارند و میتوانند در این مسیر گامهای سازندهای بردارند.
رییس دانشگاه خوارزمی افزود: دانشگاه خوارزمی در حال حاضر جزء ۲۰ دانشگاه برتر کشور و نخستین دانشگاه مدرن ایران است. همچنین با هدف تقویت علمی و اعتبار دانشگاه در عرصه بینالمللی، ارتباطات گستردهای را با سایر کشورها برقرار کرده است.
وی به سیاست وزارت علوم برای تقسیم وظایف دانشگاههای کشور از جمله خوارزمی برای ارتباط با دانشگاههای جهان اشاره و خاطرنشان ساخت: دانشگاه خوارزمی با بیش از ۱۲ مرکز و پژوهشکده مسئولیت ارتباط با دانشگاههای کشور اتریش را بر عهده گرفته است. در این راستا، سعی کردیم فعالیتهای خود را ساماندهی کنیم و در خصوص موضوعات مورد نیاز فعال باشیم.
دانشگاه خوارزمی در یک نگاه
دانشگاه خوارزمی، اولین نهاد آموزش عالی در ایران که در سال ۱۲۹۷ شمسی در تهران تاسیس شده است هم اکنون در آستانه جشن یکصدمین سالگرد تاسیس خود، چهره های ماندگار علمی و مفاخر تاریخی خود را به کشور معرفی می نماید و با هدف کمک به تامین نیروی انسانی متخصص و متعهد مورد نیاز جمهوری اسلامی ایران، رسالت خطیر تربیت دانشجو و پژوهشگر را در تمامی مقاطع تحصیلی و رشته های مختلف توسط مدرسین و اساتید فرهیخته خود برعهده دارد و در حال حاضر جزو ۲۰ دانشگاه برتر کشور و نخستین دانشگاه مدرن ایران می باشد.
همچنین با هدف تقویت علمی و اعتبار دانشگاه در عرصه بین المللی، ارتباطات گسترده ای را با ۲۲ کشور دیگر برقرار نموده است.