تاریخ انتشار: ۲۶ خرداد ۱۳۹۹ - ۰۸:۲۴

سنندج‌ - ایرنا - رفع نگرانی نوجوانانی که در حالت عادی هم برای امتحانات استرس دارند در شرایطی که ابتلا به بیماری کرونا هم به دغدغه‌های آنها اضافه شده کار دشواری است.

نوجوانان در زمان امتحانات همیشه نگرانی‌های خاص خود را بویژه در شب‌های امتحان دارند و نهایی بودن پایه نهم و دوازدهم به دغدغه‌های آنها می‌افزاید. حال این امتحانات با این حجم از استرس با یک نگرانی و استرس بزرگتر نیز همزمان شده که آن گسترش شیوع ویروس کرونا است.

برخی از شهرهای استان کردستان با وضعیت قرمز از لحاظ شیوع کرونا روبرو است و ضرورت رعایت بیشتر فاصله‌گذاری اجتماعی در مراکز عمومی دیده می‌شود اما در این شرایط بدلیل سراسری و نهایی بودن امتحانات پایه های نهم و دوازدهم امکان برگزاری با تاخیر آن بویژه به دلیل در پیش بودن کنکور امکان پذیر نبود.

استفاده از شیوه‌های ضدعفونی دست و کفش‌ها حین ورود به مدرسه، ضرورت استفاده دانش‌آموزان از ماسک و در دسترس بودن ماسک برای کسانی که از آن بی بهره بودند، فاصله ۲ متری میان صندلی‌ها و محدود شدن تعداد دانش آموزان در کلاس از جمله تمهیداتی بود که در عین اینکه از ابتلای به این بیماری جلوگیری می‌کند به دانش‌آموزان اطمینان و آرامش لازم را برای حضور در جلسه امتحان می‌دهد.

نوجوانان در رده سنی ۱۳ تا ۱۷ در محدوده سنی از عمر خود قرار دارند که به خودی خود با تنش‌های خاصی روبرو هستند و بروز کرونا هم مطمئنا ذهن نگران آنها را به خود جلب کرده است.

استاندار کردستان با همراهی مدیرکل آموزش و پرورش و رییس دانشگاه علوم پزشکی کردستان از سه حوزه امتحانی بازدید و با برخی از دانش‌ آموزان در خصوص دغدغه و نگرانی شان صحبت کرد.

بهمن مرادنیا در گفت و گو با دانش‌آموزان متوجه نگرانی برخی از آنها از ابتلا به بیماری شد و علاوه بر اینکه در محل به آنها اطمینان خاطر داد از مسوولین آموزشی استان نیز خواست با ایجاد تغییراتی بویژه در حوزه‌های امتحانی که در راهروهای باریک برگزار می‌شود از میزان نگرانی دانش‌آموزان بکاهند.

«دخترم نگران نباش در همه حوزه‌های امتحانی به همین شکل بر رعایت اصول بهداشتی نظارت می‌شود»  از جمله‌هایی بود که استاندار کردستان در صحبت با یکی از دانش‌آموزان دختر در حوزه امتحانی پایه دوازدهم به کار برد.

آن دانش‌آموز هم گفت بسیاری از دوستان و همکلاسی هایش در حیاط مدرسه یا بیرون از آن تجمع می‌کنند که این احتمال ابتلا را افزایش می‌دهد.

این جمله نشان داد با توجه به نگاه برخی از خانواده‌ها به بیماری کرونا و میزان اهمیتی که به آن می‌دهند یا نمی‌دهند فرزندان‌ آنها هم تحت تاثیر قرار گرفته و ممکن است ضوابط بهداشتی را رعایت کرده یا نکنند.

علاوه بر تلاش مسوولین نیاز به همراهی خانواده‌ها برای کاهش ابتلا و جلوگیری از افزایش مبتلایان به بیماری کرونا وجود دارد. خانواده‌ها همچنین می‌توانند به فرزندان خود که برای امتحان به مدارس می‌روند هم آرامش و اطمینانی را انتقال دهند تا این دوره از امتحانات که با نگرانی‌های بیشتری همراه شده با مشکل کمتری از پیش رو برداشته شود.

سخنگوی وزارت بهداشت اعلام کرد: تا ظهر یکشنبه ۲۵ خرداد در مجموع ۱۸۷ هزار و ۴۲۷ نفر در کشور به طور قطعی به ویروس کرونا مبتلا شده و با فوت ۱۰۷ نفر در ۲۴ ساعت گذشته، جان باختگان کرونا در کشور به هشت هزار و ۸۳۷ نفر رسید.