تهران- ایرنا- رییس دانشگاه صنعتی امیرکبیر با تاکید بر اینکه دلیل پیشرفت کشور در مبارزه به کرونا، ‌رشد شرکت‌های دانش بنیان بود، گفت:‌ ساخت کیت‌های تشخیصی، موادضدعفونی کننده و دستگاه‌های تنفسی از جمله دستاوردهای این مراکز در مواجهه با کرونا بود.

سیداحمدمعتمدی امروز یکشنبه در مراسم امضای تفاهم‌نامه میان دانشگاه صنعتی امیرکبیر و علوم پزشکی شهیدبهشتی که در برج علم و فناوری دانشگاه امیرکبیر برگزار شد، افزود: چند سالی است که دانشگاه امیرکبیر سرمایه‌گذاری خوبی برای توسعه شرکت‌های دانش بنیان و فناور انجام داده است تا امروز ۲۲۷ شرکت و واحد نوآور در برج علم و فناوری دانشگاه مشغول فعالیت شوند.

وی افزود:‌ یکی از اثرات فعالیت شرکت‌های دانش بنیان در مبارزه با کرونا این بود که بدون اینکه سرمایه‌گذاری زیادی در این خصوص انجام شود، ۲۸ شرکت به صورت خود جوش وارد عمل شدند و محصولاتی تولید کردند که بخش مهمی از مشکلات کشور را در این زمینه حل کرد.

رییس دانشگاه امیرکبیر با بیان اینکه علاوه بر شرکت‌های دانش بنیان، اساتید نیز برای مبارزه با کرونا وارد عمل شدند، ‌اظهار داشت: این رویه نشان می‌دهد سرمایه‌گذاری هایی که در مراکز رشد و شرکت‌های دانش بنیان ها انجام شد، در بحران‌هایی مانند کرونا یا تحریم هر چند کوچک به رفع مشکلات اقتصادی و اجتماعی کشور کمک کردند.

معتمدی در خصوص تفاهم نامه‌ای که منعقد شد، تصریح کرد: پیش از این همکاری‌هایی بین دو دانشگاه وجود داشت ولی با توجه به شیوع ویروس کرونا، ضروری دیدیم که برای افزایش این ارتباط در دیگر موضوع‌های پزشکی این همکاری ادامه داشته باشد.

وی درباره نحوه تجاری سازی محصولات شرکت‌های د انش بنیان در برج علم و فناوری دانشگاه امیرکبیر تصریح کرد: خوشبختانه بیشتر این محصولات تجاری سازی و وارد بازار شده و 2 تا سه شرکت نیز وارد حوزه صادرات محصولات خود به کشورهای منطقه و حوزه خلیج فارس شدند که بسیار ارزشمند است.

رییس دانشگاه امیرکبیر با تاکید بر اینکه رسیدن به دانشگاه‌های نسل سوم اولویت برنامه دانشگاه است، خاطرنشان کرد: برای رسیدن به این هدف باید مهارت افزایی در بین همه دانشجویان، افزایش قراردادهای صنعتی و توسعه شرکت‌های دانش بنیان در دستور کار دانشگاه قرار گیرد.

به گزارش ایرنا، این تفاهم نامه بین سید احمدی معتمدی رییس دانشگاه صنعتی امیرکبیر و علیرضا زالی رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در برج علم و فناوری دانشگاه به امضا رسید.

ایجاد بسترهمکاری مشترک بین مراکز نوآوری، رشد و فناوری دو دانشگاه برای بهره‌مندی واحدهای فناور و شرکتهای دانش بنیان دو دانشگاه از امکانات نرم افزاری و سخت افزاری، هم افزایی و شتاب دهی دو دانشگاه  در تولید و تجاری سازی فراورده‌های محصولات و تجهیزات فناورانه، برقراری دوره‌های  علمی و فناورانه به صورت متقابل در دو دانشگاه، همکاری تحقیقاتی و فناوری اساتید دو دانشگاه به صورت پاره وقت و متقابل از جمله مفاد این تفاهم نامه است.

همچنین در دیگر بندهای این تفاهم نامه آمده است: مشارکت و سرمایه‌گذاری دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در صندوق پژوهش و فناوری دانشگاه امیرکبیر،  فعال سازی دفتر همکاری اختصاص داده شده به دانشجویان و اعضای هیات علمی دانشگاه صنعتی امیرکبیر در بیمارستان شهید لبافی نژاد، ‌  ایجاد دفاتر مشابه در سایر بیمارستان‌های منتخب تخصصی و عضویت اعضای هیات علمی دو دانشگاه  در شورای فناوری، مراکز رشد، نوآوری و شورای علمی مرکز تحقیقاتی مرتبط به منظور مسئله یابی و ارائه راه حل در این تفاهم نامه قید شده است.

پس از نشست نیز مسوولان دو دانشگاه از دستاوردهای شرکت‌ها و گروه‌ها در برج علم و فناوری دانشگاه صنعتی امیرکبیر بازدید کردند.