سمنان- ایرنا- رییس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی استان سمنان گفت: بسیج استفاده از ماسک در جامعه برای کنترل هرچه بیشتر کرونا باید همگانی شود.

نوید دانایی روز یکشنبه در ارتباط ویدئوکنفرانسی با اصحاب رسانه استان سمنان افزود: باید برای استفاده از ماسک بسیج همگانی شکل بگیرد و شهروندان در همه مکان ها ماسک استفاده کنند.

وی تاکید کرد: سازمان بهداشت جهانی توصیه کرده است حتی ماسک های پارچه ای برای جلوگیری از کرونا مفید است، در گذشته شاید به استفاده از ماسک های تخصصی توصیه می شد ولی اکنون ماسک های پارچه ای به خاطر دسترسی برای همه توصیه می شود.

توجه مردم به رعایت فاصله‌گذاری بازگردد

وی یادآور شد: با ویروسی به نام کرونا با همان قدرت اولیه رو به رو هستیم، درست است که بستری و مرگ و میر ناشی از این ویروس کاهش یافته است ولی باید توجه داشت که ویرس با شیوع بالا ، تاخت و تاز خود را دارد.

دانایی با اشاره به اینکه کرونا با همان قدرت اولیه وجود دارد، بیان کرد: نباید فراموش کنیم وظایف همه پس از طی کردن دوره اوج، سنگین تر شده است اکنون در شرایطی که نگرانی مردم نسبت به ویروس کمتر شده، باید توجه شهروندان به مراقبت ها در برابر ویروس افزایش یابد.

رییس دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان افزود: ابتدای اردیبهشت که شیوع و بستری بالایی از کرونا وجود داشت ۹۰ درصد مردم مسایل بهداشتی و فاصله گذاری را رعایت می کردند، اکنون رعایت مردم به روایتی به کمتر از ۳۰ درصد رسیده است.

وی توضیح داد که رنگ بندی های منطقه ای با موضوع شیوع کرونا متناسب با شرایط تعیین می شود و رسانه ها و مردم نباید در این زمینه مسایل بهداشتی را کمرنگ ببینند.

مراسم‌های کوچک خانوادگی خطرآفرین است

دانایی افزود: طبق اطلاعات، مراسم عروسی و عزاداری و جشن تولدها در خانه های کوچک حتی در حدود ۵۰ مترمربع برگزار می شود که محل نگرانی است.

وی تاکید کرد: در این آیین ها ابتلای حتی یک نفر باعث ابتلای تعداد زیادی از افراد خانواده می شود، خانواده ها برای سلامت همدیگر و بدون توجه به رنگ‌بندی مناطق از برگزاری این مراسم ها خودداری کنند.

وی بیان کرد: کمتر از یک سوم از مردم استان سمنان با ویروس کرونا درگیرشدند ولی با کوچکترین بی احتیاطی و غفلت ممکن است این آمار در موج های بعدی افزایش یابد.

زندگی را با رعایت بهداشت در دوران کرونا بپذیریم

رییس دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان گفت: باید زندگی خود را به شکل عادی ادامه دهیم، مشخص نیست تا چه زمانی درگیر ویروس هستیم.

وی ادامه داد: بستن مکان ها در دوران شیوع کرونا در گام اول بسیار درست بود چرا که مرحله اوج بیماری بود، در مرحله بعد مدارس، دانشگاه ها و اصناف باید به فعالیت خود تحت شرایط بهداشتی ادامه دهند.

وی با اشاره به اینکه با رعایت بهداشت و فاصله گذاری اجتماعی به زندگی عادی بازگردیم، تاکید کرد: مسافرت ها باید در حد سفرهای ضروری انجام شود، سفر به عنوان تفریح و سیاحت ابدا توصیه نمی شود.

دانایی اضافه کرد: استان سمنان اکنون در مرحله مدیریت است اگر فردی به مناطق درگیر سفر کند ممکن است ناقل شود وبازگردد.

وی با اشاره با اینکه اصناف فعال باشند چرا که به اقتصاد نیاز داریم، گفت: فعالان اقتصادی خودشان باید حساس باشند و فرد بدون ماسک را به داخل مغازه راه ندهند،  ازدحام داخل نانوایی ممنوع است و اگر وارد شوند با رعایت پروتکل ها باشد.

مطالبات کارکنان در حال پرداخت است

رییس دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان گفت: تاخیر در پرداخت مطالبات کارکنان این دانشگاه اکنون در حوزه پرستاری و بیمارستان به هشت ماه کاهش یافته و در بخش پزشکی به ۱۰ ماه رسیده است، در حالی که سال گذشته تا ۱۲ ماه بود، تلاش می شود این زمان سه تا چهار ماه کاهش یابد.

وی افزود: پاداش کارکنان حوزه های بهداشت و درمان فعال در دوران کرونا از سوی وزارتخانه یک مرحله پرداخت شده و تا پایان این هفته مرحله دوم این پاداش پرداخت می شود.

کرونا در استان سمنان در مرحله مدیریت قرار دارد

دانایی بیان کرد: در مرحله مدیریت بیماری کرونا هستم، درواقع، ویروس نه ضعیف شده و نه به مرحله مهار رسیده ایم، مرحله مدیریت یعنی میزان بستری کمتر شده و بیماریابی ادامه دارد قرنطینه ها انجام می شود تا به مرحله مهار برسیم.

وی یادآور شد: ممکن است تا یکسال دیگر در معرض ویروس باشیم، خطر بیشتر ترکیب کرونا با دیگر ویروس هاست که کار درمان را سخت تر می کند، فصل پاییز همراهی کرونا با آنفلوانزا ممکن است نگران کنننده باشد.

دانایی اضافه کرد: میزان بستری ناشی از کرونا در استان سمنان این روزها کاهش یافته است و بیماریابی در حال انجام است و قرنطینه برای آنها انجام می شود.

خیران همراهی خوبی در دوران کرونا داشتند

رییس دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان گفت: خیران در دوران شیوع کرونا در استان وارد عرصه کمک به حوزه بهداشت و درمان شدند، خیران دوران کرونا تداوم کمک به دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان را فراموش نکنند.

وی ادامه داد: اعتبارات خوبی از سوی وزارت بهداشت و درمان اختصاص یافته است و سهم استان مطلوب بوده و امسال نیز برای حوزه عمرانی، کرونا و اعتبارات جاری بودجه خوبی جذب شده است.

وی به خاطر برخی مقایسه ها از بیان اعداد و ارقام خودداری کرد ولی اعداد جذب شده در سمنان را در حد دانشگاه های سطح بالا دانست.

دانایی گفت: اعتبارات بخش طرح های عمرانی مشخص است. از سال گذشته اعتبارات جاری را برای بخش عمرانی هزینه نکردیم و نظم مالی طی یکسال و نیم گذشته دراین دانشگاه کمک کرد تا رایزنی های خوبی برای جذب اعتبار تخصصی رخ دهد.

طرح های عمرانی در حال انجام

وی با اشاره به دو طرح عمرانی مهم در دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان گفت:  اورژانس بیمارستان امیرالمومنین سمنان که ۱۰ سال است ساخت آن ادامه دارد و به پایان نرسیده تا هفته دولت به پایان می رسد.

وی اضافه کرد: ساختمان طرح بزرگ سوانح و سوختگی تا هفته دولت تکمیل و تجهیزات تا دهه فجر تامین می شود که آرزوی دیرینه شهروندان استان سمنان است و با جدیت در دانشگاه پیگیری شده است.

رییس دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان افزود: بیمارستان ۸۵ تختخوابی مهدیشهر هم با اعتبارات وزارتخانه با ۸۵ درصد پیشرفت در مراحل پایانی تکمیل ساختمان است، برای تجهیزات در دو گام در حال برنامه ریزی هستیم، ساختمان آن تا هفته دولت و تجهیزات تا دهه فجر بهره برداری می شود.

دانایی اظهار داشت: با ایجاد بخش کرونا در بیمارستان کوثر سمنان، در عمل بیمارستان ۶۰ تختخوابی در کنار بیمارستان کوثر ایجاد شد، امید است در آینده بخش های مشابه با امکانات و شرایط مناسب مانند دامغان و گرمسار که بخش کرونا دارند آماده خدمت رسانی شود.

وی اضافه کرد: دو آی سی یو کرونا در دامغان و گرمسار پیش بینی شده تا اگر بیشتر درگیر ویروس شدیم به کار گرفته شود.

سمنان استان ممتاز طرح «هرخانه یک پایگاه سلامت»

رییس دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان تاکید کرد: برنامه کشوری هر خانه یک پایگاه سلامت رساندن همه خدمات آموزش و بهداشت به تک تک خانه ها در استان است.

وی گفت: این طرح به صورت آزمایشی در سه مرکز جامع خدمات سلامت در سمنان اجرا شد اکنون در کل استان اجرایی می شود، از هر خانه یک نفر سفیر سلامت آموزش های دانشگاه را فرامی گیرد و مسایل و مشکلات بهداشتی درون خانه‌ها از این طریق برطرف می شود.

وی بیان کرد: اکنون ۵۰ درصد خانوارهای شهری و ۶۰ درصد خانوارهای روستایی استان سمنان تحت پوشش این طرح قرار گرفته اند که از استانهای برتر هستیم، امید است تا دو هفته آینده تمام خانواده ها شناسایی و ارایه آموزش ها آغاز شود.

توسعه بخش آزمایشگاهی دانشگاه علوم پزشکی سمنان

دانایی یادآور شد: بخش آزمایشگاهی در دانشگاه چندان مناسب و در شان استان نبود، از دو سال پیش برای پیشرفت این بخش تلاش شد، امروز آزمایشگاه مرجع در استان فعالیت می کند .

دانایی با اشاره به اینکه امسال توسعه آزمایشگاه مدنظر است، گفت: آزمایشگاه ویروس شناسی که آزمایشگاه کرونا بود با همین همت شکل گرفت، آزمایشگاه میکروب شناسی و بیوشیمی در استان توسعه می یابد.

وی تاکید کرد: نرم افزار مناسبی برای آزمایشگاه و خدما ت آزمایشگاهی تهیه شد تا خدمات به صورت برخط ارایه شود.

طرح های نیمه تمام

رییس دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان افزود: اتمام طرح های نیمه تمام در حوزه های بهداشت، درمان و آموزش دیگر هدفگذاری امسال است.

وی بیان کرد: ساختمان آموزشی بیمارستان معتمدی گرمسار در حال ساخت و خوابگاه خیرسازآرادان تا پایان سال افتتاح می شود.

وی گفت: توسعه بیمارستان امیرالمومنین سمنان از ۱۱۰  به ۱۶۰ تختخواب در حال انجام است.

رییس دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان بیان کرد: از ۷۲ طرح بهداشتی امسال تا این لحظه ۶۰ طرح اجراشده و ۱۲ طرح در مراحل اجراست تا در اختیار و خدمت مردم باشد.

وی با بیان اینکه افتتاح برخی ازاین طرح ها به خاطر کرونا تاخیر افتاد، افزود: در هفته دولت ۱۰ طرح از این تعداد بهره برداری و افتتاح می شود.

تلاش ها برای تکمیل بخش سوانح و سوختگی در سمنان

وی بیان کرد: بخش سرطان و سوانح و سختگی بیمارستان کوثر به هم چسبیده است، بخش سوختگی با اولویت با سرعت بیشتری پیگیری شد.

وی اضافه کرد: سازه بتنی بزرگ با ارتفاع پنج متر در بخش سرطان بیمارستان کوثر سمنان که طرح بسیار بزرگ و بخش سختی بود تکمیل شده است.

به گفته ظهر امروز سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ، تاکنون ۱۸۷ هزار و ۴۲۷ نفر در کشور به طور قطعی به ویروس کرونا مبتلا شده و با فوت ۱۰۷ نفر در ۲۴ ساعت گذشته، جان باختگان کرونا در کشور به ۸۸۳۷ نفر رسید.