تهران- ایرنا- رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور، دستورالعمل جدید بخشودگی جرایم قابل بخشش موضوع قانون مالیات‌های مستقیم و قانون مالیات بر ارزش‌افزوده را صادر کرد.

به گزارش روز یکشنبه سازمان امور مالیاتی، «امید علی پارسا» با صدور دستورالعملی تازه ترین تسهیلات حمایتی سازمان امور مالیاتی کشور از فعالان اقتصادی، در قالب بخشودگی جرایم قابل بخشش مالیاتی تا پایان سال جاری را اعلام کرد.

در این دستورالعمل آمده است: در اجرای مصوبات چهل و هشتمین جلسه شورای عالی هماهنگی اقتصادی و قانون مالیات‌های مستقیم، بدین وسیله بخشودگی جرائم قابل بخشش موضوع قانون مالیات‌های مستقیم و قانون مالیات بر ارزش‌افزوده در هر منبع برای هر سال یا دوره، حسب مورد در سال ۱۳۹۹ در صورت پرداخت مانده بدهی (اصل بدهی، جرائم غیر قابل بخشش وآن بخش از جرائمی که مورد بخشودگی واقع نشده است) به شرح اعلام شده تعیین می‌شود.

بر این اساس، بخشودگی جرایم موضوع این دستورالعمل برای هر دوره یا سال در هر منبع، حسب مورد حداکثر تا مبلغ ۵۰ میلیارد ریال است.

در صورت پرداخت مانده بدهی طبق برگ قطعی ابلاغ شده تا پایان دی سال ۱۳۹۸ حداکثر تا ۳۱ خرداد ۹۸ برای واحدهای تولیدی ۹۰  درصد و برای سایر مؤدیان میزان بخشودگی ۸۰ درصد خواهد بود.

در صورت پرداخت مانده بدهی طبق برگ قطعی ابلاغ شده از اول بهمن ۹۸ تا ۳۱ خرداد ۹۹ حداکثر تا پایان تیر سال جاری، میزان بخشودگی به میزان ۱۰۰ درصد خواهد بود.

در صورتی که مودیان مالیاتی، مشمول خسارت تاخیر موضوع ماده ۲۲۲ قانون مالیاتهای مستقیم و تبصره به ماده (۱۷) قانون مالیات بر ارزش افزوده باشند، ابتدا باید مبالغ مذکور از جرایم مالیاتی کسر و سپس نسبت به بخشودگی جرایم اقدام شود.

در صورت پرداخت مانده بدهی قطعی شده پس از مهلت‌های تعیین شده، به ازای هر ماه دو درصد از بخشودگی موضوع این ماده تا پایان سال کسر می‌شود.

مراکز تولید و توزیع غذاهای آماده اعم از رستوران‌ها، بوفه‌ها، طباخی‌ها، تالارهای پذیرایی، قهوه خانه‌ها، اغذیه فروشی‌ها، مراکز مربوط به گردشگری شامل هتل‌ها، هتل آپارتمان‌ها، مجتمع های جهانگردی و گردشگری و مهمان پذیرها، مهمانسراها، مسافرخانه ها، مراکز بوم گردی و مراکز اقامتی، پذیرایی و تفریحی از جمله مراکز برخوردار از این معافیت‌ها هستند.

مراکز حمل و نقل عمومی مسافر برون شهری اعم از هوایی، جاده ای، ریلی و دریایی، دفاتر خدمات مسافرتی، گردشگری و زیارتی، مراکز، باشگاه ها و مجتمع های ورزشی و تفریحی، مراکز و مجتمع‌های فرهنگی، آموزشی، هنری و رسانه‌ای، مراکز تولید، توزیع وفروش صنایع دستی و آموزشگاه‌های رانندگی، آرایشگاه‌ها و سالن‌های زیبایی نیز بر اساس مقررات مشمول این معافیت ها می‌شوند.

مفاد این دستورالعمل مانع از اعمال بخشودگی جریمه عدم تسلیم اظهارنامه مالیاتی و جریمه تأخیر موضوع قانون مالیات بر ارزش‌افزوده نسبت به مهلت‌های اعلامی به موجب بخشنامه‌های صادره نخواهد بود.