به گزارش ایرنا دکتر سیدمحمد علوی شامگاه یکشنبه در گفت و گوی ویژه خبری بیان کرد: عدهای از مردم از نحوه نمونهگیری ناراضی و شاکی هستند و دراین خصوص تماس و مراجعه به مرکز بهداشت انجام میشود.
وی با اشاره به اینکه نمونهگیری کار بزرگی است که در مراکز جامعه سلامت استان انجام می شود افزود: این تستها مربوط به بازه زمانی ۶ اردیبهشت ماه تا کنون است که با بالا رفتن موارد بیماری انجام تست نیز افزایش یافته که در انجام تستها هم مشکلاتی وجود دارد.
علوی در خصوص مکانهای نمونهگیری گفت: به عنوان مثال برخی همسایگان یک مرکز نمونهگیری که حتی از نخبگان و اعضای هیات علمی هستند از دایر شدن مرکز نمونهگیری در یک نقطه خاص شکایت دارند و معتقدند این مراکز باعث آلودگی میشود یا در منطقهای دیگر روی دیوار مینویسند اینجا را تعطیل کنید این در حالی است که اگر ما اقدام به تعطیلی این مراکز کنیم متهم به کمکاری میشویم.
سرپرست مرکز بهداشت خوزستان ادامه داد: از آموزش و پرورش تقاضا کردیم که یک مکان بزرگ برای انجام نمونهگیری به ما اختصاص دهد که مردم در زمان مراجعه در بیرون از محل معطل نشوند که انجام نشد اما شهرداری اهواز در منطقه کیانشهر یک مکان در اختیار ما قرار داد.
وی اضافه کرد: بنابر این نمونه گیری کار بزرگی است و ممکن است در زمان انجام آن نیز خطائی ایجاد شود اما تلاش ما بر این است که این موارد را به حداقل برسانیم و البته به کمک مردم هم نیاز داریم.
ماجرای مفقودی ۱۱ هزار نمونه تست
علوی در ادامه در پاسخ به سوال مجری برنامه در این خصوص که در نشست ۱۴ خرداد در دفتر رییس دانشگاه اعلام شده که از ۲۹ هزار نمونه ۱۱ هزار مورد مفقود و ۱۸ هزار مورد پاسخ داده شده است گفت: نمونه های گرفته شده در بهداشت به آزمایشگاه ارجاع میشود و آزمایشگاه در اختیار ما نیست چون هر واحدی فعالیت خود را انجام میدهد و این موارد را باید از مسئولان آزمایشگاه پرسید.
سرپرست معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز افزود: یکی از مطالبهگرها در این زمینه بهداشت است چون مردم جواب نمونه ها را از ما میخواهند و ما شرمنده میشویم.
وی در ادامه با اشاره به گروههای پرخطر اظهار داشت: این گروهها شامل گروههای اجتماعی شامل سالمندان مستقر در سرای سالمندان، معلولان ذهنی، زنان باردار و افراد داری بیماریهای زمینه ای هستند که در صورت ابتلا، نوع شدید خواهد بود.
۱۲۱ زن باردار در خوزستان به کرونا مبتلا شدند
علوی بیان کرد: این گروهها در سامانه سلامت غربالگری شدند؛ ۶ درصد جمعیت خوزستان سالمند هستند و کمتر از یک درصد از گروه عام جامعه سالمند به کرونا مبتلا شدند.
سرپرست معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز گفت: در بررسی انجام شده از یک سرای سالمندان در غرب اهواز از ۱۲۶ تست انجام شده ۴۶ نفر آلوده بودند که ۴۴ نفر سالمند و ۲ نفر از نیروهای خدماتی بودند.
وی ادامه داد: ۲۶ هزار زن باردار در خوزستان زیر نظر دانشگاه علوم پزشکی اهواز هستند که از این تعداد کمتر از یک درصد یعنی ۱۲۱ نفر آلوده بودند که فقط یک نفر فوت کرد.
خوزستان دربحث شیوع بیماری کرونا از یک ماه پیش در وضعیت قرمز قرار دارد.
مسوولان دانشگاه علوم پزشکی اهواز بالا رفتن آمار مبتلایان به ویروس کرونا در خوزستان را ناشی از رعایت نکردن پروتکلهای بهداشتی توسط اصناف، مردم و ادارات و همچنین افزایش بیماریابی عنوان کردند.