داود سلیمانیان روز سهشنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا، افزود: مشترکینی که در مصرف برق ۱۰ درصد صرفهجویی نمایند، مبلغ قبض برق آنها ۲۰ درصد کاهش خواهد یافت.
به گفته وی، این طرح از ابتدای خردادماه آغاز شدهاست و تا پایان شهریورماه ادامه خواهد داشت.
وی با بیان اینکه در این طرح میزان مصرف در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته برآورد میشود، اضافه کرد: در مقابل، صورتحساب برق مشترکین خانگی و تجاری که الگوی مصرف برق را رعایت نکنند، ۱۶ درصد افزایش خواهد یافت.
سلیمانیان خاطرنشان کرد: درطرح تشویقی دیگری، هزینه قبض برق یک هزار و ۵۰۰ مشترک خانگی و تجاری که الگوی مصرف برق را رعایت کنند، به قید قرعه از ۳۰۰ تا ۵۰۰ هزار ریال کاهش خواهد یافت.
وی از همشهریان درخواست کرد: برای جلوگیری از اعمال جریمه در قبض برق، در ساعات اوج بار از ساعت ۱۲ تا ۱۷ و چهار ساعت پس از غروب آفتاب، مصرف برق را کاهش دهند و از لوازم برقی پرمصرف از جمله جاروبرقی، لباسشویی، ظرفشویی و اتو استفاده نکنند.
وی خاطرنشان کرد: استفاده از لامپهای مناسب از دیگر عوامل کاهش مصرف انرژی است که در این زمینه لامپهای ال ای دی و اس ام دی مناسبترین گزینه میباشد که دارای طول عمر، بازدهی و نوردهی بیشتر است.
به گفته مدیر دفتر مدیریت مصرف شرکت برق قم، خرید لوازم برقی با رتبه انرژی بالا، نصب سایبان بر روی کولرها، تنظیم دمای ساختمان بین ۲۴ تا ۲۶ درجه سانتیگراد، استفاده از پریز چند راهه کلیددار و استفاده بهینه از چراغها و سیستمهای سرمایشی از دیگر راهکارهای کاهش مصرف برق میباشد.
وی با اشاره به عقد قرارداد با مشاور جلب مشارکت مشترکین خانگی، بیان کرد: این مشاوران با مراجعه به درب منازل یا تماس تلفنی و یا ارسال پیامک، همشهریان را برای همکاری بیشتر در صرفهجویی انرژی تشویق میکنند.
در حال حاضر بیش از ۵۷۰ هزار مشترک برق در استان قم وجود دارد؛ ۱۳ درصد برق قم در بخش کشاورزی، ۲۸.۴ درصد در بخش صنعت، ۳۶.۵۵ درصد در بخش خانگی، ۱۰.۴ درصد در بخش عمومی، ۹.۷۸ درصد سایر مصارف و ۱.۸۳ در بخش روشنایی معابر مصرف میشود.