مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات خراسان شمالی روز سهشنبه با بیان این مطب به خبرنگار ایرنا اظهار داشت: در آغاز به کار دولت تدبیر و امید هیچ روستایی در خراسان شمالی به پهن باند اتصال نداشت اما اکنون ۵۲۴ روستا به این فناوری متصل شده اند و ظرفیت پهنای باند ورودی استان نیز از سه گیگ به ۱۰۰ گیگ افزایش یافته است.
سیدعلی مرتضوی از برخورداری ۹۸ درصد روستاهای خراسان شمالی از تلفن ثابت خبر داد و گفت: ۹۰ درصد جاده های اصلی و فرعی نیز تحت پوشش تلفن همراه است.
وی با بیان این که دولت براساس قانون مکلف شده تا ۹۰ درصد روستاهایی که بیش از ۲۰ خانوار جمعیت دارند به شبکه ملی اطلاعات متصل کند افزود: در همین راستا ۳۷ پروژه روستایی در خراسان شمالی روز شنبه به بهره برداری رسید تا دسترسی روستاهای استان به شبکه ملی اطلاعات میسر شود.
وی با بیان این که مجری این طرح ها اپراتور ایرانسل بود اظهار داشت: به دستور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات این اپراتور مکلف شد تا به ساکنان این روستاها سیم کارت رایگان به همراه ۴۰ هزار ریال شارژ، بسته اینترنتی یک و نیم گیگی و ۱۰۰ دقیقه مکالمه رایگان نیز ارائه دهد.
مرتضوی با بیان این که هم اکنون ۵۲۴ روستا از ۷۲۴ روستای استان پوشش اینترنت دارند، گفت: تعدادی از این روستاها از محل طرح یو. اس. او، تعدادی دیگر توسط اپراتورهای تلفنهمراه و مخابرات این دسترسی را پیدا کرده اند و هم اکنون ۷۱۳ روستای بالای ۲۰ خانواری استان زیر پوشش شبکه تلفن ثابت هستند.
وی اظهار داشت: رتبه خراسان شمالی در ضریب نفوذ همراه اول با ۷۸ درصد و ایرانسل با ۵۷ درصد شانزدهم و یازدهم است و همچنین تعداد سایت های اینترنتی نسل ۳ نیز که در ابتدای دولت صفر بود اکنون به ۳۳۳ و نسل چهار ۳۶۸ سایت رسیده است.
مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان به ظرفیت انتقال شبکه ملی نیز اشاره کرد و گفت: ظرفیت انتقال ما از ۲.۹ دهم گیگ به ۶۲.۲۲ رسیده و رشدی ۲۱ برابری را در شبکه انتقال شاهد هستیم.
وی گفت: در دولت تدبیر و امید شبکه اصلی فیبر نوری ما از ۶۲۴ کیلومتر به ۷۶۲ کیلومتر رسیده است و علاوه بر این پروژ هایی که از محل اعتبارات دولتی قرار است اجرا شود ۳۸۰ کیلومتر فیبر نوری است.
خراسان شمالی ۸۶۳ هزار نفر جمعیت دارد که ۴۴ درصد آن در روستاها ساکن هستند.
تعداد مشترکان تلفن های همراه در این استان یک میلیون و دویست و تعداد مشترکان تلفن ثابت نیز ۳۰۰ هزار مشترک است.