محسن هاشمی روز دوشنبه در آیین رونمایی از سامانه صورت وضعیت الکترونیکی، اپلیکیشن جمع آوری پسماند و اجرای طرح کاپ(کاهش پسماند) اظهار داشت: در چشم انداز شهر هوشمند که از دوره پنجم شورای شهر مطرح شد و از سامانه تهران به طرح کاپ و اپلیکیشن پسماند خشک و سامانه صورت وضعیت الکترونیکی رسیدیم.
وی ادامه داد: این عملیاتی درون شهرداری است و به نظرم ربطی به مردم ندارد چراکه راه اندازی نرم افزار گامی در حد یک نیت است که بتواند وضعیت پسماند را تعیین تکلیف کند.
به گفته هاشمی، وضعیت پسماند تهران مناسب نیست و نقاط ضعف زیادی دارد یک مورد آن مخازن زباله روباز است و مردم راحتی به آن دسترسی دارند که علاوه بر آن انتشار بوی تعفن شهروندان را آزار میدهد.
وی تصریح کرد: از سوی دیگر مافیای زباله طمع کرده و برای کسب سود بیشتر کودکان را برای جمع آوری زباله های بازیافتی به کارگیری میکنند.
رئیس شورای شهر تهران با بیان اینکه از ابتدای تصدی مدیریت شهری روزانه هشت هزار تن پسماند تولید می شد، گفت: امروز این آمار به ۶ هزار تن کاهش یافته است.
وی ادامه داد: اگر مقصود کاهش پسماند است که بنده در این اپلیکیشن ها چیزی نمی بینم؛ باید بدانیم نظام پسماند باید در ابتدا موضوع کاهش تولید پسماند را دنبال کند و نکته بعد کاهش دفن زباله است که در این زمینه بحث تفکیک از مبدا و تبدیل این پسماند به انرژی است.
هاشمی هشدار داد: باید خط قرمز هایی برای طرح کاپ تعریف کنیم و حاکم بودن عدالت هم در نرم افزار باید داشته باشیم تا مافیای جدیدی در طرح شکل نگیرد که لازمه آن شفاف عمل کردن است.
رئیس شورای شهر تهران کمبود منابع مالی شهرداری را یادآور شد و گفت: رسانه باید این طرح را رصد کنند و از سوی دیگر مسائلی مثل تقنین اضافه شود تا با مشارکت در این طرح به سر منزل مقصود برسیم.
اطلاعاتی از پسماند ارزشمند در دست نیست
مدیرعامل سازمان فناوری اطلاعات شهرداری تهران نیز در این آئین گفت که متاسفانه امروز هیچ اطلاعاتی از حجم پسماند ارزشمند و غیرارزشمند در دست نیست.
محمد فرجود افزود: اجرای پروژه های شهر هوشمند تاثیرات مهمی در زندگی مردم دارد و پیش بینی می شود جمع آوری هوشمند زباله در شهرها تاثیر مهمی در زندگی مردم داشته باشد.
وی ادامه داد: مشارکت شهروندی، زندگی سالم و افزایش کیفیت زندگی سه پارامتری است که در حوزه شهر هوشمند دیده شده و کاهش پسماند هر سه این محورها را به موفقیت می رساند.
فرجود گفت: تفکیک از مبدا پسماند و کاهش دفن پسماند در همه اسناد بالادستی مورد اشاره قرار گرفته است.
مدیرعامل فاوای شهرداری تهران به فعالیت بخش خصوصی در قالب اپلیکیشن هایی برای جمع آوری پسماندها اشاره کرد و گفت: تبادل داده ها میان بخش خصوصی و بخش دولتی برای اجرای طرح های هوشمند سازی موضوع مهمی بوده است.
فرجود یادآور شد: اجرای طرح صورت وضعیت الکترونیک به ما کمک می کند تا به صورت سیستمی از فعالیت های اجرا شده در حوزه پسماند و مدیریت خدمات شهری اطلاعات لازم را استخراج کنیم.