نشریه اسپانیایی لاوانگواردیا روز دوشنبه در گزارشی به نقش سیاستمداران زن عضو اتحادیه اروپا در مدیریت بحران کرونا پرداخت و نوشت: در نگاهی به فهرست ۲۹ نفره اعضای «شورای اروپا» به نام پنج عضو زن بر میخوریم که اگرچه این تعداد از لحاظ کمی ناچیز است، مدیریت برجسته سه تن از این سیاستمداران زن در بحبوحه بیماری همهگیر موجب تحسین شده است.
«کریستین لاگارد» رئیس بانک مرکزی اروپا، «آنگلا مرکل» صدراعظم آلمان و «اورسولا فون در لاین» رئیس کمیسیون اروپا سه سیاستمدار تاثیرگذاری هستند که با اقدامات سرنوشتساز خود در سه موقعیت کلیدی، جریان ساز شدند.
لاگارد در اقدامی شگفت انگیز در تاریخ ۱۸ مارس (۲۸ اسفند) برنامه تامین اضطراری ۷۵۰ میلیارد یورویی را بدون کوچکترین حمایتی از سوی دولتهای اروپایی کلید زد؛ به فاصله دو ماه از اقدام لاگارد، مرکل با توافق دولت فرانسه خواستار تأسیس یک صندوق ۵۰۰ میلیارد یورویی برای کمک به آن دسته از کشورهای اروپایی شد که شیوع کرونا به آنها آسیب شدیدی زده است؛ در حالی که واکنشها به پیشنهاد مرکل و ماکرون (رئیس جمهوری فرانسه) با اما و اگرهای فراوانی از سوی اعضای اتحادیه روبرو شد، اورسولا فون در لاین، این پیشنهاد را بسیار سازنده ارزیابی کرد و به باور او، مبلغ پیشنهاد شده برای این صندوق در تناسب با چالش مالی برخاسته از بحران کرونا است؛ حمایت فون در لاین به اندازه ای تعیین کننده بود که پایه و مبنای مذاکرات کنونی قرار گرفته است.
تصمیمگیریهای این سه سیاستمدار در حالی نقطه عطفی در پرونده کاری آنها به حساب خواهد آمد که مرکل پس از چهار دوره حفظ سمت به عنوان صدراعظم آلمان از سال ۲۰۰۵میلادی در آستانه کنارهگیری احتمالی از قدرت است؛ لاگارد نیز در نخستین سال فعالیت خود در تلاش است تا سمت جدیدش را حفظ کند؛ فون در لاین نیز که کارش را در دسامبر گذشته آغاز کرده هدفی جز اثبات صلاحیت خود دنبال نمیکند.
در ادامه این گزارش آمده است: مرکل و فون در لاین هر دو آلمانی تبار و لاگارد فرانسوی در حالی در اتحادیه اروپا ایفای نقش کرده و از جایگاه بالایی برخوردارند که مسئولیت آن ها در قبال موضوع احیای اقتصادی کشورهای عضو در این روزهای متشنج ناشی از شیوع بیماری همهگیر، تعیینکننده خواهد بود.
تدابیر کارساز سیاستمداران کم تعداد زن عضو اتحادیه اروپا در حالی برجسته شده است که از آغاز شیوع کرونا تا کنون عملکرد بسیاری از اعضای این سازمان بین المللی با انتقادهای فراوان روبرو بوده به گونه ای که به زعم برخی کارشناسان، بحران کرونا اعتبار اتحادیه را هدف گرفته است.
پس از شیوع گسترده، ویروس کرونا اروپا را با بحرانیترین دوران خود پس از جنگ دوم جهانی مواجه کرده است. بسیاری از سیاستمداران جریانهای مختلف کشورهای عضو، اتحادیه اروپا را به انفعال، بیتفاوتی، سردرگمی و ناتوانی در رویارویی با ویروس کرونا متهم کردهاند.