میزان مصرف برق این روزها انگار ترمز بریده و مرزها را یک به یک پشت سر میگذارد به گونهای که در تازهترین گام مرز ۵۶ هزارمگاوات را پشت سرنهاد و میرود که کم کم وارد مدار۵۷ هزارمگاواتی شود.
روند فزاینده مصرف برق در حالی است که کل ظرفیت تولید برق کشور به حدود هشتاد و سه هزار مگاوات رسیده و این میزان هم باید به مصرف داخل و هم بخشی برای اجرای تعهدات خارجی، صادر شود.
اما انگار وضعیت مصرف در داخل و آن هم در بخش غیر مولد خانگی جایی برای فعالیت بخش صنعت و نیز صادرات باقی نگذاشته و این احتمال میرود که بخش صادرات بازنده این میدان باشد.
وسایل سرمایشی در این میان برقخوارترین وسایلی هستند که در بخش خانگی مورد استفاده قرار گرفته و به روند افزایش مصرف دامن میزنند .
«رضا اردکانیان» وزیر نیرو پیش از این در ارائه گزارشی به مجلس شورای اسلامی به موضوع مصرف وسایل سرمایشی اشاره کرده و گفته بود که از ۵۷ هزار مگاوات اوج بار تابستان حدود ۲۱ هزار مگاوات آن مربوط به دستگاههای سرمایشی است.
بخش آب هم دست کمی از برق ندارد و میزان مصرف آن به دو دلیل افزایش دمای هوا و الزام شست و شوی مداوم دستها برای مقابله موثر با بیماری کرونا شدت یافته و این درحالی است که وضعیت بارشهانسبت به فروردین امسال روندی کاهشی درپیش گرفته است.
براساس تازه ترین گزارش شرکت مدیریت منابع آب ایران میزان بارش های کشور از ابتدای سال آبیجاری( ۹۸-۹۹ )تا روز ۲۴ خرداد متوسط بارش کشور حدود ۳۰۵.۵ میلیمتر است که در مقایسه با سال آبی گذشته۲۷.۳ میلیمتر (هشت درصد) کاهش و نسبت به متوسط ۵۱ ساله اخیر ۶۹.۲ میلیمتر (۲۹درصد) افزایش نشان میدهد.
کاهش بارش ها در حالی است که میزان مصرف روندی افزایشی نشان میدهد
با توجه به شیوع ویروس کرونا مصرف آب در استان تهران از اسفند ماه به شدت افزایش داشته به نحوی که از اسفندماه تا به امروز، مصرف آب در بیشتر روزها بالای سه میلیون متر مکعب بوده است.
پیک مصرف آب در استان تهران از ۱۵ خرداد تا ۱۵ مرداد عاست که با توجه به شرایط خاص موجود در جامعه، پیشبینی افزایش مصرف تا ۴ میلیون متر مکعب در روز میرود که مصرف بسیار بالایی است .
اما این آمار نگرانکننده مصرف در بخش آب و برق در حالی است که میتوان با اعمال روشهای مدیریت مصرف پیشگیریهای لازم را انجام داد.
در همین باره سخنگوی صنعت برق با اشاره به عبور پیک مصرف برق کشور از مرز۵۶ هزار مگاوات گفت: مشترکان پرمصرف ضروری است روشهای مدیریت مصرف بهینه را اعمال کنند تا مشکلی در تامین برق پیش نیاید .
«مصطفی رجبی مشهدی» در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی ایرنا افزود: مشترکان پرمصرف اگر بین ساعت۱۳ تا ۱۷ مصرف خود را مدیریت کنند با مشکل در تامین برق مواجه نخواهیم شد.
وی کاهش استفاده از وسایل پرمصرف برقی در ساعت اوج بار و انتقال آن به ساعت کم باری، استفاده از دورکند کولرآبی، تنظیم دمای کولرگازی برروی درجه ۲۴ را از جمله مهمترین راهکارهای مناسب مدیریت مصرف برشمرد.
رجبی مشهدی افزود: رشد متعارف مصرف مشکلی در تامین برق ایجاد نخواهد کرد اما تداوم رشد فزاینده فعلی شرایط سختی را اعمال خواهد کرد.
سخنگوی صنعت برق گفت: تداوم افزایش دما احتمال عبور پیک مصرف از مرز ۵۷ هزارمگاوات در هفته آینده را جدیتر میکند.
در بخش آب هم مشترکان میتوانند با استفاده از وسایل کاهنده مصرف و دقت در مصارف خود وضعیت بهتری در این بخش ایجاد کنند.