به گزارش المیادین، ظریف تعامل دو کشور را «بسیار بسیار مفید» توصیف کرد و گفت: تیم پزشکی ایران و ترکیه در کنار هم برای مقابله با ویروس کرونا عمل کنند.
وی با بیان این که بازگشایی مرزها از لحاظ ادامه تجارت ترکیه و ایران بسیار مهم است، افزود: از مهم ترین مسائلی که با همتای ترک خود درباره آن گفتوگو کردیم، از سرگیری تجارت میان دو کشور است و در این زمینه تجارت ریلی همچنان ادامه خواهد داشت و به محض اینکه دو طرف به توافق مشخصی برای بازگشایی مرزها برسند، اخبار آن را اعلام خواهیم کرد.
وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران ضمن انتقاد از تحریم های یکجانبه امریکا علیه ایران، گفت ما از برادران ترکیه خود سپاسگزاریم که در زمان تحریم، شانه به شانه ما ایستادند.
ظریف با تاکید بر این که آماده تعامل بیشتر با ترکیه هستیم، گفت: ایران و ترکیه توانستند بحران کرونا را پشت سر بگذارند و ایران آماده همکاری با کادر پزشکی ترکیه است و این موضوع به مسائل پزشکی بستگی دارد.
وی ادامه داد، شیوع کرونا نشان داد که همه جهان به یکدیگر وابسته اند و به هم نیاز دارند. حتی قدرت های بزرگ که قدرت خود برای یکجانبه گرایی استفاده می کنند، حتی توان مقابل با یک ویروس کوچک را ندارند.
وزیر خارجه ایران ادامه داد: پروازهای تجاری میان ترکیه و ایران از ۱۱ مرداد (یکم اوت) از سرگرفته شده است و ما درباره صدور گاز طبیعی ایران به ترکیه نیز با طرف ترک رایزنی کردیم.
ظریف با اشاره به تلاش دو کشور برای از سرگیری پروازها بین دو کشور تصریح کرد، مهم ترین موضوع برای دو کشور در شرایط کنونی، سلامت مردم است.
وی درباره صادرات گاز ایران به ترکیه نیز تاکید کرد: مردم ترکیه در چارچوب توافقهای میان دو کشور از گاز ایران بهرهمند خواهند شد.
ظریف تصریح کرد، در مذاکرات امروز با وزیر خارجه ترکیه درباره بازگشایی مرزها بین دو کشور هم صحبت کردیم و می توانیم در آینده نزدیک مرزهایی زمینی و هوایی بین دو کشور را بازگشایی کنیم.
وزیر خارجه کشورمان تاکید کرد: ما درباره تحولات سوریه، افغانستان و همچنین یمن با هم گفتوگو کردیم و ترکیه در تلاش برای تحقق صلح در یمن است.
ظریف ادامه داد: ایران و ترکیه از همان ابتدا خواستار راه حل صلح آمیز بحران یمن بودند.
وزیر خارجه جمهوری اسلامی در ادامه با تاکید بر ضرورت احترام به تمامیت ارضی لیبی، تاکید کرد، به نظر ما گفت و گو بین ایران و ترکیه برای همه طرف ها مفید است و می تواند به طراحی آینده ای بهتر برای منطقه بیانجامد.
وی همچنین به برگزاری نشستی مجازی و حضوری درباره سوریه اشاره و تصریح کرد که این نشست برای تحقق صلح در سوریه در چارچوب توافق آستانه ابتدا به صورت مجازی با شرکت سران سه کشور ایران، ترکیه و روسیه برگزار خواهد شد و در ادامه آنان در تهران با هم دیدار و گفت و گو می کنند.
رییس دستگاه دیپلماسی جمهوری اسلامی ایران تاکید کرد، امیدواریم بتوانیم از طریق روند آستانه به کمک هم به حل مشکلات منطقه کمک کنیم.
وزیر خارجه ایران همچنین گفت که «رجب طیب اردوغان» رییس جمهوری ترکیه به تهران سفر خواهد کرد و در جریان این سفر توافق نامه های تجاری بین دو طرف امضا خواهد شد.
وی درباره نحوه عملکرد آمریکا در خصوص مواجهه با بحران کرونا نیز گفت: آمریکا در خصوص عدم همکاری برای مقابله با کرونا نام خود را در صفحات تاریک تاریخ ثبت کرد.
این دومین سفر خارجی ظریف پس از فروکش کردن نسبی موج نخست شیوع ویروس کروناست.
ظریف برای دیداری کاری و گفت وگو با همتای خود در خصوص آخرین تحولات روابط دو جانبه و مهم ترین مسائل منطقه ای و بین المللی به آنکارا سفر کرده است.
قرار است وزیر خارجه بعد از پایان سفر به ترکیه عازم مسکو پایتخت روسیه شود.