مدیرکل دفتر هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان شمالی روز دوشنبه در نشست شورای اشتغال استان با اعلام این مطلب اظهار داشت: از فرمانداران، دستگاه های تخصصی و سایر مسوولان استان انتظار می رود برای سرعت دادن به کار ثبت نام مشمولان دریافت این تسهیلات در سامانه کارا، اطلاع رسانی مناسبی صورت دهند.
محمد بدری اظهار داشت: سهم استان از اعتبارات تسهیلاتی دولت برای حمایت از کسب و کارهای آسیب دیده از کرونا، در این مرحله، پرداخت ۲ هزار و ۱۰۰ میلیارد ریال تسهیلات است.
وی افزود: این تسهیلات با نرخ ۱۲ درصد و دوره بازپرداخت آن با احتساب دوره تنفس، ۲۴ ماهه خواهد بود.
مدیرکل دفتر هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان شمالی خاطرنشان کرد: در این استان ۱۱ هزار و ۲۰۰ صاحب کسب و کار خسارت دیده از کرونا مورد حمایت قرار می گیرند.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان شمالی هم گفت: در این مرحله، کارگاه های خسارت دیده از کرونا که کد تامین اجتماعی و کارگر بیمه شده دارند، مشمول دریافت حمایت های دولت می شوند و امید می رود در مرحله بعد، حمایت ها شامل کسب و کارهای بیمه نشده هم باشد.
حسن نوری اظهار داشت: براساس شیوه نامه ابلاغی، رقم تسهیلات در سه سطح ۶۰ میلیون ریالی، ۱۲۰ میلیون ریالی و ۱۶۰ میلیون ریالی تعیین شده است.
وی تصریح کرد: کسب و کارهایی که آسیب شدید دیده اند، به ازای هر نفر بیمه شده ۱۲۰ میلیون ریال و واحدهایی که تعطیل شده اند به ازای هر بیمه شده ۱۶۰ میلیون ریال تسهیلات دریافت می کنند.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان شمالی گفت: رانندگان مسافری درون شهری و برون شهری هم ۶۰ میلیون ریال تسهیلات می گیرند.
وی افزود: پرداخت تسهیلات به رانندگان، یک مرحله ای است و متقاضیان مشمول، مستقیما به بانک معرفی می شوند اما پرداخت تسهیلات به سایر متقاضیان دومرحله ای است و باید در دستگاه تخصصی مربوط، مورد بررسی قرار گیرد.
نوری با اشاره به سهم شهرستانی استان از پرداخت تسهیلات به ۱۱ هزار و ۲۰۰ کسب و کار آسیب دیده از کرونا، گفت: سهم بجنورد و راز و جرگلان، پنج هزار و ۴۷۲ واحد کارگاهی، شیروان ۲ هزار و ۳۸۳ واحد، اسفراین هزار و ۵۳۳ واحد، مانه و سملقان ۵۰۶ واحد، فاروج ۱۲۳ واحد، گرمه و جاجرم هزار و ۱۷۸ واحد تعیین شده است.
وی خاطرنشان کرد: در این استان عمده اشتغال مردم در بخش کشاورزی است که فاقد وضعیت کارگاهی، بیمه شده و تامین اجتماعی است از این رو فعالان این حوزه نمی توانند از این فرصت استفاده کنند.
وی با بیان اینکه بیشترین کسب و کارهای خسارت دیده از کرونا، مربوط به بخش حمل و نقل و گردشگری است، تصریح کرد: حمایت دولت، مشمول کسب و کارهایی است که دارای کد کارگاهی مورد تایید تامین اجتماعی هستند.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان شمالی افزود: سهم استان از دریافت این اعتبارات تسهیلاتی، نیم درصد کل اعتباری است که در سطح کشور اختصاص یافته و یک درصد از کل مشمولان را شامل می شود.
وی گفت: این تسهیلات به ازای شمار کارگران بیمه شده، پرداخت می شود و در این استان، تعداد واحدهای کارگری خویش فرمایی و کارفرمایی که دارای کارگر بالا باشند، کم است به دیگر سخن، کارگاه ها، عمدتا کوچک و متوسط است و بر این اساس سهم ریالی استان از این حمایت ها پایین است.
نوری با بیان اینکه پرداخت تسهیلات، در گام نخست از رانندگان آغاز می شود، افزود: آن دسته از بنگاههایی که پیامک وزارت کار را دریافت و در سامانه کارا ثبت کرده اند و مشمول دریافت تسهیلات شدهاند، پرونده آنان به بانک عامل ارسال شده که میتوانند به بانکی که در سامانه معرفی کرده مراجعه و روند دریافت تسهیلات خود را تکمیل کنند.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان شمالی گفت: بخشی از تسهیلات بابت جبران دستمزد کارگران و بخشی هم بابت جبران هزینه هایی است که تحمیل شده است.
۱۴ رسته آسیب دیده کرونا شناسایی شده است که هتل داران، رستوران ها، مهدهای کودک، باشگاه های ورزشی، واحدهای تولید پوشاک و گلخانه های تولید گل از آن جمله است.