به گزارش وزارت علوم، سید احمد معتمدی امروز دوشنبه در نشست مدیران ارشد وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با دکتر اسحاق جهانگیری معاون اول رییس جمهوری در محل سالن شهدای جهاد علمی این وزارتخانه با اشاره به اینکه، کشور در مقابل حوادثی مانند کرونا و تحریمها مقاوم است، گفت: وجود نیروی انسانی متخصص، رشد ۵ برابری دانشجو، افزایش تعداد دانشجویان نسبت به قبل از انقلاب، سرمایهگذاری در شرکتهای فناور و دانشبنیان از زیرساختهای قوی کشور در برابر مشکلات است.
وی، با اشاره به اهداف دانشگاه در افق ۱۴۰۴ گفت: قرار گرفتن دانشگاه صنعتی امیرکبیر در زمره ۱۰۰ دانشگاه برتر دنیا در سال ۱۴۰۴ و قرار گرفتن در بین دانشگاههای نسل سوم در برنامه ششم از اهداف این دانشگاه به شمار میرود.
رییس دانشگاه صنعتی امیرکبیر به برنامه های اصلی دانشگاه اشاره کرد و افزود: برنامهها در ۶ حوزه آموزش، پژوهش و فناوری، بین الملل، دانشجویی، توسعه زیرساختها و فناوری اطلاعات خواهد بود.
وی درخصوص فعالیتهای بخش پژوهش و فناوری گفت: رسیدن در زمره ۱۰۰ دانشگاه برتر، ارتقای کمی و کیفی مقالات و برنامه ارتقای دانشگاه به نسل ۳ از طریق افزایش قراردادهای صنعتی، کارافرینی و مهارتافزایی از فعالیتهای این دانشگاه در بخش فناوری است.
رییس دانشگاه صنعتی امیرکبیر به رتبه دانشگاه در جدیدترین رتبهبندیها اشاره و گفت: رتبه جهانی دانشگاه در QS رتبه ۴۷۷، رتبه بینالمللی ارجاعات دانشگاه ۱۷، رتبه بینالمللی نوآوری دانشگاه در تایمز ۴۲ و رتبه جهانی دانشگاه در لایدن ۲۶۴ است.
وی به طرحهای در حال انجام مرکز فناوری و توسعه نوآوری دانشگاه اشاره کرد و افزود: پروژه بازسازی برج فناوری شماره ۲، برج فناوری و نوآوری خیابان بزرگمهر نیز از کارهای شرکتهای دانشبنیان تحت پوشش دانشگاه است.
معتمدی درخصوص دستاوردهای شرکتهای دانشبنیان دانشگاه در مقابله با ویروس کرونا گفت: تولید پالس اکسیمترانگشتی، ماسک سوپاپدار، دستگاه ازن جنراتور هوا و آب، دستگاه ضدعفونی کننده سطوح و کالاها، اسپری ضد عفونی کننده دست، تولید شیلد محافظ، تب سنج لیزری، تب سنج سبک نیز از دستاوردهای شرکتهای دانش بنیان دانشگاه صنعتی امیرکبیر است.
وی در خصوص دیگر اقدامات این شرکتها اظهار داشت: ایجاد نرمافزار آموزش مجازی، ایجاد اپلیکیشن پایش بیمار، اپلیکیشن دستیار پزشک، سرویسهای آنلاین روانشناسی، برگزاری وبینار، آموزش آنلاین زبانهای خارجه، تولید دستگاه تصفیه هوا نیز از کارهای انجام شده در دوران کرونا است.
رییس دانشگاه صنعتی امیر کبیر درخصوص مقایسه بودجه این دانشگاه خاطرنشان کرد: بودجه دانشگاه صنعتی امیرکبیر در مقایسه با دانشگاههای دنیا معادل ۲۲۳ میلیارد تومان برابر با ۱۵ میلیون دلار با درآمد اختصاصی ۲۲ میلیون دلار است.