محمدحسین سدری روز دوشنبه به مناسبت روز نوآوری و دانش محوری در هفته جهاد کشاورزی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: نوآوری و دانش محوری از ارکان اصلی توسعه اقتصادی بخش کشاورزی است و سایر عوامل تولید مانند زمین و سرمایه در مرتبه بعدی اهمیت قرار دارند.
وی اضافه کرد: سرمایه گذاری بیشتر در طرحهای دانش محور به بازدهی بالاتری ختم میشود و افزایش قابل توجه درآمد حاصل از بکارگیری فناوری های نوین، توسعه کشت ارقام جدید و پربازده نیازمند توجه بیشتر به فعالیتهای دانش بنیان است.
رییس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی کردستان یادآور شد: محققان این استان در یکسال گذشته ۲ رقم جدید ماشک علوفهای دیم، چهار رقم جدید گندم دیم و ۲ رقم جوی دیم مناسب برای مناطق معتدل سرد کشورو ۲ رقم نخود دیم و توسعه کشت پاییزه و انتظاری در استان را پس از سالها تحقیق، تولید و معرفی کردند.
وی تاکید کرد: دستیابی به فناوری افزایش عملکرد تولید مثل در دام سبک با روش هورمون تراپی، جهش تولید در انگور دیم با استفاده از تکنیک هرس تعادلی و مدیریت تغذیه در تاکستانهای دیم، افزایش عملکرد برههای پرواری با استفاده از پسماند سیب زمینی و شناسایی چهار ویروس مهم بیماری زای زنبور عسل با روش مولکولی برای اولین بار در زنبورستان های استان از دیگر دستاوردهای محققان کردستانی است.
سدری با بیان اینکه توت فرنگی به عنوان بک محصول استراتژیک این استان به صورت ویژه در دستور کار است، گفت: موفقیت در تولید نشای هیبرید و اجرای پروژه اصلاح توت فرنگی برای اولین بار در کشور، معرفی و توسعه سیستم های کشت نوین در توت فرنگی و شناسایی ارقام متحمل برابر بیماری آنتراکنوز میوه توت فرنگی از دستاوردهای این بخش است.
استان کردستان دارای ۲۸ میلیون هکتار با یک میلیون و ۶۰۰ هزار نفر جمعیت است که تنوع آب و هوایی آن باعث شده یکی از استانهای موفق در حوزه کشاورزی باشد.
این استان دارای یک میلیون و ۲۲۰ هزار هکتار اراضی کشاورزی شامل ۸۹۶ هزار و ۲۳۵ هکتار اراضی دیم حدود ۸۸ درصد و ۱۲۱ هزار اراضی آبی حدود ۱۲ درصد بوده و دارای حدود ۲ میلیون و ۲۱۰ هزار رأس دام سبک (گوسفند و بز) و ۲۰۰ هزار رأس دام سنگین (گاو و گوساله)، ۱۳ میلیون قطعه انواع طیور و ۱۱۶ هزار کندوی زنبور عسل است.
جمعیت بهره بردار کشاورزی کردستان دارای ۱۱۵ هزار نفر است که این جامعه سالانه حدود ۲ میلیون و ۴۰۰ هزار تُن محصولات کشاورزی تولید میکنند که ۳۲۰ هزار تُن از این میزان مربوط به محصولات باغی و باقی نیز مربوط به بخش زراعت است.
۲۱ تا ۲۷ خرداد به عنوان هفته جهاد کشاورزی نامگذاری شده است.